Beste Peter, deze games verdienen een film

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Peter, die enthousiast vertelde over de aankomende nieuwe site. Daarnaast vertelde hij dat GamersNET vanaf 1 november een gloednieuw HQ heeft in Bunnik! Deze week schrijft Leon een brief terug.

Reactie op: Beste Leon, het nieuwe GN komt eraan! Beste Peter,

Een najaarsbingo? Wat een fokking vet idee! Zeker nu we een kantoor van 110 vierkante meter tot onze beschikking hebben, moet dat geen probleem zijn. Zodra niet meer dan de helft van onze 62.000 geregistreerde leden komt opdagen, moet het allemaal best passen :o)

Maar eigenlijk was ik van plan deze brief te beginnen met een nieuwsbericht dat onlangs mijn aandacht trok. Zoals je vorige week al hintte richting onze bezoekers, ben ik momenteel druk bezig met Assassin’s Creed III. Nu mag ik helaas pas vanaf vanavond 18:00 uur mijn mening over deze titel spuien (al kun je denk ik wel al raden of die positief dan wel negatief gaat worden), maar ik kan alvast zeggen dat het verhaal awesome is. Dat mag geen verrassing heten, daar de vorige games uit de franchise ook al bekend stonden om hun intrigerende verhaallijn.

Toen ik vorige week op GamersNET las – na een periode van angstvallige stilte – dat de Assassin’s Creed-film weer back on track is, begon mijn gamershartje dan ook even sneller te kloppen. De overkoepelende verhaallijn met Desmond, de Apple of Eden en de Tempeliers leent zich simpelweg perfect voor een film! Wij zijn het er ongetwijfeld over eens dat Ezio niet de geschikte hoofdrolspeler zou zijn, maar Altaïr of Connor zou ik graag zien schitteren op het witte doek. Maar dat zijn niet de enige personages die een film verdienen! Daarom presenteer ik jou – en onze lieftallige bezoekers uiteraard! – hieronder mijn persoonlijke top vijf met de titel “Games die liever vandaag dan morgen verfilmd worden”.

1. Red Dead Redemption
Dat deze titel op nummer 1 staat, behoeft denk ik geen uitleg. Er zijn slechts weinig games die zo sfeervol, weldoordacht en emotioneel meeslepend zijn als Red Dead Redemption. Van het paarden vangen met Bonnie tot de epische slow-motion shootouts in Blackwater – het is allemaal Oscar-waardig!

2. Heavy Rain
De game mag dan wel niet voor iedereen weggelegd zijn, het verhaal was zeker indrukwekkend. Alleen de onverwachte plottwist aan het einde is al genoeg om een Hollywood-treatment van Heavy Rain te rechtvaardigen.

3. Mass Effect
Het is tijden geleden dat ik een goede film heb gezien over buitenaards leven dat onze aarde aanvalt, dus een Mass Effect-film zou als geroepen komen. Deze film zou zelfs potentie hebben om het morsdode interactive movie-genre weer nieuw leven in te blazen!

4. Mafia II
In de jaren 90 ontploften de bioscopen bijna door de stortvloed aan maffiafilms, maar tegenwoordig lijkt dit een uitgestorven genre. Een twee uur durende bioscoopervaring over Vito Scaletta en Joe Barbaro? I’m in!

5. James Bond: Quantum of Solace
Wat zei je? Hier is al een film van? Vet!!!!!!

Noot: titels als Uncharted, Bioshock en Assassin’s Creed ontbreken in deze lijst, omdat deze verfilmingen al zijn bevestigd.

Wat zeg je ervan? Vette lijst, of niet? Jij hebt vast wel weer een op- of aanmerking. Bijvoorbeeld dat Heavy Rain niet in de lijst thuishoort. Wel wat zeg ik je, als jij die game nou eens uitspeelt, zal ik Mass Effect onder handen nemen. Deal?

Cheerio!

Leon

  1.   
    Ken2BE's avatar

    Wij zijn het er ongetwijfeld over eens dat Ezio niet de geschikte hoofdrolspeler zou zijn

    Waarom niet? Dit is juist de enigste reden waarom ik assassins creed 3 nog niet besteld heb, omdat ik die connor maar niks vind als personage tegenover Ezio auditore de la firenze 😛

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zou zelf ook graag meer game verfilmingen zien maar dan wel een beetje goede niet van die simpele afgeraffelde films.

  3.   
    Blackeagle020's avatar

    Die mass effect film moet er zeker weten komen! Ik zou op zn minst 2 keer naar de bios gaan en de dvd kopen 🙂

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Red Dead Redemption zou er zeker moeten komen 😀

  5.   
    Neolite's avatar

    Halo…. je vergeet Halo… hele lijst bijna niet serieus te nemen daardoor. Zeker omdat je Quantum of Solace er wel in hebt.

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Het blijft een persoonlijke lijst hè. 😉 En de reden achter QoS lijkt me duidelijk.

  7.   
    toqeer's avatar

    een assasins creed film lijkt me wel leuk 😛