GN Vooruitblik: September

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Augustus bracht ons onder andere Darksiders II, Sleeping Dogs en Guild Wars 2: stuk voor stuk geweldige games. September weet hier niet voor onder te doen met maar liefst twee veelbelovende vechtgames, een nieuwe uitbreiding van de belangrijkste MMO, Borderlands 2 en de nieuwste toevoeging aan de FIFA-reeks. En dan vergeten we ook nog games als F1 2012 en LittleBigPlanet Vita. September brengt ons heel veel leuks, maar de portemonnee gaat er vermoedelijk minder blij mee zijn.

Tekken Tag Tournament 2
Releasedatum: 14 september
Ontwikkelaar: Namco Bandai Games
Uitgever: Namco Bandai Games
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Vecht

Tekken Tag Tournament verscheen in 2000 en wist misschien wel als eerste een vechtgame te brengen waarin je afwisselend met twee personages speelt. Twaalf jaar later kunnen we dan eindelijk een tweede deel verwachten en alles wijst erop dat het voor Tekken-fans een waar feest gaat worden. Er is bijvoorbeeld flink gesleuteld aan de gameplay, waardoor het nu mogelijk is om veel langere tag combo’s uit te voeren of met jouw twee personages je tegenstander vast te pakken om deze samen in elkaar te kunnen slaan.

Daarnaast bevat het spel eigenlijk alle personages van de vechtreeks tot op heden, ondersteunt de game 3D en is het mogelijk om de muziek van de stages naar wens aan te passen. Bovendien zal World Tekken Federation, een online service die allerlei statistieken bijhoudt, ervoor zorgen dat competitie een grotere rol gaat spelen dan ooit tevoren. Dit alles belooft ervoor te zorgen dat Tag Tournament 2 de meest volledige Tekken ooit wordt.


Klik hier als je meer te weten wilt komen over Tekken Tag Tournament 2…
Klik hier voor de videopreview van Tekken Tag Tournament 2…

Borderlands 2
Releasedatum: 21 september
Ontwikkelaar: Gearbox Software
Uitgever: 2K Games
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Shooter

Ondanks de minpunten van de eerste Borderlands, zoals een doelloos gevoel door het ontbreken van een plot, wist de game zeker een flinke schare fans te vergaren. Met het tweede deel worden niet alleen de foutjes van het eerste deel weggepoetst, ook voegt Gearbox Software enkele nieuwe elementen aan de mix toe. De game blijft een RPG-achtige shooter, maar een plot met de meest uiteenlopende personages is toegevoegd. Ook de AI van de tegenstanders is flink aangepast, waardoor ze je nu daadwerkelijk goed kunnen achtervolgen. Door de vele verbeteringen lijkt Borderlands 2 wellicht meer als een upgrade aan te voelen, maar erg is dat allerminst.

Leon Kempers (eindredacteur):

De eerste Borderlands-game heb ik laatst voor een spotprijs uit de budgetbak gevist. Het spel bleek erg vermakelijk te zijn met een vriend, maar in m’n eentje was ik er, vooral dankzij het gebrek aan verhaal, snel op uitgekeken. Borderlands 2 belooft gelukkig alle tekortkomingen van zijn voorganger te verbeteren. Zo zit er meer variรซteit in de missies en de gameplay is dynamischer. Dat, in combinatie met een nog grotere spelwereld, doet vermoeden dat Borderlands 2 opnieuw miljoenen gamers aan de buis gekluisterd zal houden.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Borderlands 2…

FIFA 13
Releasedatum: 21 september
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: Electronic Arts
Platform: iPhone; PC; PlayStation 3; PlayStation Portable; PlayStation Vita; Nintendo 3DS; Wii; Xbox 360
Genre: Voetbal

Elk jaar is het weer zover: de strijd der titanen op voetbalgamegebied barst los. Komt FIFA of toch Pro Evolution Soccer deze keer als winnaar uit de bus? Het lijkt erop dat, hoewel PES flinke stappen voorwaarts schrijdt, FIFA 13 ook dit jaar toch voorblijft. Hoewel deze conclusie beslist te voorbarig is, kan in ieder geval gezegd worden dat met vernieuwingen als First Touch Control, een flink verbeterde aanvals-AI en Tactical Free Kicks, we met FIFA 13 een meer dan degelijke footie zullen ontvangen.

Daniรซl de Zwart (eindredacteur):

Voetbalgames zijn absoluut niet mijn grootste wens elk jaar in de wereld der games, maar het is altijd leuk om te zien welke vorderingen zo’n game maakt. Ik speel nu een paar jaar FIFA en op de Gamescom heb ik FIFA 13 ook even mogen proeven. Hij is realistischer, speelt lekker snel weg – iets meer tempo dan FIFA 12 – en je zult weer meer te maken krijgen met de First Touch, wat erg tof is qua ontwikkelingen elk jaar. Daarom kijk ik er wel naar uit met FIFA 13 aan de slag te gaan en deze eigenlijk, lekker gemeen, te gaan vergelijken met Pro Evolution Soccer 2013.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over FIFA 13…

World of Warcraft: Mists of Pandaria
Releasedatum: 25 september
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Blizzard Entertainment
Platform: PC
Genre: MMORPG

World of Warcraft is al zeven jaar niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook mensen die nog nooit een spel hebben aangeraakt zijn bekend met het fenomeen en de game wordt nog steeds door miljoenen mensen fanatiek gespeeld. Reden genoeg voor Blizzard om met een vierde uitbreiding voor de populaire MMORPG te komen. Mists of Pandaria brengt de Oosterse wereld van Pandaria naar het spel met de Pandaren als toegevoegd ras en de Monk als volledig nieuwe klasse. Bovendien wordt de level cap verhoogd naar 90. De uitbreiding lijkt voor de fervente World of Warcraft-spelers een haast verplichte aanschaf.

Caron Peeters (redacteur):

Toen ik zag dat deze uitbreiding eraan kwam, dacht ik met weemoed terug aan de vele prachtige uurtjes die ik over de jaren in deze enorme wereld heb gestopt. Jannes, mijn geliefde Tauren Hunter, staat inmiddels alweer ruim een jaar in een Orgrimmarse bar geparkeerd, hopend op een continuatie van zijn epische verhaal. Misschien dat deze expansion me toch weer weet te verleiden tot een tripje naar Azeroth. Ik zit nog in twijfel, want ik besef ook als geen ander hoeveel uurtjes ik de komende maanden dan weer van de agenda kan gaan wegstrepen. Neen! Ik begin er niet weer aan! …hmmm, misschien dan toch even een kijkje nemen in die nieuwe dungeons. Uh oh…

Klik hier als je meer wilt zien van World of Warcraft: Mists of Pandaria…

Dead or Alive 5
Releasedatum: 28 september
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Tecmo Koei
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Vecht

Het is inmiddels al zes jaar geleden dat Dead or Alive 4 de winkelschappen betrad. De pijn werd lichtelijk verzacht toen vorig jaar Dead or Alive Dimensions op de 3DS uitkwam, maar een daadwerkelijk deel van de hoofdreeks hebben we al een flinke tijd niet gezien. Dead or Alive 5 belooft de lange periode van afwezigheid echter ruimschoots goed te maken door indrukwekkende graphics, meer interactieve stages en opgepoetste gameplay.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Ik moet toegeven dat ik erg weinig met de Dead or Alive-reeks heb. Afgeschrikt door het imago van de “vechtgame-met-de-rondzwiepende-grootborstige-dames” had ik weinig behoefte om de game te spelen, want op een of andere manier bekroop me het gevoel dat de games het puur moeten hebben van hun vrouwelijke eyecandy. Echter, na aan de slag te zijn geweest met het vijfde deel, dat overigens de cupmaat van de vrouwen iets heeft verkleind, weet ik wel beter. De game speelt heerlijk, ziet er geweldig uit en kent een lage instapdrempel.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over Dead or Alive 5…
Klik hier voor de videopreview van Dead or Alive 5…

  1.   
    gerbenkees's avatar

    Fifa 13, daar gaan mijn ogen het meest naar. ๐Ÿ˜€

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dat het maar snel Oktober & November word dan komen alle topers uit.
    Dus het is voor mij niet echt veels in de maand September. ๐Ÿ™‚

  3.   
    Wouter's avatar

    F1 2012! ๐Ÿ˜†

  4.   
    Fox's avatar

    Borderlands 2! Hopen dat ze nu de beveiliging aan iemand anders dan gamespy geven… want jezus… wat was gamespy slecht zeg.

  5.   
    GamerJaime's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Dat het maar snel Oktober & Novemver word dan komen alle topers uit.
    Dus het is voor mij niet echt veels in de maand September. ๐Ÿ™‚ "

    Nee voor mij ook niet. Ik hoop dat ik deze maand Sleeping Dogs voor mijn bday krijg en dan wachten totdat ik in November Assassins Creed kan halen. En heeeel misschien in December nog Hitman denk ik. Nog 1 a 2 maandjes wachten en dan komen de wrede games er weer aan. ๐Ÿ™‚

  6.   
    jamrex007's avatar

    Het blijf jammer dat Far Cry 3 is uitgesteld anders stond die ook wel in deze lijst.

  7.   
    mmx's avatar

    Het blijf jammer dat Far Cry 3 is uitgesteld anders stond die ook wel in deze lijst.

    Met bovenstaande uitspraak ben ik het helemaal eens uitstel betekend vaak irritatie en teleurstelling helaas is 2012 het jaar van uitstellen en annuleren van mooie titels neem maar eens Bioshock infinite in 2008 kwamen ze ermee op de proppen en tegen dat hij uit zou komen word het weer uitgesteld net als bij Farcry3 .Voor de rest van de september maand gaat mijn intresse wel naar borderlands II en mijn broer slaat op tilt van Fifa maar dat is echt een voetbalfan ๐Ÿ˜‰

  8.   
    Leon 2.0's avatar

    Deze maand is het vooral LittleBigPlanet Vita waar ik naar uitkijk! ๐Ÿ™‚

  9.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Nu Far Cry 3 niet meer op 6 september komt maar op 29 november is het een makkelijke keuze deze maand. Zonder twijfel… …Borderlands 2!!!!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€