Beste Leon, de verrassing van augustus

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige keer was het de beurt aan Leon, die net voor zijn eerste Gamescom-week zeer enthousiast aan het worden was. Deze week blikt Peter terug op de maand augustus.

Reactie op: Beste Peter, Gamescom here I Come Beste Leon,

Op het moment van schrijven (een uurtje voordat het online staat, ik was het weer vergeten…) kijken we terug op jouw eerste Gamescom en druppelt de content nog op dagelijkse basis binnen. Nog steeds ben ik elke dag nieuwe previews aan het editen en zijn jullie lekker aan de slag met het pennen van de laatste artikelen. Het is qua content altijd een heerlijke tijd om de site lekker volledig te maken. Alle grote titels van de komende tijd krijgen we weer een keer te zien en het duo E3/GC zorgt ervoor dat al onze bezoekers alles kunnen vinden over (bijna) elke game van het komende jaar. Ik heb al een beetje vernomen dat je de Gamescom-week fantastisch vond en als ieder jaar was ook ik weer zo blij als een kind om een week met de leukste redactie van Nederland rond te trekken van Karaoke-bar tot LMFAO, van game naar game en van onbeschofte Italiaanse obers naar “hang over het bord”-schnitzels!

Maar we blikken natuurlijk ook terug op augustus en ik ben persoonlijk heel erg benieuwd wat onze lezers vinden van de nieuwe opzet van de GN ON TOURs. Niet langer behandelen we alle previews in één video-item per uitgever, maar maken we losse videopreviews per game en daarnaast een verslag van onze avonturen in de GN ON TOURs. Veel meer videocontent dus, maar ook duidelijker vindbaar per game. Ik hoop dat onze bezoekers het een goed idee hebben gevonden, wat ik persoonlijk wel denk. Elke video wordt namelijk meer bekeken dan voorheen.

En was jij niet betrokken bij de verrassing van augustus!? Sleeping Dogs verbaast vriend en vijand met hoge cijfers en goede verkopen. Menig lijstje in augustus was vooral gevuld met Darksiders 2, wat ook een fantastische game is, maar Sleeping Dogs blijkt verrassend sterk te zijn. Het doet mij hardop afvragen waarom Activision die game heeft verkocht aan Square Enix. Tijdens de E3 van 2010 is Michiel namelijk al aan de slag gegaan met True Crime: Hong Kong (zoals de game toen heette) en was toen al te spreken over alle elementen die nu een succes maken van de game. Was het niet veel gemakkelijker geweest als Activision die game gewoon had afgemaakt, gewoon onder de naam True Crime? Het lanceren van een nieuwe franchise is immers veel moeilijker dan een bestaande.

Activision zal er wellicht wel van balen, maar Square heeft er wel een nieuwe franchise bij. Het is een mooi lijstje aan het worden met Final Fantasy, Tomb Raider, Just Cause, Hitman en Sleeping Dogs! Gelukkig is Sleeping Dogs zojuist op mijn deurmat gevallen en ik ga dan ook snel aan de slag met de verrassing van augustus!

Rest mij niets anders dan nog even schaamteloos reclame te maken voor de nieuwe GN ON AIR, die aanstaande zaterdag tussen 15:00 uur en 18:00 uur live te beluisteren is via GamersNET. Na de pilot van augustus heb ik extreem veel zin om weer nieuwe bellers aan te nemen, toffe discussies te voeren en extreme prijzen weg te geven. Allemaal luisteren dus! Genoeg geluld! Tot zaterdag!

Lator,

Peter

 1.   
  FishHookz's avatar

  Zoveel tekst en dan geem comments 😳

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Jammer genoeg kan ik niet na gamersnet on air luisteren geen tijd voor.
  Sleeping dogs ga ik ook halen dit weekend schijnt zo goede game te zijn.

 3.   
  GamerJaime's avatar

  Ik denk idd dat Activision flink baalt van het stoppen van True Crime Hong Kong, snap ook totaal niet waarom ze dat gedaan hebben. Volgens mij is True Crime New York nog best aardig verkocht en sandbox games doen het volgens mij altijd wel goed in de winkels… naja ik ga hem in ieder geval over een paar weekjes halen en ben al zeeer enthousiast over de demo dus ik denk dat ik ook veel plezier met die game ga beleven. Ik kijk ook uit naar Zaterdag, hoop dat er weer net zo veel mensen in de chat zitten als de vorige keer. Heb er zin in!

 4.   
  Fox's avatar

  Sleeping dogs is het echt wel waard om te kopen. Maar ik heb dan het probleem dat ik bij de side missions al snel herhaling zie terug komen. Maar de story daar in tegen is gewoon geweldig. Nu maar hopen dat een paar modders er een sandbox multiplayer in zetten zo als het ook bij gta:sa gebeurde.

  Daar in tegen vond ik darksider2 een beetje tegenvallen maar dat kwam meer door de slecht port. Ik hoorde iemand eens zeggen dat het makelijker is om een pc game te porten naar consol dan andersom, want van highrez textures kan je makelijker naar mid rez dan andersom.