Ghost Recon: Future Soldier – Arctic Strike

Ghost Recon: Advanced Warfighter en haar vervolg hebben destijds best veel DLC-pakketjes mogen ontvangen. Ghost Recon: Future Soldier staat hetzelfde te wachten met als eerste in de rij het Arctic Strike-pakket. Pak je dikke jassen er maar bij!

Koud, of toch niet?

Van de aankondiging van Arctic Strike werd ik persoonlijk erg blij. Dit kwam omdat de multiplayer van deze tactische shooter totaal geen besneeuwde maps in haar aanbod had, iets waar dit DLC-pakket een einde aan ging brengen. Helaas blijkt de titel nogal misplaatst te zijn, want in totaal is er maar één besneeuwde map te vinden in deze download. Of we dus van een echte Arctic Strike kunnen spreken? Niet echt, maar gelukkig biedt de DLC genoeg speelplezier aan degene die zich aan dit feit niet zullen storen.

Laten we beginnen met de eerste map van de DLC: Arctic Base. Deze map is alleen te gebruiken in de Guerrilla mode van de game, een modus waarin de speler zo lang mogelijk moet zien te overleven tegen een constante aanvoer van vijandelijke troepen die ook steeds sterker worden. Tevens moet je een basis onder controle houden, want zodra een vijandelijke soldaat deze overneemt is het definitief game over. De Arctic Base-map leent zich perfect weg voor deze modus. Zo is de map ontzettend groot, zijn er genoeg schuilplaatsen aanwezig en genoeg variatie in de omgeving te bespeuren. Je wordt letterlijk van elke kant aangevallen, maar toch biedt de map genoeg mogelijkheden om te overleven. Uiteraard is deze map ook te spelen met drie vrienden, waardoor het chaotische karakter van de kaart echt naar boven komt. Hoe meer spelers, hoe meer vijanden.

Maar gelukkig biedt Arctic Strike niet alleen één enkele map aan; er is meer.

Enorm

Naast de Arctic Base-map krijgt de speler na aankoop van het pakketje ook drie nieuwe maps die niet alleen enorm verschillen, maar ook enorm van omvang zijn. Riot speelt zich af in Rusland en heeft een post-apocalypstisch gevoel om zich heen hangen. De map is enorm en biedt meer dan genoeg gameplay-mogelijkheden, van long-range vuurgevechten tot close-quarters combat: het kan allemaal.

De maps zijn perfect voor de nieuwe multiplayer-modus Stockade, een modus waarin het trefbaleffect het verloop van de match bepaalt. Elk team begint met iedereen op het slagveld, maar zodra je het loodje legt word je in de stockade geplaatst. Hier kun je pas uitkomen zodra een teamgenoot een vijand neerschiet. Je kunt ook een heel team bevrijden door een missiedoel te voltooien. Dit speltype zorgt voor een frisse wind te midden van alle standaard multiplayer-modi die Future Soldier bezit en zorgt voor een hoop spannende potjes. Tevens kunnen alle oude maps ook in Stockade gespeeld worden.

De puntjes op de i

Tot slot biedt de DLC ook nog een aantal “puntjes op de i”. Zo krijg je bij de aanschaf van Arctic Strike een aantal extra wapens. Het gaat hier om de F2000, CZS805, MK16 PDW, OCP-11, BT MP9 en de 05 JS. Elk wapen ziet eruit als een moderne uitvoering van een bestaand wapen, maar gelukkig zijn ze niet alleen voor de sier. Zo is elk van de nieuwe wapens erg handig in zowel de single- als multiplayer, waardoor je dankzij het Arctic Strike-pakket ook de Elite-moeilijkheidsgraad van de singleplayer nog eens kan proberen. De nieuwe wapens zullen vooral hier erg uitblinken. Ook zul je met een aanschaf van de DLC naar het zestigste niveau kunnen levelen in de multiplayer. Voorheen was de levelcap vijftig.

Conclusie

Arctic Strike heeft wellicht een misleidende naam, maar toch weet de DLC een hoop nieuw vermaak te bieden aan een al zo complete titel. Tenminste, als je van het multiplayer-gedeelte van Future Soldier houdt. Is dit het geval, dan zal je voor het bedrag van tien euro absoluut geen miskoop maken. Het pakket biedt voor die prijs genoeg vernieuwing en extra content, waardoor Future Soldier nog flink wat uurtjes meekan tot het volgende pakket.

 1.   
  BartjeZ's avatar

  Goede Column
  krijg meteen zin om dit spel te spelen . 🙂

 2.   
  Rotterdam9's avatar

  Zelfs DLC reviews, bedankt GN!!