GN Vooruitblik: Mei

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben. Ook enkele, vaak minder bekende, games komen nog aan bod, die ook zeker de moeite waard kunnen gaan zijn.

April stelde qua grote namen weinig voor, maar mei belooft ons weer genoeg interessants te brengen. Eindelijk kunnen we namelijk langverwachte blockbusters als Diablo III, Max Payne 3 en Ghost Recon: Future Soldier in ontvangst nemen, maar ook veelbelovende spellen als Sorcery en Resistance Burning Skies liggen deze maand in de winkelschappen.

Diablo III
Releasedatum: 15 mei
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Blizzard Entertainment
Platform: PC
Genre: Actie RPG

Blizzard staat bekend om diens ‘het is pas af als het af is’-mentaliteit en de kwaliteit van de games van het bedrijf is dan ook uitzonderlijk hoog. Niet geheel verrassend dus dat Diablo III pas tien jaar na het tweede deel zal verschijnen en deze bovendien een absolute topper binnen het glansrijke oeuvre van het Amerikaanse bedrijf belooft te vormen. Zin in een diepgaande, actievolle en verslavende RPG? Welkom in de wereld van Diablo III!


Wester (eindredacteur):
Zal Diablo III wederom laten zien wie er koning is? Waarschijnlijk wel. De reeks is verslavend, actievol en spannend en het derde deel belooft niet voor diens voorgangers onder te doen. Ik heb op de Gamescom al wat mogen proeven van de game en dat smaakte absoluut naar meer. Diablo III wist zowel te imponeren, te verrassen, alsmede een sterk gevoel van nostalgie te geven. Zo lang gewacht en eindelijk is het zover. Ik kan het bijna niet meer geloven.
Klik hier als je meer wilt weten over Diablo III…

Max Payne 3
Releasedatum: 18 mei
Ontwikkelaar: Rockstar Vancouver
Uitgever: Rockstar Games
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Third-person Shooter

Elk jaar is het weer feest met een nieuwe, spectaculaire Rockstar titel. Dit jaar is het de beurt aan Max Payne 3, alweer het derde deel van de reeks die draait om bullet time en het bieden van een filmische ervaring. Wanneer de vrouw van de maffiabaas waar Max voor werkt wordt ontvoerd, raakt de man betrokken bij conflicten, machtsspelletjes en corruptie. Hoe groot blijken de intriges, waarin Max wordt geworpen, nou werkelijk te zijn? Liefhebbers van volwassen spellen, die iets te vertellen hebben, zijn bij Max Payne 3 absoluut aan het juiste adres.


Jos Pieters (redacteur):
Sinds het origineel mij greep dankzij het emotionele verhaal en de duistere wereld waarin Max zich bevind, ben ik al fan. De ongekende actie, slow-motion momenten en de dood van zijn vrouw en kind staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. Nu Max eindelijk naar de next-gen consoles wordt gebracht, kan ik niet meer wachten. Alle trailers en gameplay-beelden wijzen maar op één ding: Max Payne 3 gaat kont schoppen! Nu nog hopen dat het verhaal net zo goed is als deel één en twee. Dan zijn we verzekerd van een prachtige titel. Welkom terug oude vriend, we hebben je gemist!
Klik hier als je meer wilt weten over Max Payne…

Sorcery
Releasedatum: 23 mei
Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment Santa Monica
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Platform: PlayStation 3
Genre: Action-adventure

Het jaar dat de PlayStation Move in de winkelschappen zou komen te liggen, was ook het jaar dat Sorcery werd onthuld. We hebben sinds het E3-optreden echter eigenlijk niets meer van de game gehoord, maar veelbelovend blijft deze zeker. In een wereld gebaseerd op Ierse mythologie neem jij de rol aan van een tovenaarsleerling die, bewapend met een toverstaf, de wereld moet redden. Zwaai met de PlayStation Move en slinger zo toverspreuken op je tegenstanders af of brouw bijzondere drankjes: Sorcery belooft een magisch avontuur te bieden.


Leon Stougie (redacteur):
Mijn PlayStation Move-controllers staan al maanden stof te happen. Sinds de lancering van de Move zijn er maar enkele games uitgekomen met ondersteuning voor de bewegingscontroller die lange tijd leuk bleven om te spelen. Sorcery belooft echter één van die titels te zijn die wel de moeite waard is. Een spel vol met magie, als fan van Harry Potter kijk ik er naar uit. Ik sta dan ook te trappelen om met
mijn toverstok in de hand de tegenstander te verslaan. Ik heb er zin in!
Klik hier als je meer wilt zien van Sorcery…

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier
Releasedatum: 24 mei
Ontwikkelaar: Ubisoft Paris
Uitgever: Ubisoft
Platform: Xbox 360; PlayStation 3
Genre: Actie RPG

De Ghost Recon-serie neemt een tripje naar de toekomst en dat brengt nieuwe technologieën en nieuwe verstandhoudingen tussen landen met zich mee. Ook de besturing is moderner geworden doordat de snelheid is opgeschroefd. De Ghost Recon-reeks staat bekend om het bieden van een sluipend avontuur, waarbij tactiek van het uiterste belang is, en alles wijst erop dat ook Future Soldier dit absoluut zal doen.


Leon Stougie (redacteur):
Hoewel Ghost Recon: Future Soldier misschien wat minder realistisch is dan dan de voorgaande delen, vind ik dat geen probleem. Het blijft een shooter die je heel wat tactischer aan moet pakken als Call of Duty of Battlefield en daar ben ik wel weer eens aan toe. Voorzichtig achter een vijand sluipen, gebruikmakende van je cloak, om hem genadeloos te doden met je mes of al flankende achter je tegenstander komen omdat je squad de vijand beschiet, dat geeft mij veel voldoening. Het gebruik van futuristische snufjes en de mogelijkheid om je wapens zeer uitgebreid aan te passen aan de situatie beloven ook veel goeds. De multiplayerbeta is mij al goed bevallen, dus ik ben klaar om nog meer potjes tactisch te gaan knallen!
Klik hier als je meer wilt weten over Ghost Recon: Future Soldier…
Klik hier als je meer wilt weten over de co-op van Ghost Recon: Future Soldier…
Klik hier voor de GN On Tour over Ghost Recon: Future Soldier…

Resistance: Burning Skies
Releasedatum: 30 mei
Ontwikkelaar: Nihilistic Software
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Platform: PlayStation Vita
Genre: First-person Shooter

Na de release van Uncharted is het eigenlijk angstvallig stil rondom de PlayStation Vita-releases, maar daar komt met Resistance: Burning Skies verandering in. Het betreft de eerste echte first-person shooter op een handheld die te besturen valt met een tweede analoge stick. Zin in een nieuwe game voor je Vita? Benieuwd hoe shooters ècht gespeeld moeten worden op een draagbare console? Dan ligt Burning Skies eind deze maand voor jou in de winkels.


Daniël de Zwart (eindredacteur):
Als Resistance-fan van het eerste uur kan ik deze Vita-versie natuurlijk niet voorbij laten gaan en op de Gamescom speelde de shooter al heerlijk op het apparaat. Ik hoop wel dat het verhaal aansluit op de PlayStation 3-versies; je speelt natuurlijk met een ander personage, maar enige connectie zou wel leuk zijn. Heel benieuwd ook hoe de multiplayer uitpakt. Ik heb er verder gewoonweg veel zin in, omdat het een shooter is op een handheld.
Klik hier als je meer wilt zien van Resistance: Burning Skies…


DiRT Showdown [PC/360/PS3]
Tijd voor je maandelijkse stoot adrenaline en mannelijkheid? DiRT Showdown zal je hier goed in kunnen voorzien. In tegenstelling tot de eerdere delen draait Showdown Race niet om serieus racen, maar op arcade-achtige wijze plezier bieden.

Dragon’s Dogma [360/PS3]
Veel RPG’s hebben al laten zien hoe je een indrukwekkende fantasy wereld tot leven kunt brengen en ook Dragon’s Dogma zal zich hieraan wagen. Als hartloze held dien je samen met je kompanen allerlei vreselijke monsters van hun leven te beroven.

Mario Tennis Open [3DS]
Klaar met het serieus beoefenen van sport? Dan is het weer tijd om een sportspel te spelen met de Mario crew. Mario Tennis Open laat ons wederom de tennissport op een leuke en humoristische manier beleven, ditmaal op de 3DS.

Ratchet & Clank HD Collection [PS3]
De eerste drie Ratchet & Clank-titels wisten het op de PlayStation 2 erg goed te doen en hebben een trilogie op de PlayStation 3 voortgebracht. In mei wordt ook de mogelijkheid geboden om ook de klassiekers in een nieuw jasje te spelen.

Sniper Elite V2 [PC/360/PS3]
Sniper Elite V2 vormt een remake van het goed ontvangen Sniper Elite. Nu we de laatste tijd alleen maar aan de moderne oorlogsvoering moeten, gaan we middels deze game eindelijk weer eens terug naar de Tweede Wereldoorlog.

  1.   
    Flapjack's avatar

    dit wordt een mooie maand met sniper elite en diablo 3

  2.   
    StaRific's avatar

    15 mei. Dag van Sonic 4 Episode 2 als ik me niet vergis 😀

  3.   
    fdennis's avatar

    Jullie vergeten MK Vita nog. Ook TERA mag zeker niet vergeten worden. Ghost Recon en Max Payne 3 deze maand.

  4.   
    Fabianb's avatar

    Niet eens Nederlandse glorie erin zetten.
    Awesomenauts? Schaam je.

  5.   
    Neolite's avatar

    Heel erg benieuwd naar Max Payne. Rockstar staat bij mij hoog in het vaandel en ik heb alle vertrouwen dat dit helemaal goed gaat komen.

  6.   
    GamerJaime's avatar

    ”Wanneer de vrouw van Max wordt ontvoerd, raakt de man betrokken bij conflicten, machtsspelletjes en corruptie” uhmm zijn vrouw is al een tijdje dood in deel 3 wordt niet zijn vrouw ontvoerd maar de vrouw van een maffiabaas waar Max voor werkt.

    Deze maand staat voor mij helemaal in het teken van Max Payne 3! Ik hoop op een lekkere singleplayer van 25-30 uur en een onwijs toffe multiplayer. En als die multiplayer echt zo tof is zoals hij er nu uitziet ga ik ook daar heel veel uurtjes insteken,ik heb namelijk niet voor niets 4 maanden xboxlive aangeschaft. Nog 2 weken en dan ligt ie op de mat! Kan niet wachten!!! 😀

  7.   
    squidgyboy's avatar

    ghost recon fs wordt mijn game deze maand…lekker weer een tactische game… 8)

  8.   
    Codename_black's avatar

    Max payne en Sniper elite zijn eigenlijk de enigste games die mij intressant lijken.

  9.   
    Leon 2.0's avatar

    Zoals al te lezen is heb ik wel zin in Ghost Recon: Future Soldier en Sorcery. Daarnaast ben ik ook wel benieuwd naar Max Payne en nog wat andere spellen. Mei wordt in ieder geval een mooie maand, heel wat beter dan april! 🙂

  10.   
    Hitman047's avatar

    Wat een verschrikkelijke maand. Ik weet niet eens waar ik mee moet beginnen. En nog voor je een game hebt uitgespeeld, valt de volgende alweer op de deurmat.

    First World Problems… 😳

  11.   
    Danielle.k's avatar

    Diablo 3 en Max Payne 3 zijn voor mij de games waar ik op zit te wachten.

    Diablo 3 krijg ik van me ouders en Max Payne 3 haal ik einde van de maand.

  12.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Kan niet wachten op Max Payne 3 :3

  13.   
    RenevdGijp's avatar

    DiRT misschien ff checken 😀

  14.   
    No4More's avatar

    Benieuwd naar Resistance burning sky’s ^^ Ik heb deze spellen totaal nog niet aangeraakt op de ps3, maar door de eerste FPS multiplayer op de vita, trekt hij me nogal erg aan 😀 😳