Friends With Benefits blu-ray

Friends With Benefits is een beladen term, die voor veel mensen tot de verbeelding zal spreken. Wel sex, maar zonder de emotionele rompslomp van een relatie. Maar hoe realistisch is dat? Dylan (Justin Timberlake) en Jamie (Mila Kunis) besluiten het na een jarenlange vriendschap eens uit te zoeken.

Een komedie over de romantiek

Dylan en Jamie worden aan het begin van de film gedumpt en verliezen hun geloof in ware liefde. Door een samenloop van omstandigheden worden de twee bevriend en ze lijken perfect bij elkaar te passen. Ze spotten met de romantische clichés en besluiten dat seks hun vriendschap niet in de weg hoeft te staan. Dit druist uiteraard in tegen alle natuurwetten wat betreft de romantiek, maar zij zijn jong en ervan overtuigd dat ze het wel aankunnen.

Daar lijkt het aan het begin ook wel op. De chemie spat van het scherm als Timberlake en Kunis tussen de lakens liggen. Het acteerwerk is van een zeer hoog niveau en soms krijg je het gevoel dat de twee niet stoppen met de liefde bedrijven als de camera’s ophouden met draaien. Dat is een groot compliment waard. De film is het eerste uur zeer vermakelijk en de meeste grappen en grollen zijn zeer aangenaam. Een eigen vermelding verdienen ook de bijrollen, met in een glansrol Woody Harrelson als sportredacteur.

De liefde vervlogen, maar de humor niet.

Na dit eerste uur moet er echter een romantisch cliché volgen, namelijk het uit elkaar vallen van de vriendschap. Het is leuk om te zien hoe de film daarmee omgaat. De film en acteurs beseffen dat ze in clichés vervallen, waar ze zojuist de spot mee dreven en hierdoor voelt de film fris aan. De momenten van gezapig gezeur zijn nog wel aanwezig, maar duren net niet te lang, waardoor je in de rush van grappen blijft. De grappen over clichés blijven, waardoor het geheel verwordt tot een soort zelfspot.

Het einde van de film nadert dan met rasse schreden en dat zul je weten ook. Als een soort overdosis worden alle clichés die bestaan in romantische films erbij gepakt om een spetterend einde te maken. Uiteraard word er niet heel serieus omgegaan met deze clichés en gelukkig maar, want het einde pakt hierdoor redelijk goed uit. Er is wel een happy ending, maar misschien is dat maar goed ook, want wat is nou een romantische komedie zonder een dergelijk einde?

Tenslotte nog de extra’s op de blu-ray. Die zijn er genoeg, alleen zijn ze helaas niet zo fris als de film zelf. Het leukste is nog het filmpje met bloopers, die hilarisch zijn door Woody Harrelson, die blijkbaar iedereen aan het lachen kan krijgen. Het minste is de extra: Bonus Benefits: A Pop-Up Trivia Track. Dit laat de hele film nogmaals zien, alleen dan met af en toe een zeer oninteressant weetje over de film in beeld. Sony heeft de rest van de blu-ray overigens wel goed verzorgd, beeld en geluid zijn prima voor elkaar.

Conclusie:

Friends With Benefits is een frisse komedie, met romantische aspecten. Het is echt een verademing in vergelijking met andere romantische komedies en Gluck heeft na Easy A nu al een tweede romantische komedie neergezet die aangenaam is en geen moment verveeld tijdens het kijken. De blu-ray geeft weinig extra’s, maar Friends With Benefits is toch een aanrader om definitief in je collectie op te nemen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Chemie tussen Timberlake en Kunis
  • Frisse kijk op clichés
  • Bijrollen zijn hilarisch

Wat is NOT

  • Summiere extra's

7.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren