GN Vooruitblik: Maart

Elke maand worden wij als gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand, die in een alinea worden besproken. Ook enkele, vaak minder bekende, games komen nog aan bod, die ook zeker de moeite waard kunnen gaan zijn.

Februari heeft ons onder andere Final Fantasy XIII-2, The Darkness II, Kingdoms of Amalur en de lancering van de krachtige PlayStation Vita gebracht, maar maart zal hier qua games zeker niet voor onderdoen. Liefhebbers van sportgames zijn binnenkort gelukkige mensen, maar ook de actiefans onder ons kunnen in maart genieten. Bovendien wordt daarnaast het shooter-, strategie- en RPG-genre goed vertegenwoordigd: jawel dames en heren, het nieuwe gamejaar is nu toch wel echt begonnen!

ightSSX
Releasedatum: 2 maart
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: EA Sports
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Sport (snowboard)

Het heeft even geduurd, maar de snowboardreeks SSX zal dan eindelijk in een HD-jasje te zien zijn. Het hippe uiterlijk is echter niet alles wat de game interessant maakt, want in de gehele game zullen we vette nieuwe features kunnen verwachten. Zo kunnen we nu genieten van een flink uitgebreide multiplayer, meer vrijheid door onder andere de veelheid aan afzetpunten en meer absurde trucjes die je kunt uitvoeren. Alles wat de vorige delen goed maakte lijkt in SSX te zitten, maar ook flink veel vernieuwingen sieren de game. De SSX-reeks wist altijd pure fun te bieden en dat belooft deze reboot dan ook absoluut te doen.

Klik hier als je GN-bezoekers wilt horen over SSX…
Klik hier als je meer wilt weten over SSX…

ightMass Effect 3
Releasedatum: 9 maart
Ontwikkelaar: Bioware
Uitgever: Electronic Arts
Platform: PC; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie RPG

Eindelijk is ie er dan: het sci-fi epos Mass Effect 3. Fans hebben er op gewacht, liefhebbers van games in het algemeen zouden er op moeten wachten. Het slotstuk van de trilogie belooft namelijk episch te worden. De Reapers, reusachtige machines, willen de Aarde volledig vernietigen en deze kunnen alleen gestopt worden door het universum te laten vechten voor de mensheid. Aan Shepard dus de taak dit voor elkaar te krijgen. Eigenlijk is het niet eens meer nodig mee te delen dat de game goed gaat worden, want ontwikkelaar Bioware heeft zich al keer op keer bewezen. Zoals onze hoofdredacteur Peter zei: “Houd je van verhaal, houd je van shooters, houd je van RPGโ€™s of ben je een graphics-hoer, dan moet je wel zin hebben in deze game.”

Klik hier als je meer wilt weten over de singleplayer van Mass Effect 3…
Klik hier als je meer wilt weten over de multiplayer van Mass Effect 3…

ightStreet Fighter X Tekken
Releasedatum: 9 maart
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Platform: PlayStation 3; Xbox 360; PlayStation Vita
Genre: Fighting

Februari bracht Soul Calibur, maar vechten met vuisten is natuurlijk veel mannelijker. Het is weer tijd om vuisten te laten spreken, het is weer tijd voor Street Fighter. Ditmaal gefuseerd met Tekken! Street Fighter X Tekken is dus een uniek cross-overproject, dat het Tekken-universum samensmelt met die van Street Fighter, waarin we dus vechters uit beide reeksen op een Street Fighter-manier zullen besturen. Alsof dat nog niet genoeg is, bestaat de game uit twee-op-twee gevechten, wat een legio aan mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn in ieder geval razend benieuwd hoe de Tekken-personages zich staande houden als ze tot Street Fighters zijn omgevormd.

Klik hier als je meer wilt weten over Street Fighter X Tekken…

ightFIFA Street
Releasedatum: 15 maart
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: EA Sports
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Sport (voetbal)

In 2008 konden we voor het laatst aan de slag met een nieuwe FIFA Street, die met name arcade-fun wist uit te beelden door diens speelse stijltje. De FIFA Street waar we deze maand van kunnen genieten keert weer terug naar het realisme, maar de fun lijkt gelukkig gebleven. Straatvoetbal draait om het met je tegenstander dollen door met allerlei trucjes ervoor te zorgen dat jij in het bezit blijft van de bal en hij slechts hulpeloos kan toekijken, waarna hij precies hetzelfde bij jou zal doen. Het zorgt voor vermaak en dat heeft EA absoluut door. Zin in een sportspel met tactiek en veel snelheid? FIFA Street zal waarschijnlijk niet teleur stellen.

Klik hier als je meer wilt weten over FIFA Street…

ightNinja Gaiden 3
Releasedatum: 23 maart
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Tecmo Koei
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Hack & slash

Zonder Itagaki aan het roer, maar nog wel met veel geweld en bloed: Ninja Gaiden 3 blijft de koers van de vorige delen voortzetten. Hoofdpersoon Ryu Hayabusa kampt met een probleem, daar zijn arm in het tweede deel vervloekt is en hij hier nu echt de gevolgen van voelt. Van elke persoon die hij velt, van iedere figuur die van het leven wordt beroofd, voelt de ninja de haat. Meer emoties worden in Ninja Gaiden 3 dan ook vertegenwoordigd en dat is alleen maar mooi. Ook meer vette vaardigheden, een uitgebreidere multiplayermodus en nieuwe tegenstanders sieren dit derde deel. De belofte dat ook Ninja Gaiden 3 weer lekker uitdagend wordt, doet de innerlijke masochist in ons hevig watertanden.

Klik hier als je meer wilt weten over Ninja Gaiden 3…


Kid Icarus: Uprising [3DS]
De laatste Kid Icarus-game verscheen in 1992, dus het is tijd dat Nintendo de serie nieuw leven in blaast. Uprising vervangt de 2D-gameplay door een on-rails shooter te bieden. Bereid je maar voor om tegenstanders neer te schieten, vijanden kapot te hakken en een zo hoog mogelijke score te halen.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations [PS3/360]
Hoewel veruit de meeste Naruto-games niet boven de middenmaat uit wisten te stijgen, bleek de Ultimate Ninja Storm-serie verrassend sterk te zijn. Generations biedt vooral heel veel meer.

Resident Evil: Operation Raccoon City [PC/PS3/360]
Geen survival horror, maar een team-based shooter, dat is Operation Raccoon City. Een multiplayer met ondertussen ondoden die je lastigvallen stemt hoopvol, maar dat je ditmaal met de bad guys aan de slag kunt maakt het geheel natuurlijk al helemaal interessant.

Total War Shogun 2: Fall of the Samurai [PC]
Het stand-alone uitbreidingspakket van het uiterst sterke Total War: Shogun 2 laat ons het einde van de Tokugawa-periode meemaken, wanneer Westerse mogendheden zich met het ‘afgesloten’ land gaan bemoeien. Nieuwe tactieken, eenheden en campagnes doen fans al kwijlen.

  1.   
    -B9D7L-'s avatar

    Mijn fav is fifa street toch zeker ๐Ÿ˜€ Wel raar dat ik al 2 dagen niet de demo kan downloaden.

  2.   
    RoHoutje's avatar

    Er staat volgens mij een fout. Bij Mass Effect 3 komt ie ook op de PC en er staat alleen maar PS3 en XBOX 360. ๐Ÿ˜‰

  3.   
    gatemaster64's avatar

    Rohost schreef, "Er staat volgens mij een fout. Bij Mass Effect 3 komt ie ook op de PC en er staat alleen maar PS3 en XBOX 360. ๐Ÿ˜‰
    "

    zou best wel eens kunnen ze laten pc namelijk vaak in de steek ๐Ÿ™

  4.   
    WesterW's avatar

    gatemaster64″][quote=”Rohost schreef, "Er staat volgens mij een fout. Bij Mass Effect 3 komt ie ook op de PC en er staat alleen maar PS3 en XBOX 360. ๐Ÿ˜‰
    "

    zou best wel eens kunnen ze laten pc namelijk vaak in de steek ๐Ÿ™ [/quote]
    Nee, nee, was een slordigheidsfoutje. Is nu gefixt ๐Ÿ˜‰

  5.   
    R1chardTM's avatar

    Ontzettend veel zin in Mass Effect 3 en SSX. Dit wordt een echte EA maand voor mij! ๐Ÿ˜‰

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    R1chardTM schreef, "Ontzettend veel zin in Mass Effect 3 en SSX. Dit wordt een echte EA maand voor mij! ๐Ÿ˜‰ "

    Voor mij ook. Al heb ik meer zin in FIFA Street dan in SSX. ๐Ÿ™‚

  7.   
    grassyfuzz's avatar

    SSX is vandaag al uit hier hoor ๐Ÿ˜€

  8.   
    Leon 2.0's avatar

    grassyfuzz schreef, "SSX is vandaag al uit hier hoor ๐Ÿ˜€ "

    Tja, bij de niet AAA-titels (niets ten nadele van SSX, doel meer op een grote release als CoD/GTA) willen winkeliers nog wel eens de game te vroeg verkopen, zo ook met SSX blijkbaar.

  9.   
    Tha Destiny's avatar

    Vandaag SSX van EA mogen ontvangen. Bazengame _O_

  10.   
    Danielle.k's avatar

    Mass Effect 3 komt 8 maart in nederland, EA geeft in NL altijd games uit op donderdag, scheelt weer een dag hihi.

  11.   
    Neolite's avatar

    Maar 1 serieuze game in dit lijstje. Mass Effect 3! Wat een geweldige game is dat nu al. Bioware gaat zichzelf werkelijk overtreffen met het derde deel in de “Shepard” saga.

  12.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Resident Evil!:D

  13.   
    I Juggy I's avatar

    echt coole colum is ie nieuw maar hij moet echt blijven k heb nou al zin in april overview ๐Ÿ™‚

  14.   
    Zeeha's avatar

    leuk en zeer handig overzicht ๐Ÿ™‚