Puss In Boots

Puss in Boots was één van de populairste karakters uit de Shrek franchise. Niet zo vreemd dus dat hij zijn eigen film krijgt. Weet hij zich ook staande te houden zonder de hulp van Donkey en zijn groene oger-vriend? Dat zou toch moeten lukken, met Antonio Banderas als beschermheer…

Van outcast tot held

Het is Puss allemaal niet aan komen waaien. Hij heeft een lange weg af moeten leggen tot hij de gevreesde premiejager werd waar we in Shrek 2 kennis mee maakten. Waar komt hij vandaan? En hoe komt een kat eigenlijk aan die prachtige laarzen? Vragen waar we allemaal natuurlijk al heel lang mee rondlopen en waar we in Puss in Boots een uitgebreid antwoord op krijgen.

Arme Puss heeft nogal wat voor zijn kiezen gehad in zijn jeugd en is nu al jaren bezig om zijn naam te zuiveren. Dan duikt een oude bekende van hem plotseling weer op in zijn leven: Humpty Dumpty (Zach Galifianakis). Humpty heeft een manier gevonden om bij het kasteel uit het sprookje Jaap en de bonenstaak te komen. Daar wacht de gans met de gouden eieren, die Puss goed kan gebruiken om een oude schuld af te betalen.

Bij deze missie worden ze bijgestaan door Kitty Softpaws (Salma Hayek), die al snel Puss’ vrouwelijke evenbeeld lijkt te zijn. Helaas, alsof het nog niet moeilijk genoeg is om in te breken in een kasteel in de wolken, zit het trio niet als enige achter de eieren aan. Jack en Jill, twee gevaarlijke bandieten, hebben er ook hun zinnen op gezet.

Kattenstreken

Wat erg sterk is gedaan in Puss in Boots, is de belangrijke rol die weggelegd is voor katten. Uiteraard voor Puss zelf, maar ook voor een grote groep katten die rondhangt in de bar waar Puss en Humpty elkaar ontmoeten. De ruimte die dit biedt om de draak te steken met die typische eigenaardigheden van katten, wordt gelukkig ruimschoots benut. Dat alleen al is genoeg om de echte kattenliefhebber positief te stemmen over deze film. Puss zelf doet daar ook aan mee, waardoor hij op en top kat blijft, en aandoenlijker is dan ooit. En die ogen…!

Verder springt eruit dat 3D het opvallend goed doet in deze film. We worden getrakteerd op enkele shots van uitgestrekte woestijnen waar je zo in lijkt te kunnen stappen, en de vechtscènes met de springende, vliegende Puss worden er des te indrukwekkende door. Het komt de levendigheid van deze energieke film ten goede.

Als er dan al minpuntjes te noemen zijn, dan is het met name dat het verhaal vrij vlak blijft. Het is allemaal nogal voorspelbaar, al zitten er gelukkig nog wel een paar twists in die het spannend houden. Hoe dan ook, het verhaal is hier ook maar achtergrond voor Puss om de show te stelen en het is dus maar een klein smetje. Jammer is ook dat Humpty Dumpty, die samen met Kitty de belangrijkste tegenspeler van Puss is, wat zwak uit de verf komt. Galifianakis weet het ei te weinig karakter mee te geven om zich staande te houden tegenover de Puss van Banderas.

Conclusie

De belangrijkste conclusie is eigenlijk deze: als je van de Puss in Boots in de Shrek-films hield, dan mag je deze film niet missen. Ook als je kattenliefhebber bent zul je genieten van Puss in Boots. Als je het personage Puss in Boots niet zo bijzonder vond, dan heb je eigenlijk ook niks bij deze film te zoeken. Eigenlijk heel logisch en precies wat we er op voorhand van mochten verwachten. Maar dat moet je dan ook nog maar wel waarmaken, en dat doet Puss in Boots glansrijk.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De jonge jaren van Puss
  • Katten
  • katten en nog eens katten

Wat is NOT

  • Vlak verhaal

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren