Just Dance 3

Nu Kinect al een jaar uit is, wordt duidelijk dat het apparaat een grote boost heeft gegeven aan dansgames voor de Xbox 360. Games zoals Dance Central zijn er populair, net zoals dansgames waar ook fitness bij zit, zoals Zumba Fitness. Hoewel Just Dance al een tijd lang erg populair was op de Nintendo Wii, hadden we deze game nog niet langs zien komen op de Xbox 360. Met Just Dance 3 brengt Ubisoft daar verandering in.

Hoe meer zielen…

Just Dance 3 werkt precies zoals je van een dansgame zou verwachten. Op je beeldscherm verschijnt een danser en tekeningen van welke dansbewegingen je moet maken en de Kinect houdt bij hoe goed je dit doet. Dit verschilt niet heel erg van andere dansgames, maar er zijn twee dingen die Just Dance 3 uniek maken als dansgame. Allereerst zijn de dansmoves net dat stukje gekker dan bij andere dansgames. Dit levert soms problemen op als je je afvraagt welke beweging de game precies bedoelt, maar het zorgt wel voor heel erg veel lol, vooral als je met een groep vrienden bent. Sowieso is Just Dance 3 een goede keuze als je met een groep mensen gezellig een Kinect-game wilt spelen, want er zijn ook enkele liedjes waarbij meerdere dansers tegelijkertijd worden ondersteund. Hierbij krijgt elke danser een eigen dansroutine, wat veel leuker is dan iedereen dezelfde dansroutine.

Een ander uniek punt aan Just Dance 3 zijn de graphics. Just Dance 3 maakt geen gebruik van 3D-modellen zoals we die kennen uit bijvoorbeeld Dance Central, maar van gestyleerde dansers op het scherm. Dit zorgt voor een lekker kleurrijk en vrolijk geheel, wat perfect past bij de net iets gekkere dansmoves. Tel daarbij op dat de dansers vaak leuke pakjes aanhebben die perfect passen bij de liedjes en je snapt waarom de sfeer in Just Dance 3 top is.

Het grote nadeel van Just Dance 3 in vergelijking met bijvoorbeeld Dance Central, is dat je minder feedback krijgt over hoe je het doet en dat je de dansen minder makkelijk onder de knie krijgt. In Dance Central wordt heel precies weergegeven wat je fout doet, bij Just Dance 3 is dit niet het geval. Deed je bij Dance Central iets niet goed met je linkerarm, dan lichtte die rood op waardoor je jezelf kon verbeteren. Zeker voor de minder ervaren dansers of lichtelijk motorisch gestoorden (lees: onhandige gamers zoals ondergetekende) is dit een erg handige feature en het is dan ook verbazingwekkend dat iets soortgelijks niet in Just Dance 3 te vinden is.

“]
Iets anders dat Just Dance 3 mist in vergelijking met Dance Central, is een soort van oefenmodus. In Dance Central kon je namelijk eerst een keer alle ‘moves’ apart oefenen, waardoor je wist wat je te wachten stond bij het uiteindelijke liedje. Bovendien kon je de bewegingen een paar keer uitproberen en zo vaak fout doen als je wilde. Dit had bij Just Dance 3 ook zeker niet misstaan, helemaal vanwege eerder genoemd probleem met het geven van feedback. Bovendien zijn de afbeeldingen op het scherm die aangeven welke beweging je moet doen niet altijd even duidelijk, waardoor het dansen soms wat frustrerend wordt en je een liedje vaak zult moeten herhalen om hem goed onder de knie te krijgen.

Tracklist

De liedjes die Just Dance 3 bevat zijn overigens wel dik in orde. De soundtracklijst bevat veel bekende, populaire nummers zoals Take On Me, Price Tag en Lollipop. Daarnaast is er voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van Just Dance 3 uiteraard ook nog DLC beschikbaar, maar met de liedjes die al in de game zitten zul je voorlopig nog wel even zoet zijn. Opvallend is dat een flink aantal liedjes in deze game behoorlijk recent is, wat betekent dat je er wellicht minder voor jou bekende liedjes in tegenkomt dan in andere games.

Conclusie

Na het spelen van Just Dance 3 overheersen een beetje gemixte gevoelens. Aan de ene kant is het een heel leuke game als je met een groep bent. De ‘moves’ zijn net iets gekker als bij andere dansgames, de muziek waar je uit kunt kiezen is leuk en gevarieerd en verschillende dansroutines zorgen ervoor dat je een gezellige avond zult beleven. Aan de andere kant is deze game voor een solo-danser een stuk minder leuk, omdat er zo weinig feedback wordt gegeven over hoe goed je je ‘moves’ uitvoert. Ben je van plan om een dansgame te kopen en ben je vooral op zoek naar een partygame, dan is Just Dance 3 een erg goed keuze, maar als solo-danser kun je deze wellicht beter laten liggen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Vrolijk uiterlijk en vrolijke sfeer
 • Dansroutines voor meerdere personen...
 • Goede en gevarieerde soundtrack

Wat is NOT

 • Weinig feedback op je moves
 • ... maar niet alle liedjes ondersteunen dit

7.4

 1.   
  -050- Critical's avatar

  ach ik heb al een 7 op Bewegen op muziek op school, dus dit sla ik over 🙂

 2.   
  toqeer's avatar

  vond de wii all slecht egt wii casual 🙄