Beste Tom, ik begrijp Battlefield en Modern Warfare niet

Na de series tussen Michiel en Peter en Matthijs en Richard, is het deze derde serie van Beste, in handen van Tom en Peter. Wekelijks schrijven zij elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Deze week reageert Peter op Tom’s laatste brief

Beste Tom,

Dus jij denkt dat als je een Microsoft VIP auto ziet op Gamescom, dat Peter Molyneux daarin te vinden is?! Man! De beste man kan een aardig gamepie maken, maar hij mag van geluk spreken als ze een fiets voor hem regelen! Twee consumptiebonnen, een vriendelijke glimlach en wellicht een goodiebag voor de moeite. Molyneux heeft Microsoft zoveel hoofdpijn bezorgd vol loze beloftes en het te vroeg lekken van informatie, dat hij nog onder Sony’s Kevin Butler staat op de lijst met Microsoft VIP Auto-kanshebbers. Pffff.. Dat is eruit!

De afgelopen week was voor mij een week vol twijfel. Na een geruststellend bericht met de bevestiging dat Star Wars: The Old Republic toch echt dit jaar gaat komen, volgde het nieuws dat ook 2012 een optie kan zijn. “De game is af wanneer het af is”. Is de definitie van een MMO niet juist dat die games nooit af zijn? Ik hou mijn hart vast, maar zoals je al terecht stelde zijn er genoeg andere titels om ons op te verheugen. Jij kijkt vooral uit naar Battlefield 3, een game waarvan jij mij al weken probeert te overtuigen dat het qua gameplay toch wel erg vet is. Het lukt nog niet erg, maar ik begrijp dat je niet de enige bent die zin heeft in Battlefield 3. Zeker na het lezen van Jonah’s column, met de fantastische titel: Modern Warfare 3 vernieuwender dan Battlefield 3, werd dat me duidelijk. Maar liefst 128 mensen hebben vol lof of juist vol woede gereageerd!. Persoonlijk doet het me weinig. Voor mij zijn games een manier om uit deze wereld te stappen en dat schieten in moderne setting kennen we nou wel.

En om maar direct antwoord te geven op je vraag, ja ik houd bijna exclusief van singleplayer-ervaringen! De vraag waarom dat zo is vind ik lastig, want dingen blijven voornamelijk een gevoel. Het komt erop neer dat ik meegenomen wil worden in een andere wereld. Ik wil in de huid kruipen van een Sheppard, Master Chief, Drake of Batman. Ik wil me verplaatsen in hun situatie, in hun wereld. Ik kan er niks aan doen, maar gamen met online personen halen voor mij het realisme weg. Als je een boek leest of een film kijkt ga je ook niet heel de tijd zitten ouwehoeren. Dat heeft een reden! Namelijk dat je met je gedachte uit de huidige wereld wilt! Ik wil genieten daarvan, en na het spelen van Fallout balen dat de echte wereld nog gewoon relatief vredig is. Balen dat lightsabers nou eenmaal nog niet kunnen in onze wereld. Balen dat we nog geen contact hebben gemaakt met buitenaards leven.

Als ik het zo teruglees, klinkt het best sneu eerlijk gezegd… Maar ja, ik leef me graag in. Het zal je ook niet verbazen dat ik heel veel zin heb in The Old Republic, Batman: Arkham City, RAGE, Skyrim en Saint’s Row: The Third. Het is heerlijk om een Jedi, de Dark Knight, een overlevende van de Apocalyps, een tovenaar of een gangster te zijn! Echt veel toffer dan een militair… Hebben we die niet al genoeg in deze wereld?

Ik hoop dat je me nu een beetje begrijpt. Overigens vind ik games als The Sims ook leuk hoor! Heb van de week toevallig The Sims: Beestenbende bekeken en het wordt weer een kekke bedoeling hoor met hondjes, katjes en zelfs, jawel, paarden! Heb jij deze week trouwens het nieuwtje gelezen dat The Sims Social voor Facebook Farmville voorbij is? Schijnen best populair te zijn, die spelletjes. Ook hardcore gameontwikkelaars kunnen daar niet echt omheen he?! Anyhoe, ik kan daar nog uren over schrijven, maar volgens mij is het weer jouw beurt!

Tot morgen voor een nieuwe GamersNET RADIO! Wordt gezellig!

Cheers!

Peter

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  W8 maar tot je battlefield heb uitgespeeld, dan begrijp je waarom .. 😆 maar ik hou van beide en van meeslepende singleplayer en goeie multiplayer. Maar geen RPG’s. Op het battlefield slagveld maakt online gamen tegen mensen juist realistischer dan wanneer het allemaal bots waren.

 2.   
  Lazar93's avatar

  dit is nou een mening waar ik het veelal mee eens ben 🙂
  Skyrim kan niet wachten!! Old republic NU hebben!!
  en tja BF en mw zijn kwa setting niet erg vernieuwend nee ( los van het feit dat ik wel heel erg uitkijk naar bf3)
  Maar peter hoe kijk jij dan aan tegen AC Rev?

 3.   
  coolsharpei's avatar

  Ik kan me volledig vinden in Peter’s mening. bah ben die shooters ( behalve halo ) nu wel zat

 4.   
  houtblok's avatar

  komt er nog nieuws over de ps3 update?

 5.   
  -050- Critical's avatar

  leuke column ben het wel redelijk met je eens. Ik heb heel sterk hetzelfde gevoel. Games als gta red dead redemption infamous, en mafia hebben mij altijd al geinteresseerd!

  toch kijk ik wel heel erg uit naar bf3 gewoon amazing!

 6.   
  superdedupe's avatar

  Peter, hoe kijk jij aan tegen verhalende coöp?

 7.   
  Hoepkoen's avatar

  Prima column waar ik het ook mee eens ben! Nou ben ik naast games als Assassin’s Creed en andere single player-ervaringen ook groot fan van simracegames als SHIFT2 en Forza 4, simpelweg omdat de cockpitview en vooral dat fantastische geluid mij echt het gevoel geven dat als ik nog langer 200kph blijf rijden mijn Porsche helemaal kapot gaat als ik tegen die muur aanrijd en niet snel eens rem. Dat geluid, dat is wat het hem doet, en daarom ben ik ook bereid Battlefield 3 te checken, ondanks dat ik compleet zat ben van shooters. Ik heb Call of Duty gespeeld vanaf deeltje numero 2 (alleen single player) en online vanaf 4 en hoewel ik daardoor groot fan ben van Call of Duty, zijn er welgeteld nul cellen in mijn lichaam die écht zin hebben in Modern Warfare 3: ik ben het gewoon zat. En tóch zijn er wel een paar cellen die enthousiast zijn over Battlefield 3, simpelweg omdat dat een grote onbekende voor me is: ik heb de game een keer in mijn leven gespeeld. Daarnaast werd ik volledig overspoeld met de grafische maar vooral audioële (?) kracht van de demo’s. Wie weet raak ik wel hooked aan die game, misschien bevestigt het mijn shootermoeheid. Wat ik wel weet is dat de enige game waar ik echt zin in heb Assassin’s Creed is.

 8.   
  -Arthur-'s avatar

  Ik verlang naar de tijd waarin Activision nog leuke platform games maakte, zoals; Pitfall- The Lost Expedition. 😉

 9.   
  Steen's avatar

  Ik heb ook zo’n zin in SKYRIM en RAGE (and the list goes on and on) als ik het zo ff uit mijn hoofd reken ga ik de komende 5 maanden meer dan 300 euro uitgeven, balen dat alles niet gratis is XD

 10.   
  Ika Q's avatar

  Singleplayer blijft voor mij altijd belangrijker dan multiplayer. Vooral met shooters is er weinig verschil, maar je moet er eenmaal trek in hebben. Games zoals Skyrim, Dark Souls, Arkham City en vele andere goede games die dit jaar uitkomen gaan zeker 100% mijn vrije tijd opnemen.

 11.   
  FishHookz's avatar

  houtblok schreef, "komt er nog nieuws over de ps3 update?
  "

  Als je niets zie dan blijkbaar niet he 😉

 12.   
  Potasnik's avatar

  En het wachten is op een reactie van Tom =] !

  Multiplayer all the way voor mij. Singleplayer… Ik speel het uiteraard wel als de optie er is, maar iik heb vaak moeite om het verhaal in de gaten te houden als ik echt wil genieten van de gameplay. Ik probeer altijd zoveel mogelijk de actie op te zoeken en raak altijd het spoor bijster haha!

 13.   
  stoneface's avatar

  mass effect 2 = real game , steek geen tijd meer in MW & BF