World Invasion: Battle Los Angeles blu-ray

Aliens die de aarde aanvallen, waar hebben we dat eerder gezien? Regisseur Jonathan Liebesman vond dat er nog wel een film aan dit genre toegevoegd kon worden. Denk aan een combinatie van Independence Day, War of the Worlds en Black Hawk Down en je hebt een goed beeld van wat World Invasion: Battle Los Angeles voor je in petto heeft. De vraag is of deze combinatie ook een goede film oplevert…

Onpersoonlijk

World Invasion: Battle Los Angeles doet exact wat de titel zegt. De wereld is binnen de kortste keren getuige van een invasie van aliens. De film focust zich op een groep Amerikaanse soldaten onder leiding van de door Aaron Eckhart gespeelde sergeant Nantz. Het personage van Nantz wordt gedurende de film het beste uitgewerkt en Eckhart doet zichtbaar zijn best om het meeste van zijn rol te maken. Hij is dan ook op zijn plaats als een sergeant die nog een keer alles moet geven voor zijn vaderland. In een vluchtige montage aan het begin van de film wordt getracht met behulp van veel clichés ook de overige soldaten een gezicht te geven. Helaas slaagt de film hier niet in, waardoor meeleven met de andere personages in het vervolg van de film erg moeilijk wordt.

Deze in Los Angeles gestationeerde groep soldaten krijgt de opdracht om, gedurende de invasie, een aantal burgers te redden die gestrand zijn in een politiebureau. Dit is het begin van een overlevingstocht door de straten van LA. Al snel worden ze door talloze aliens en vanuit alle hoeken en gaten onder vuur genomen. Liebesman heeft geprobeerd om de film alleen te focussen op dit groepje soldaten. Een groter verhaal over het hoe en waarom van de invasie blijft dat ook op de achtergrond. Het enige dat we weten is dat de aliens de aarde uitkozen vanwege de aanwezigheid van water, dat voor hen van essentieel belang is.

Doordenderende actie

De film bevat een aantal indrukwekkende shots van een brandend LA. De special effects zijn over het algemeen meer dan behoorlijk, maar laten hier en daar wat steekjes vallen, waardoor de aliens niet altijd even overtuigend zijn. Het tempo in de film ligt echter behoorlijk hoog en veel tijd om na te denken is er niet. Dit laatste is maar goed ook, want de dialogen zijn van een bedenkelijk niveau. Duidelijk is dat de film het puur van de actie moet hebben. Want een ding is zeker: aan explosies geen tekort in deze film. Dat is geen slecht uitgangspunt, mits de actie ook spannend en goed wordt opgebouwd. Buiten een zeer vette scène met een bus op een kapotgeschoten snelweg halverwege de film, zijn er geen echt memorabele scènes. Dit klinkt nogal negatief, maar het positieve is dat de film niet verveelt en de actie in ieder geval wel onderhoudend is. Speciale vermelding gaat nog naar Brian Tyler, die de film voorziet van een vette soundtrack die de actie mooi ondersteunt.

De blu-ray disc bevat een aantal extra’s, waaronder een aantal korte featurettes met daarin een kijkje in de keuken van het maken van de film. Deze filmpjes zijn echter zo kort dat pret al bijna over is voordat deze begint. De blu-ray release moet het dus voornamelijk hebben van de hoofdfilm en die zorgt maar voor sporadisch vermaak.

Conclusie

Met een titel als World Invasion: Battle Los Angeles weet je precies wat je te wachten staat. Dat is ook precies het grootste nadeel van de film: het geheel weet nergens echt te verrassen en staat bol van de clichés. Vervelen doet de film echter ook niet en als je van dit soort films houdt, dan ben je hier wel een aantal uurtjes mee zoet. De blu-ray disc bevat weinig extra’s en misschien is dat maar goed ook. Met de hoofdfilm alleen hebben we meer dan genoeg Battle in LA.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Verveelt niet
  • Aantal indrukwekkende shots
  • Vette soundtrack

Wat is NOT

  • Clichés te over
  • Zwak verhaal en acteerwerk

6.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren