The Green Hornet blu-ray

Misschien ben je oud genoeg en heb je vroeger op tv nog gekeken naar The Green Hornet. Een actieserie uit de jaren ’60 waarin niemand minder dan Bruce Lee het samen met zijn gevechtspartner opnam tegen het kwaad. De serie draaide om de vechtkunsten van Lee. Dit terwijl Lee niet het titelpersonage speelde. De Hollywood-remake flikt precies hetzelfde.

Superhelden, maar dan anders

We zitten momenteel in een tijd waarin enorm veel superhelden hun weg richting de bioscopen hebben gevonden. Waar we vorige maand nog genoten van Thor, staan nu de X-men alweer klaar om ons te overdonderen. Een maandje later zien we Captain America, die ook weer snel opgevolgd gaat worden door The Green Lantern. Aan superhelden geen gebrek dus.

Toch zijn al die films in feite hetzelfde. En die “sleur” lijkt The Green Hornet te willen doorbreken. Waar superhelden vaak opkijken richting een vaderfiguur, is de vader van Britt Reid (Seth Rogen) een grote eikel. Waar superhelden weten waar ze voor vechten, hebben The Green Hornet en hulpje Kato geen idee wat hun volgende stappen zijn. Waar de superheld het belangrijkste is in het team, draait het in The Green Hornet niet om de Hornet zelf, maar om martial arts kennend hulpje Kato. En dat pakt best goed uit.

Ik moet toegeven, toen ik the Green Hornet in de bioscopen zag, was ik flink teleurgesteld in de film. Het verhaal wist me niet te bekoren en ik zat me dood te ergeren rondom de 3D-toeslag die ik moest betalen voor mijn kaartje. Dit omdat er weinig tot geen 3D beelden aanwezig leken te zijn. Toegevoegd 3D, puur om in te cashen. Gelukkig kreeg de film een twee kans, dit keer in 2D op blu-ray. Dit keer genoot ik meer van de film en kon ik de film ook veel beter waarderen.

Rogen speelt niet alleen het titelpersonage, hij heeft ook het script geschreven. Het is goed om te zien dat Rogen zijn huiswerk heeft gedaan en goed naar de oude serie en radioshows heeft gekeken. Hij kent het personage door en door en weet dat The Green Hornet niet de held van de film is. Wanneer Reid’s vader komt te overlijden wil de feestende miljonair zijn leven beteren. Hij gaat het opnemen voor de slachtoffers in de stad. Dit op een andere manier dan we gewend zijn; hij doet zich voor als één van de slechteriken om zo van binnenuit te kunnen opereren. Het plan, dat eigenlijk bedacht is na een avond vol met adrenaline en drank, lijkt al snel verkeerd uit te pakken. Wat volgt is een snelle actiefilm met de nodige humor die iedereen aan kan spreken.

Green op Blu

De blu-ray uitgave van The Green Hornet is gevuld met extra’s. Helaas duren de extra’s niet lang en zul je binnen een uurtje alles wel gezien hebben. Naast de standaard deleted scenes en audiocomentaren kun je genieten van bloopers, het creatieve proces tijdens het schrijven, de uitwerking van diverse scènes en de totstandkoming van The Black Beauty; de met wapens volgeladen wagen waarin The Hornet en Kato zich verplaatsen. Interessant om te zien, aangezien je in dit extra stukje informatie kunt zien dat er op de set toch af en toe best wel wat fout kan gaan.

Interessanter vond ik echter de extra’s die ingaan op het stuntteam en de regisseur. Michel Gondry is misschien niet de beste regisseur voor een commerciële actiefilm zoals deze. In het verleden maakte hij films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Be Kind Rewind en staat er een aflevering van de serie The Flight of the Conchords op zijn naam. Het is daarom extra leuk om te zien hoe zijn liefde voor de franchise van het scherm af spat. Daarnaast krijgen we een diepere kijk op zijn visie. De visie rondom hoe een film als deze eruit moet komen te zien. Vooral de split-screenscène (wanneer je de film ziet verbaas je jezelf over dit technische hoogstandje) wist mij erg te intrigeren tijdens de film. Het is goed dat even uitgelegd wordt hoe dit tot stand is gekomen.

Conclusie

De blu-ray uitgave van The Green Hornet liet mij alsnog zien dat de film toch best wel oké is, een gevoel dat ik niet had toen ik de bioscoop verliet. Met onderhoudende extra’s en technisch sterk in beeld gebrachte scènes weet The Green Hornet eens wat anders te doen dan die Marvel en DC-helden. En dat is ook wel eens fijn, toch?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren