No Strings Attached

Gewoon seks en verder geen verplichtingen. Velen hebben dit uitgeprobeerd, anderen fantaseren hierover. Beide partijen zijn tot dezelfde conclusie gekomen: dit maakt geen schijn van kans! De film No Strings Attached laat het klassieke verhaal zien van een meisje en een jongen die denken de ultieme verleiding te kunnen temmen en ze beginnen aan een open relatie. Maar enkel fysiek contact blijkt toch niet weggelegd voor de twee, uiteindelijk willen ze meer…

Complex

De twee beste vrienden, Adam en Emma, gaan de uitdaging van een open relatie aan en hebben het goed naar hun zin. Wie wil dat nou niet? Spannende seks hebben, zonder verplichtingen, dates en familietoestanden. Daar komt ook nog eens bij dat Emma een droomvrouw blijkt: Adam mag met andere vrouwen naar bed om ervoor te zorgen dat ze niet te close worden. Adams vrienden kijken enorm tegen hem op, het is de droom van iedere man. Maar op den duur komt de ware aard van Emma naar boven: ze wordt jaloers. Wanneer Emma voelt dat ze verliefd wordt op Adam en wanneer Adam ook uiteindelijk toegeeft verliefd te zijn, verbreekt ze de open relatie.

Humor

Dat klinkt weer allemaal lekker cliché, een (humorloze) romantische komedie met waarschijnlijk een zeer voorspelbaar eind. Eerlijk is eerlijk, zo dacht ik er ook over. Maar niets is minder waar. Ik heb uitgebreid gelachen op veel momenten. Ashton Kutcher –je moet ervan houden- heeft zijn rol als droogkloot overtuigend neergezet en komt heel natuurlijk uit de hoek op onvoorspelbare momenten.

De combinatie met de vrouwelijke hoofdrolspeelster Natalie Portman is erg leuk om naar te kijken, de twee vullen elkaar goed aan. Portman speelt Emma, een vrouw die door haar drukke baan geen tijd heeft voor romantiek maar gewoon seks wil hebben. De rol is blijkbaar weggelegd voor Portman. Een rol die we haar niet eerder hebben zien spelen en die haaks staat op haar bijzondere prestatie in Black Swan.

Naast de hoofdrolspelers is de rest van de cast goed uitgekozen. De rol van Jennifer Irwin, Adam’s baas, zorgt voor enkele goede lachmomenten, en hetzelfde geldt voor Kevin Kline als de vader van Adam en Ophelia Lovibond als de ex-vriendin van Adam. De rollen zijn origineel en realistisch neergezet, geen ergeringen op dit vlak.

Conclusie

Het verhaal is een makkelijk optelsommetje, maar ook vernieuwend en grappig uitgewerkt tot een vermakelijke film. Fans van komedies kunnen hun hart zeker ophalen aan de film, mede door het sterke script, geschreven door Elizabeth Meriwether. Zij heeft ervoor kunnen zorgen dat het niet weer een typische romantische comedy is geworden, waar we er al heel veel van kennen. De film is geloofwaardig en eerlijk, en dat is toch al verrassend op zich. De cast helpt daar goed aan mee en zet prima acteerwerk neer dat niet verveelt. Wat wil je nog meer?

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Humor
  • Leuk script
  • Prima cast

Wat is NOT

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren