The Expendables DVD

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Krachtpatsers

Voor wie alle ophef rondom The Expendables gemist heeft volgt nog even een korte introductie. Actieheld Sylvester Stallone kwam op het briljante idee om een film te maken met werkelijke alle grote actie-acteurs die nog in leven zijn. Op een paar namen als Jean-Claude van Damme en Steven Seagal na, heeft Stallone een ongekend lompe cast bij elkaar gekregen. Naast Stallone als regisseur en acteur zelf, schitteren namen als Jet Li, Dolph Lundgren, Jason Statham, Mickey Rourke, Steve Austin, Randy Couture… het lijstje met testosteron is ongekend. En dan zijn er ook nog eens kleine cameo’s van Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis. Grote namen in overvloed dus.

De meeste van deze krachtpatsers behoren tot de ‘Expendables’, een groepje bikkelharde makkers die zich verhuren voor allerlei vuile klussen. Gevaarlijke missies in oorlogsgebieden, piraten verdrijven… ze doen het allemaal, zolang er maar het juiste bedrag tegenover staat. Via een tipgever krijgen ze nu de opdracht om een dictator af te zetten op een (fictief) eiland in de Golf van Mexico. Het lijkt een zelfmoordmissie te worden, maar toch besluiten ze om door te gaan met de opdracht.

Verrassende wendingen

Wat volgt is een lompe achtbaanrit van ruim anderhalf uur, voorzien van de nodige gevechten en vooral een flinterdun verhaal. Het is het bekende recept van menig actiefilm, maar in The Expendables gaat het allemaal zo over de top, zo overdreven en vooral steeds met een dusdanig grote knipoog, dat het ook juist weer grappig wordt. Acteur David Zayas is totaal niet serieus te nemen als kwade dictator, hij komt gewoon nog steeds over als Angel Batista uit de tv-serie Dexter, maar deze keer met een strak uniform aan.

Toch is dit ook de drijvende kracht van The Expendables. Lekker dom popcornvermaak, brute gevechten met vooral Jason Statham en Jet Li, niet bepaald verrassende wendingen in het verhaal… de film doet gewoon alles wat je van zo’n stapel acteurs mag verwachten en dat is prima. Het is zeker niet het beste vermaak of de beste actiefilm ooit gemaakt, maar als je al geïnteresseerd bent op basis van de diverse grote namen van de cast, dan kan je prima vermaak verwachten. Het is jammer dan de extra’s bij de film niet heel veel bijzonders te bieden hebben. Naast wat commentaar van Stallone zelf en de overbekende Making Of is er eigenlijk niet veel meer te vinden, maar waarschijnlijk hebben fans van dergelijke actie daar ook niet zoveel behoefte aan.

Conclusie

The Expendables is lekker lomp, heeft het tempo er steeds goed in zitten en met de ongekende cast van vele grote actie-helden is het voor de liefhebber van bruut geweld veel genieten. Het is allemaal wel erg overdreven en het is niet de meest boeiende verhaallijn ooit, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De film weet anderhalf uur lang vermaak te bieden en dat is ook precies wat je er van mag verwachten. Niet de beste actiefilm die je gezien zult hebben, maar met zoveel grote namen in de cast is het zeker de moeite waard om eens te kijken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren