GN Maandoverzicht – Januari 2011

Elke maand weer komen verscheidene toptitels uit en zie jij maar als gewone consument om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Maandoverzicht de vijf meest veelbelovende titels, die in twee alinea’s worden besproken. Daarnaast wordt er ook nog een overzicht gegeven van de, vaak wat mindere bekende, maar ook hoopvol stemmende titels die de betreffende maand uitkomen.

order

LittleBigPlanet 2 is het vervolg op LittleBigPlanet, een game die bekend staat om zijn introductie van het ‘Play-Create-Share’-principe. Met LittleBigPlanet 2 zullen de mogelijkheden die aan creatievelingen werden geboden in het eerste deel vele malen groter worden. Zo zullen levels onder meer veel ingewikkelder en groter gemaakt kunnen worden, stelt ontwikkelaar Media Molecule een setje tools ter beschikking waarmee je in wezen je eigen film kan regisseren én is het mogelijk om gewoon je eigen game te creëren, of een remake van een game die je heel vet vond te maken.

LittleBigPlanet 2 belooft dan ook een platform voor games te zijn, in plaats van slechts een simpele platformgame. Het enigszins kinderlijke karakter zal zeker niet verdwijnen in dit tweede deel, wat voor sommigen een opluchting zal zijn en anderen weer minder prettig zullen vinden. Feit blijft wel dat je met deze game een zeer leuke platformtitel binnen haalt, waar je tientallen, zo niet honderden uren kan spenderen aan het maken van je eigen levels, of, als je niet echt heel creatief bent, het spelen van de levels van anderen.

order

Dead Space 2 is geen game voor mensen die een zwakke maag hebben, laat staan voor mensen die al over hun nek gaan bij het zien van bloed dat uit een klein sneetje op hun vinger stroomt. Nee, Dead Space 2 is een game voor de echte die-hards, de mensen die horror-films als rauw ontbijt verslinden. In dit al reeds tweede deel wordt je wederom in de schoenen geplaatst van de monteur Isaac Clarke, die alle horror en ellende aan boord van de USG Ishimura heeft overleefd. Iedereen die het eerste deel van deze horror-shooter met een ruimteschip als futuristische setting heeft gespeeld, kan over die ellende wel meepraten.

Inmiddels zijn we in elk geval weer drie jaar verder en de locatie van dit nieuwe avontuur is The Sprawl, een ruimtestation dat zich op Titan bevindt, één van de manen van de planeet Saturnus. Isaac Clarke gaat daar weer helemaal los om de buitenaardse Necromorphs opnieuw van hun ledematen te ontdoen. Verwacht veel nieuwe wapens, nieuwe personages en epische “zero-G” omgevingen zonder zwaartekracht. En laten we hopen dat voor degenen die niet zo ‘die-hard’ zijn, maar toch wel graag deze ultieme horror beleving zouden willen ervaren, ontwikkelaar Visceral Games een kotszakje met de game meelevert.

order

Shooters, hoe veel hebben we er de afgelopen jaren wel niet voorbij zien gaan. De een met iets nieuws, de ander met een al reeds uitgekauwd concept dat desalniettemin mensen aantrok. Verwacht met MindJack in ieder geval het eerste. In MindJack wordt je geplaatst in het jaar 2030, waar je als ambtenaar samen met een team van andere personen ten strijde trekt tegen verscheidene kwaadaardige corporaties. Deze houden de touwtjes van het universum stevig in handen doordat ze over vele mens overheersende computer technologieën, robot-drones bijvoorbeeld, beschikken.

Ontwikkelaar Freeplus geeft spelers in deze third-person shooter de mogelijkheid om in de breinen van anderen te kruipen. Door het feit dat de actievolle singleplayer geheel verweven zal zijn met de online multiplayer, gaat dat waarschijnlijk zorgen voor vele epische veldslagen. In MindJack kan namelijk elke speler van over de gehele wereld in de campagne van iemand anders joinen, en zich vervolgens aan zijn kant, of die van de strijdende tegenstander, voegen. Dat betekent je op elk moment beducht moet zijn voor echte menselijke intelligentie, waardoor de moeilijkheidsgraad van de game ook niet voor jan en alleman weggelegd zal zijn. Een game die dus uitdaging biedt en daarnaast ook met een zeer vernieuwend concept aankomt.

order

Doodgaan in games betekent meestal dat je weer opnieuw moet beginnen. In het puzzelspel Ghost Trick: Phantom Detective is dit echter niet het geval. In deze game speel je namelijk met het spook Sissel. Deze arme jongen werd, toen hij nog niet in een geestesverschijning verkeerde, overhoop geknald door een bandiet, en terwijl zijn geest uit zijn lichaam trekt, ziet hij hoe zijn vriendin hetzelfde lot schijnt te ondergaan. Wonder boven wonder verschijnt er echter plotseling een geest die Sissel uitlegt hoe hij zijn vriendin van een gewisse dood kan redden door het bewegen van voorwerpen. Sissel leert vliegensvlug en nadat hij op heldhaftige wijze zijn vriendinnetje gered heeft, trekt hij samen met haar op avontuur uit om andere onschuldige levens te helpen om te ontsnappen aan meneer de Zeis.

In deze DS-titel worden zowel tekstuele dialogen als uitdagende puzzels aan de speler geboden, wat er voor zorgt dat je naast een leuk verhaal ook de nodige breinkrakers te verwerken krijgt. De hele game straalt interactie uit. Met zijn spokenkrachten kan Sissel namelijk objecten uit de omgeving manipuleren, om daarmee de wereld om zich heen te beïnvloeden. Zo kunnen puzzels opgelost worden. De karakters die Sissel daarnaast moet redden brengen ook hun eigen verhaal mee, waardoor je ongemerkt geheel verzonken raakt in deze leuke puzzelrijke game. Ghost Trick: Phantom Detective kent wat Japanse trekjes – de buste van vrouwen is bijvoorbeeld vaak overdreven groot , waardoor de game wellicht niet iedereen zal aanspreken. Desalniettemin zeker een vette DS-titel, die je kan helpen bij het wachten op de 3DS!

order

Ja, Mass Effect 2. De game die al weer bijna een jaar uit is voor de Xbox 360 en de PC, doet nu eindelijk ook de PlayStation 3 aan. De verhaallijn van dit tweede deel in de Mass Effect-trilogie is precies dezelfde als die van deze eerdere versies, met als enig verschil dat de PS3-versie wel meteen alle DLC die al reeds is uitgekomen bevat. Daarnaast zal deze versie ook nog een hele hoop kleinere content aan bieden, wat volgens ontwikkelaar BioWare meer dan twintig uur extra speeltijd oplevert. En de grootste kers op deze verrukkelijke RPG-taart is wel het feit dat deze versie gebruik maakt van dezelfde engine waarop het derde deel gebouwd zal gaan worden. Iedereen die dus nog niet het tweede deel gespeeld heeft, kan nu dus eigenlijk geen enkele reden meer bedenken om hem nu niet meer aan te schaffen.

En voor degenen die nog nooit van Mass Effect gehoord hebben, doordat ze zoals echte Sony-fanboys betaamt alleen over een PlayStation 3 beschikken: Mass Effect 2 is een echte sci-fi RPG. In het universum bestaat er grote dreiging van een ras genaamd de Collectors. Aan jou de taak als speler om met Commander Shephard een sterk team te formeren, zodat ze kunnen afrekenen met deze nieuwe dreiging. Nieuw ja, want in het eerste deel was er ook al onheil aanwezig. De vele verwijzingen naar het eerste deel in Mass Effect 2 zullen de fanboys dus helaas niet snappen. Maar wees niet getreurd: deze game blijft ook zonder deze voorkennis een waar genot om te spelen voor iedereen die van een sterk verhaal en de nodige actie houdt.

  1.   
    squidgyboy's avatar

    Dead Space 2 is de enige die ik wil. 8)

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Little Big Planet 2 en Dead Space 2 zien er wel goed uit! 🙂

  3.   
    Czone's avatar

    Jullie falen keihard in Mass Effect 2. Het gaat helemaal niet om het verslaan van Cerberus, je werkt juist met/voor Cerberus.

  4.   
    kennth14's avatar

    niks voor mij in januari voor mij 😳

  5.   
    ExtremeDotCom's avatar

    ”kennth14″ schreef, "niks voor mij in januari voor mij 😳 "

    idd.,word wachten voor een real shooter voor mij 😳

  6.   
    GBA43's avatar

    Oeeh Dead Space 2 keihard! 😉

  7.   
    ms13694's avatar

    Zo’n overview is een leuk idee, dan weet ik waar ik naar uit kan kijken!

  8.   
    jwgreece's avatar

    martinschoon schreef, "Zo’n overview is een leuk idee, dan weet ik waar ik naar uit kan kijken!"

    helemaal gelijk 😆

  9.   
    killingdj0's avatar

    ja maar doe dan ook alle games in januari

  10.   
    desxeon's avatar

    Er komen zoveel games uit dit jaar, dat ik niet echt kan kiezen welke game’s ik wil. 😳

  11.   
    tebannet's avatar

    Mass effect 2 voor mijn Ps3 😆

  12.   
    xHouse's avatar

    Zit niets tussen dat mij intreseert.
    Hopelijk binnenkort wel!

  13.   
    asterixfan's avatar

    Weeral een goede toevoeging aan gamersnet!
    Dat wordt een moeilijke keuze voor mijn nieuwjaarscenten =p

  14.   
    RemcoBluB's avatar

    naahh, ik wil er eigenlijk geen van.
    Ik heb nie zo zin in van die ‘donkere’ games, waarin alles te maken heeft met doden enzo, Dit jaar wordt het voor mij meer humor games 😆

  15.   
    M@tthijs's avatar

    RemcoBluB schreef, "naahh, ik wil er eigenlijk geen van.
    Ik heb nie zo zin in van die ‘donkere’ games, waarin alles te maken heeft met doden enzo, Dit jaar wordt het voor mij meer humor games 😆
    "

    Kies voor LBP2! 😆

  16.   
    Sire's avatar

    Zelf ben ik ook erg benieuw naar DC Universe Online, anyone?

  17.   
    XTR17's avatar

    En voor degenen die nog nooit van Mass Effect gehoord hebben, doordat ze zoals echte Sony-fanboys betaamt alleen over een PlayStation 3 beschikken.

    Dit slaat werkelijk nergens op. Niet iedereen heeft het geld voor twee consoles te halen. Dat ik gekozen heb voor de PS3 komt door mijn ervaring met de PS2 (speel er nog steeds af en toe een game op) en de exclusieve games op de PS3.

  18.   
    rubenat's avatar

    Paljas schreef, "

    ”kennth14″ schreef, "niks voor mij in januari voor mij 😳 "

    idd.,word wachten voor een real shooter voor mij 😳 "

    dan kun je denk ik nog wel even wachten

  19.   
    RemcoBluB's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”RemcoBluB” schreef, "naahh, ik wil er eigenlijk geen van.
    Ik heb nie zo zin in van die ‘donkere’ games, waarin alles te maken heeft met doden enzo, Dit jaar wordt het voor mij meer humor games 😆
    "

    Kies voor LBP2! 😆 "

    naa, kan niet die zou ik wel kopen als ik een ps3 had 😳

  20.   
    DutchFreeze's avatar

    Deze maand helaas niks voor mij, misschien koop ik later nog LBP2, maar nu zit ik ten eerste zonder geld 😛 en ik heb er nu nog geen intresse in.

  21.   
    Travis Moore's avatar

    Mindjack.

  22.   
    RoHoutje's avatar

    Mass Effect!

  23.   
    cool ice's avatar

    niks voor mij deze maand, k zit t meest uit te kijken naar, battlefield 3, ace combat: assault horizon,
    uncharted 3. 🙂

  24.   
    JonsoN's avatar

    Czone schreef, "Jullie falen keihard in Mass Effect 2. Het gaat helemaal niet om het verslaan van Cerberus, je werkt juist met/voor Cerberus."

    Waar zie jij staan dat je tegen Cerberus vecht?.. 😉

    Trouwens, wtf is er aan de hand met het forum?, kan er al 2 dagen niet opkomen.

  25.   
    NightHawk's avatar

    vette maand

  26.   
    FCBier_NL's avatar

    Djeez, er zitten wel een hoop vette titels tussen!
    Heb helaas niet de tijd om ze allemaal te spelen 🙁

  27.   
    LearsXD's avatar

    Mass Effect 2 en Dead Space 2 zoiezo

  28.   
    cookymonster's avatar

    heel handig voor mij zo’n maandoverzicht, een kus van de juf en een bank vooruit gamersnet 😉

  29.   
    ExtremeDotCom's avatar

    rubenat schreef, "

    ”Paljas” schreef, "[quote=”kennth14″].."

    idd.,word wachten voor een real shooter voor mij 😳 "

    dan kun je denk ik nog wel even wachten[/quote]
    nee hoor

  30.   
    Tha Duck's avatar

    Goede nieuwe reeks!

    ”XTR17″ schreef, "

    En voor degenen die nog nooit van Mass Effect gehoord hebben, doordat ze zoals echte Sony-fanboys betaamt alleen over een PlayStation 3 beschikken."

    Dit slaat werkelijk nergens op. Niet iedereen heeft het geld voor twee consoles te halen. Dat ik gekozen heb voor de PS3 komt door mijn ervaring met de PS2 (speel er nog steeds af en toe een game op) en de exclusieve games op de PS3.

    Ik denk dat je die opmerking als een knipoog met een diameter van de halve aardbol mag zien. 😉

  31.   
    limsma's avatar

    Dit ziet er vet uit maar zouden jullie onder de 5 uitgelichte games mischien ook alle andere releases noemen van de maand dat zou het helemaal epic maken 😀

  32.   
    zbuiserd1970's avatar

    wacht op uncharted nog ff geduld misschien lbpl2 wat voor de vrouw 8) 8)