Wat speel je tijdens de feestdagen van 2010 op je Wii

De feestdagen naderen, wat betekent dat de familie weer op bezoek komt en jij het maar gezellig moet maken. En hoe kan dit nou beter dan met wat leuke Wii-games? En welke game is nou goed te gebruiken in welke situatie? Ik leg het je hieronder haarfijn uit.

De game die je vooral niet moet spelen nadat je een hele schaal oliebollen naar binnen hebt gepropt

Je kent het wel; op tafel staat een schaal oliebollen, het water loopt je in de mond en voor je het weet lig je met buikpijn op de bank. Om even afleiding te zoeken van je protesterende maag besluit je een spel te gaan spelen. Maar wat zet je aan?

Eén tip: laat het niet Dead Space Extraction zijn. Als je de oliebollen al via je slokdarm naar boven voelt komen, is het geen goed idee om dan ook nog verminkte zombies van hun hoofden te ontdoen… Tenminste, als je een schone vloer wilt houden.

Als je niet teveel gegeten hebt, is Dead Space Extraction echter wel een erg leuk spelletje om samen met een agressief ingesteld neefje te spelen. Deze on-rails shooter combineert verhalende momenten met spannende shoot-outs. De co-op modus zorgt voor veel plezier met een vriend, familielid of iemand anders die niet bang is voor vele liters bloed.

De game die je speelt wanneer die ene oom weer dronken is

Bijna iedereen heeft wel zo’n oom die op elk feestje te diep in het glaasje kijkt, waarna hij iedereen lastig valt met flauwe grappen waar hij zelf het hardst om lacht. Waar de andere feestgangers dan wel om kunnen lachen, is het moment dat die oom besluit een spel te gaan spelen.

Dus wat zet je dan aan? Wii Fit Plus natuurlijk. Er bestaat niets leukers dan een dronken man die op een klein wit plankje probeert te blijven staan. Oh, en kies dan gelijk dat spelletje waarin je als een kip moet vliegen. Met wat glaasjes op is flapperen met je armen en ondertussen nog rechtop blijven staan een behoorlijke opgave. Je oom vermaakt zich wel met die vele actieve minigames, en de gasten liggen dubbel om zijn gestuntel. Een betere partygame kan je je toch niet wensen?

De game die je speelt wanneer je een klein neefje of nichtje op bezoek hebt

Met de feestdagen komt heel de familie langs, vaak inclusief de neefjes en nichtjes. En die koters hebben altijd aandacht nodig, terwijl jij helemaal geen zin hebt om hen de hele tijd te vermaken. Hoe kan je er dan voor zorgen dat die kleintjes niet de hele tijd achter jou aan zitten?

Stop Boom Blox in je Wii, zo simpel is het. Die ukkies vinden het leuk om blokkentorens te bouwen, maar nóg leuker vinden ze het om diezelfde torens te slopen. En laat dat nou precies zijn waar Boom Blox om draait. In verschillende spelstanden moeten ze zo veel mogelijk punten behalen door de meest bizarre bouwwerken te slopen. En ik zeg je, na een tijdje krijg je zin om met hen mee te doen. Boom Blox is gewoon een erg gezellig spel om met een groep te spelen. En hebben die neefjes en nichtjes het spel uitgespeeld? Duw dan maar gelijk het vervolg in je console: Boom Blox Bash Party.

De game die je speelt tijdens het lange wachten op twaalf uur ’s nachts

Het is bijna Oud en Nieuw, maar hoe dichter de wijzers van de klok bij twaalf uur komen, hoe langzamer de tijd lijkt te gaan. Ook de rest van de familie zit al vanaf acht uur ’s avonds af te tellen: ‘1308.. 1307.. 1306..’ Om afleiding te zoeken van deze geestdodende bezigheid, zet je maar weer de Wii aan.

En hoe kan je de tijd sneller laten gaan? Met Mario Kart Wii natuurlijk! Door de gevarieerde tracks, heerlijk competitieve gameplay en grappige bonussen vliegen de uurtjes voorbij. Doordat je het spel met een Wii Wheel kan besturen, is het instapniveau erg laag zodat ook je ooms en tantes mee kunnen spelen. Met z’n allen Mario Kart Wii spelen: plezier gegarandeerd. Maar kijk wel uit: voor je het weet is het alweer ochtend en heb je al het vuurwerk gemist.

De game die je speelt als je door de kredietcrisis niet genoeg geld had om een konijn met Kerstmis te kunnen kopen

Daar zit je dan. Aan het kerstmaal met enkel een armzalig gebraden kippetje, terwijl je toch eigenlijk een lekker luxe stukje konijn had willen kopen. Maar ja, de economie zit niet mee, dus zo’n flapoor was niet te betalen. De familie kijkt je teleurgesteld aan. Is dat nou alles?

Nee, natuurlijk niet! Als goedmakertje heb je namelijk Raving Rabbids: Travel in Time in huis gehaald. Laat je familie maar eens zien dat eten niet het enige is dat je met een konijn kunt doen, want die beestjes kunnen ook dansen, vliegen, quizzen spelen en nog veel meer! Pak dus wat extra controllers en ga lekker die 22 minigames spelen. Je familie zal binnen een half uurtje de teleurstelling van het kerstmaal vergeten zijn.

De game die je speelt wanneer je ingesneeuwd zit

De vlokken dwarrelen in een rap tempo naar beneden, een steeds grotere laag sneeuw vormend op de grond. Als je een uur later weer naar buiten kijkt, merk je dat het uitzicht wel erg… wit is. Wanneer je de deur opentrekt komt een golf sneeuw naar binnen gerold. Je zit ingesneeuwd en kan geen kant meer op!

Natuurlijk ga je dan maar een game spelen tot het gaat dooien. En om maar een beetje in die sneeuwsfeer te blijven, zet je Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen aan. Doordat je nog aardig wat moet bewegen bij deze game blijf je lekker warm, terwijl je de grootste lol hebt. De andere mensen in huis kunnen gezellig met je meedoen, en zullen zich zeker vermaken met de verschillende sporten die te spelen zijn in de game. Ingesneeuwd zijn was nog nooit zo leuk.

De game die je speelt als de cd-speler het begeeft

Je loopt vrolijk rond met een glas champagne, maar dan glijd je uit. Jij ligt kermend op de grond, en de champagne plenst over de cd-speler, die dan natuurlijk niet erg veel geluid meer voortbrengt. En wat is nou een feest zonder muziek?

Gelukkig heb je Wii Music! Met deze game kan je je eigen muziek maken, en iedereen kan meedoen. Door de makkelijke controls (je hoeft enkel je controller te zwaaien of op een knopje te drukken) kan zelfs je demente oma Wii Music spelen. Ondanks deze eenvoud valt er toch genoeg te variëren en je zult je erover verbazen wat voor leuke muziek er met dit spel te maken is. Dat is toch veel vermakelijker dan een cd’tje aanzetten?

 1.   
  Hotshot's avatar

  Epic, nog nooit iets gehoord van die Jeroen… Goed werk! Heb verschrikkelijk gelachen over dat stukje met die dronken oom 😛

 2.   
  Kill Gamer 01's avatar

  leuk stukje dat met je oom. ik heb zelf ook zo’n oom die af en toe teveel drinkt.
  ngoe een goede game:
  als je tijdens de feestdagen boos bent en geen zin hebt om mee te doen met dat vrolijke kerstgedoe, vrede op aarde en zo dan kan je Goldeneye 007 spelen. lekker iedereen doodknallen als geheim agent. niemand die weet dat jij je oom hebt doodgeschoten.

 3.   
  RoHoutje's avatar

  Ik speel altijd MarioKart Wii!

 4.   
  lassieman's avatar

  leuke collum, komt er ook nog zo iets over de xbox 😆

 5.   
  Teunb's avatar

  Leuk, creatief.
  Ook hier Mario Kart, maar dan bij iemand anders.
  Dat Wii Music lijkt me ook wel vet trouwens.

 6.   
  Vinstaro's avatar

  Wat ik nu speel:zelda ocarina of time en zelda twillight princess, en kan niet wachten op het nieuwe deel!

 7.   
  limsma's avatar

  waar is donkey kong country. een game die perfect is om samen met een vriend te spelen als je wacht tot 12 uur. en hij bied veel uitdaging omdat hij lekker lastig is

 8.   
  Kpyne's avatar

  kga wii party MOETEN spelen met mn familie… wel leuk soms hoor 😆

 9.   
  vansteenkiste's avatar

  leuke column!

 10.   
  klacko's avatar

  nice collumn, herken alle deeltjes wel, zelf een wii en een familie:P sneeuw zit er nu ook al bij dusja maar leuke collumn!!

 11.   
  a88's avatar

  Wat speel je tijdens feestdagen op de wie?
  Dan is een wii WEL leuk lekker met de heele familie.