Time Crisis: Razing Storm

De Time Crisis-serie bood gamers altijd heel erg arcade en on-rails shooters aan. De integratie met PlayStation Move voor Time Crisis: Razing Storm komt dus niet uit het niets vallen, want dit past in theorie perfect bij elkaar.

Het idee om de Move te gaan gebruiken voor een nieuwe Time Crisis-game is dus ook helemaal niet zo gek, maar de uitvoering daarentegen… Time Crisis: Razing Storm is namelijk zo’n frustrerend spel geworden, dat ik nog liever drie uur over de vorm van de Move wil filosoferen (is het nou toch een dildo of een moderne toverstaf). Die drie uur haal ik ook niet zomaar uit het niets, want zo lang ben je ongeveer bezig om de game uit te spelen. De review begint dus al lekker positief.

Gedesoriënteerd in het rond knallen

Laat ik maar beginnen met het grootste probleem dat ik met Time Crisis: Razing Storm heb, namelijk de besturing. Je schiet door met de Move-controller op het scherm te richten en het lopen wordt met de Sixaxis- of de Navigation-controller in je andere hand bestuurd. Dit alles werkt nog wel, maar wanneer je ook de camera moet gaan besturen ontstaan er problemen. Dit moet je namelijk doen door aan de zijkanten van het scherm je gloeiende toverstaf te richten. Tijdens het besturen van de camera kan er daarom niet geschoten worden en is de speler ook al snel zijn precisie verloren. Het is simpelweg zeer vervelend om je met deze controls een weg door het spel te banen.

Tel hierbij ook nog eens op dat het dekking nemen totaal niet werkt. Hiervoor moet je op een speciaal aangegeven plaats gaan staan en je Move-controller naar de bovenkant van het scherm richten. Ook hier raak je gedesoriënteerd door en de hele beweging werkt zelfs negen van de tien keer niet. Er zijn hierdoor punten in het spel aanwezig waar je op een creatieve manier zonder dekking te nemen de vijanden aan moet pakken. En laten we eerlijk zijn, dat mag toch niet de bedoeling zijn. Het spel is trouwens niet heel erg moeilijk, maar zo nu en dan heb je dekking toch echt wel nodig.

Gaap… weer rebellen

Voor het verhaal hoef je dit spel ook niet te spelen. Je bent onderdeel van het S.C.A.R.-team (Strategic Combat and Rescue) en vecht met je teamleden in een gehavend Zuid-Amerikaans land. Je tegenstanders zijn rebellen die een aanval op de Verenigde Staten hebben uitgevoerd. Dit is al niet het meest vernieuwende verhaal ooit, maar kan er nog wel mee door. Helaas wordt er tijdens het spelen weinig duidelijk over wat er nou echt allemaal aan de hand is en dit geheel wordt nog eens aangevuld met verschrikkelijke cheesy gesprekjes tussen de verschillende teamleden van het S.C.A.R.-team.

Het enige lichtpuntje van dit hele spel is dat de games Time Crisis 4 en Deadstorm Pirates ook op het schijfje staan. Beide games zijn met de PlayStation Move speelbaar en zijn beiden beter en leuker om te doen dan Razing Storm zelf. Het is eigenlijk toch wel erg met een game gesteld als games die er als een extraatje bij zitten, beter zijn. Een goed voorbeeld van een omgekeerde wereld.

Conclusie

Volgens mij hebben jullie de boodschap wel ontvangen. Time Crisis: Razing Storm is een flut spel en zeker geen €50 waard. De controls zorgen er voor dat het spel vervelend is om te spelen en op sommige punten gewoon zwaar frustrerend wordt. Het verhaal is verder ook niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig ben je na een korte drie uur alweer klaar met het spel en kun je aan de gang met de twee extraatjes Time Crisis 4 en Deadstorm Pirates, want daar valt nog wel een beetje lol aan te beleven.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • De meegeleverde games Time Crisis 4 en Deadstorm Pirates

Wat is NOT

 • Slechte controls
 • Veel te kort
 • Te weinig verhaal gebruik

4

Meer Time Crisis: Razing Storm

 1.   
  Fox's avatar

  Is het nou toch een dildo of een moderne toverstaf

  Lol

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Plus de AI is om te janken in deze game. 😥

 3.   
  ExtremeDotCom's avatar

  Fox schreef, "

  Is het nou toch een dildo of een moderne toverstaf"

  Lol

  lawl

 4.   
  jessin9731's avatar

  het ziet er ook niet uit. zelfs ik kan dat beter

 5.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Paljas schreef, "

  ”Fox” schreef, "

  .."

  Lol"

  lawl

  Lowl