Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Red Dead Redemption heb ik zo ongeveer volledig grijs gespeeld. Van de singleplayer heb ik met volle teugen genoten en toen ik ‘m uit had gespeeld, wilde ik maar een ding: MEER!!! En dat is precies wat Undead Nightmare biedt.

De vorige DLC’s van Red Dead Redemption boden met name content voor de multiplayer aan en slechts wat nieuwe wapens, challenges en outfits voor de singleplayer. Undead Nightmare voegt echter een enorme hoeveelheid aan nieuwe content toe, waaronder een verhaallijn. Deze verhaallijn speelt zich af tussen de thuiskomst van John Marston en het einde van Red Dead Redemption, maar kan op elk moment gespeeld worden vanuit het hoofdmenu. Ik raad je echter wel aan het hoofdverhaal eerst helemaal uit te spelen, want anders mis je een aantal zeer leuke referenties. In Undead Nightmare kom je namelijk een heleboel oude bekenden tegen, van de grafrover Seth en de excentrieke Nigel West Dickens tot personages die je kent uit de stranger sidequests.

Good Ol’ Times

Er komen dus behoorlijk wat oude bekenden terug en dat moet ook wel, want je bent een behoorlijke tijd zoet met het verhaal van de singleplayer. In totaal was ik hier zo’n tien uur mee bezig, waarbij ik ook de tijd heb genomen om enkele stadjes te redden van de zombies. In Undead Nightmare lopen namelijk overal in de wildernis zombies rond en je kunt vaak niet even rustig stilstaan om het landschap te bewonderen, want dan heb je vrijwel meteen weer een paar zombies op je nek. Je kunt geen kamp meer buiten de steden opzetten en dingen zoals opslaan en reizen kun je dus alleen doen in steden die niet overspoeld zijn door zombies. Winkels zijn er in deze steden echter niet meer te vinden…

En dat is wel enigszins een probleem, want er lopen hordes zombies rond in Undead Nightmare. Waar je bij normale tegenstanders nog even achter een rots kon gaan zitten om een plan van aanpak te bedenken of de situatie te overzien, is dat bij zombies een stuk lastiger. Die komen recht op je af gerend, als vliegen op zoete stroop. Omdat er geen winkels meer zijn, is ammunitie schaars. Naar een horde zombies rennen en ze neerknallen lijkt misschien een goed idee, maar dan is je ammunitie wel behoorlijk snel op. Gelukkig kun je in Undead Nightmare zelf ammunitie produceren voor bepaalde wapens, zoals voor je donderbus. Een paar lichaamsdelen van zombies verzamelen en je hebt weer ammunitie om een andere zombie in kleine stukjes te blazen. Ook lekker explosief is een combinatie van dynamiet en aas voor zombies, maar het kan nog leuker door een flesje wijwater naar een zombie te gooien. Vuurwerk verzekerd.

Eenhoorns en Chupacabara’s

Naast oude bekenden kom je ook aardig wat nieuwe personages en ook een heel aantal nieuwe wezens tegen. Alle bekende dieren hebben een zombieversie gekregen en er lopen ook wat nieuwe, mythische wezens rond op de prairie. Je komt niet alleen wezens zoals bigfoots en chupacabara’s tegen, maar ook een geheel aantal nieuwe paarden. Elk paard heeft een leuke extra eigenschap, maar de vetste blijft War, een paard dat in vuur en vlam staat en bovendien een soortgelijk effect heeft op zombies. En wat te denken van een eenhoorn?

Multiplayer

Je zou het bijna vergeten door de toffe singleplayer, maar Undead Nightmare brengt ook enkele nieuwe mogelijkheden mee voor de multiplayer. Uiteraard zijn er enkele nieuwe speelbare characters, zoals een ondode versie van Landon Ricketts, maar er zijn ook twee nieuwe modes voor de multiplayer. De eerste daarvan is Undead Overrun, waar je samen met andere spelers golf na golf zombies zal moeten verslaan. Een erg leuke versie van een klassieke modus, waarin je lekker veel kunt knallen. Daarnaast is er ook Land Grab, een modus waarin je een eigen stuk land moet verdedigen tegen andere spelers. Ook dit is een erg leuke modus, die weer een verfrissend nieuw gedeelte aan de multiplayer toevoegt.

Voor velen zal de nieuwe multiplayer content echter niet de belangrijkste reden zijn om deze DLC te kopen, want de grootste aantrekkingskracht is de nieuwe content voor de singleplayer. Met de singleplayer ben je minimaal een uur of tien zoet, terwijl deze maar tien euro of 800 Microsoft Points kost. Die prijs is de DLC meer dan waard, niet alleen gezien hoe lang je er mee bezig kunt zijn, maar ook gezien de kwaliteit. Rockstar heeft veel aandacht besteed aan details, van verhaallijn tot nieuwe events en van zombieberen tot nieuwe locaties.

Conclusie

Undead Nightmare is alles wat je zou willen in een DLC voor Red Dead Redemption. De verhaallijn is goed uitgewerkt, je ziet veel oude personages terug, er zijn toffe nieuwe wapens en er is ongelooflijk veel te doen. Het allersterkste punt is nog wel de sfeer, die Rockstar echt geweldig heeft neergezet. De wereld in deze DLC voelt heel anders aan dan die in het originele spel, omdat je constant alert moet zijn op zombies, zowel menselijke als dierlijke. De prijs van tien euro of 800 Microsoft Points is deze DLC dan ook meer dan waard.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Mythische wezens
  • Nieuwe soundtrack
  • Gameplay voelt anders
  • Lekker lange verhaallijn
  • Heerlijke sfeer

Wat is NOT

9.9

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Deze zombie-thema add-on voor Red Dead Redemption is het excuus waarvoor je hebt gewacht om opnieuw in John Marston’s laarzen te stappen.

    + punten

    . Lange single-player verhaal met prachtig einden.

    . Nieuwe coöperatieve multiplayer-modus is leuk

    . Behoorlijk aantal optionele activiteiten

    . Geweldige nieuwe mythische paarden

    . Nieuwe soundtrack roept zowel het originele spel en zombie films.

    – punten

    . De gevechten zijn iets te repetitief en vooral gemakkelijk.

    Maar ik verwacht niets anders van R* zij geven wat écht DLC hoort te zijn en voor een goede prijs van slechts een tientje. De DLC krijgt voor mij een 8,5 met anderen woorden fantastisch!

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    Dat cijfer liegt er niet om 😛 Ik ga hem zeker checken als ik binnekort m’n console weer heb!

  3.   
    Ika Q's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Deze zombie-thema add-on voor Red Dead Redemption is het excuus waarvoor je hebt gewacht om opnieuw in John Marston’s laarzen te stappen.
    + punten
    . Lange single-player verhaal met prachtig einden.
    . Nieuwe coöperatieve multiplayer-modus is leuk
    . Behoorlijk aantal optionele activiteiten
    . Geweldige nieuwe mythische paarden
    . Nieuwe soundtrack roept zowel het originele spel en zombie films.
    – punten
    . De gevechten zijn iets te repetitief en vooral gemakkelijk.
    Maar ik verwacht niets anders van R* zij geven wat écht DLC hoort te zijn en voor een goede prijs van slechts een tientje. De DLC krijgt voor mij een 8,5 met anderen woorden fantastisch!
    "

    Dit en allemaal voor 800 punten, Rockstar heeft gewoon een top DLC neergezet. 8)

  4.   
    FRENZY 14's avatar

    die sfeer ! fantastische DLC ! 🙂

  5.   
    painkillers's avatar

    rockstar games steekt dan ook tijd en werk in hun dlc
    zie maar naat gta 4 episodes of liberty city
    ga ik zeker in huis halen 😀

  6.   
    bender's avatar

    ik heb hem ook, maar nog niet uitgespeeld.
    GAMER4EVER-NL: zo gemakkelijk zijn de gevechten niet hoor ok eens je op een dak staat wel maar dan moet je er nog opgeraken natuurlijk.en ja je kunt weglopen en dan is het natuurlijk wel gemakkelijk 😛

    hoe zet je een beoordeling bij je comment? 😳

  7.   
    JonsoN's avatar

    I love Rockstar! _0_
    Dat zegt wel genoeg 😀

  8.   
    MaTriX's avatar

    Bij het lezen van de 1e regel wist ik al gelijk dat MAJO de review had geschreven :D, ik was al overtuigt om hem te kopen maar na lezen van de review nu nog meer.

    Zal hem van de week ff aanschaffen alleen de maand november is een drukke maand met aankomende 3 toppers maar kopen die ik hem lijkt me enorm gaaf zombies af te knallen in het wilde westen.

  9.   
    ExtremeDotCom's avatar

    mooie DLC,punten liegen er ook niet om

  10.   
    Overload14's avatar

    Het lijkt mij wel een leuk. Alleen vind ik het een beetje jammer dat ze bij elk spel tegenwoordig een zombie mode toevoegen of dergelijke

  11.   
    Free Roamer's avatar

    Jammer dat de DLC niet in de winkel in verpakking word verkocht

  12.   
    daan147's avatar

    Mooie review! Jammer dat ik het spel nog niet heb, tziet er zo zalig uit… 😮

  13.   
    Cirdan's avatar

    Damn, dankzij deze review moet ik RDR maar weer uit de kast halen en uitspelen. Maar eerst moet ik Fallout New Vegas ook uitspelen, en volgende week komt ook nog CoD: BO uit… druk druk druk 😛

  14.   
    DutchFreeze's avatar

    Cirdan schreef, "Damn, dankzij deze review moet ik RDR maar weer uit de kast halen en uitspelen. Maar eerst moet ik Fallout New Vegas ook uitspelen, en volgende week komt ook nog CoD: BO uit… druk druk druk :P"

    En tentamenweek, en stage en werk en sport en alle andere verplichtingen daargelaten…
    Het is echt te druk in deze tijd van het jaar, ieder jaar al geweest moet ik zeggen.

    Heb ook een keer op sinterklaasavnod moeten leren … grafschool :/

  15.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik haat zombies -_-

  16.   
    JonsoN's avatar

    Cirdan schreef, "Damn, dankzij deze review moet ik RDR maar weer uit de kast halen en uitspelen. Maar eerst moet ik Fallout New Vegas ook uitspelen, en volgende week komt ook nog CoD: BO uit… druk druk druk :P"

    Same here, maar volgens mij ben ik te dom voor fallout..

  17.   
    Rise Against's avatar

    Rockstar is een van de weinige bedrijven die echt top DLC op de markt brengen!Jammer dat vele ander bedrijven DLC alleen maar voor simpele Cash-in gebruiken.

  18.   
    Majo's avatar

    Free Roamer schreef, "Jammer dat de DLC niet in de winkel in verpakking word verkocht"

    Vanaf 26 november is er een standalone versie in de winkel te krijgen voor dertig euro. Deze bevat Undead Nightmare en alle andere DLC, en is zowel met als zonder de originele game te spelen. Zelfde systeem als bij Episodes from Liberty City dus 🙂

  19.   
    cool ice's avatar

    zo.. weer een goeie actie van Rockstar! 🙂

  20.   
    Free Roamer's avatar

    zot jong ik ga hem zeker halen is het dan met alle andere BETAALDE dlc?

  21.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als het een nieuwe verhaallijn toevoegt ga ik hem wel halen die dlc 😀

  22.   
    Dude…'s avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Deze zombie-thema add-on voor Red Dead Redemption is het excuus waarvoor je hebt gewacht om opnieuw in John Marston’s laarzen te stappen.
    + punten
    . Lange single-player verhaal met prachtig einden.
    . Nieuwe coöperatieve multiplayer-modus is leuk
    . Behoorlijk aantal optionele activiteiten
    . Geweldige nieuwe mythische paarden
    . Nieuwe soundtrack roept zowel het originele spel en zombie films.
    – punten
    . De gevechten zijn iets te repetitief en vooral gemakkelijk.
    Maar ik verwacht niets anders van R* zij geven wat écht DLC hoort te zijn en voor een goede prijs van slechts een tientje. De DLC krijgt voor mij een 8,5 met anderen woorden fantastisch!
    "

    gevechten makkelijk???

  23.   
    I Juggy I's avatar

    comboy’s & zombie’s 🙂