Halo Reach: Welkom nieuwe helden

Met het afscheid van The Master Chief in mijn vorige column, gaan we nu kennismaken met de nieuwe helden van Halo: Reach. Je zult in deze game je eigen karakter mogen samenstellen, dus de ik-persoon in Reach zal nooit zo iconisch worden als The Master Chief, maar dat betekent natuurlijk niet dat je teammaten geen brute gasten kunnen zijn. Kortom, we duiken voor de laatste keer in Halo: Reach!

Carter-A259
De grote leider van het Noble Team uit Halo: Reach. Deze Spartan III heeft veel beslissingen genomen om het tij van de slag om Reach te keren in het voordeel van de mensheid. Samen met collega Kat (Catherine-B320), heeft hij het plan bedacht om een bom te plaatsen op een Covenant-schip en deze missie is een van de hoogtepunten uit de game.

Catherine-B320
Deze ruige chick is ook een Spartan III van het Noble Team en haar specialiteit zit hem in handwapens. Voor haar is elk pistool net zo gevaarlijk als een dik machinegeweer en daarnaast compenseert ze haar tengere uiterlijk met een grote mond. Zo heeft ze een grote vinger in de pap met de plannen voor het Noble Team en is ze nooit bang om haar mening te geven.

Emile-A239
Deze Spartan III onderscheidt zich natuurlijk door zijn bad-ass helm, waarop een doodskop staat geschilderd. Deze man is de meest ruige figuur uit het team en dat is onder andere te merken aan zijn wapenkeuze, namelijk de shotgun. Ook kan hij niet goed opschieten met mensen die geen SPARTAN zijn en hij is dus verreweg de moeilijkste SPARTAN in de omgang.

Jorge-052
Jorge is de enige Spartan II van het Noble Team en hij heeft dus een historie met The Master Chief. Ze zijn tegelijkertijd opgeleid en The Master Chief is in zijn beginjaren de leider geweest van Jorge. Ten tijde van de aanval op Reach is Jorge ingedeeld in het Noble Team om zijn Spartan III-collega’s te ondersteunen. Qua uitrusting en wapens lijkt hij een ruige vent, maar onder zijn bepantsering schuilt een gevoelige rots in de branding.

Jun-A266
Elk team heeft een goede sniper nodig en voor Noble Team is dat Jun, een Spartan III die van afstand zijn mannetje staat. In de game is hij vaak op de achtergrond aan het werk, maar compenseert hij dat met heel veel geouwehoer. Jun is de SPARTAN met de meeste waarschuwingen uit de top vanwege zijn eigen mening.

SPARTAN-B312
Als speler kruip je zelf in de huid van deze SPARTAN III. Je kunt hem zelf volledig samenstellen en daarom ook is de held van Halo Reach een minder iconisch figuur als bijvoorbeeld The Master Chief. Dit is wellicht een nadeel, maar voor spelers is het natuurlijk erg tof om zelf een armor samen te stellen en hem daarna te upgraden met de Credits die je in het spel verdient.

B312 staat bekend als een eenzame sluipmoordenaar en geweldig gevechtspiloot, die vooral alleen zijn werk heeft gedaan in het verleden. Mede daarom is hij met gezonde tegenzin toegewezen tot het Noble Team. Aan de speler om te bewijzen dat hij een hele goede teamspeler is die zijn mannetje staat op Reach.

Dit zijn de nieuwe helden van de wereld van Halo en met het bericht dat Microsoft meer dan een Halo-game gaat uitbrengen per drie jaar, zullen we de komende jaren nog veel meer nieuwe personages verwelkomen in deze heerlijke franchise. Halolujah!

  1.   
    Magana's avatar

    Vandaag voor het eerst Halo Reach gespeeld! Geweldige ervaring, kopen is het zeker waard!!! 🙂

  2.   
    Dude…'s avatar

    ehh gamersnet, deze staat ( stond ) niet bij nieuws. alleen bij columns

  3.   
    Dude…'s avatar

    en k wist niet dat Jorge een SPARTAN II was. heb reach ook nog niet gespeeld miss dat het daar iets mee te maken heeft 😛 . Emile is echt GANGSTER!!! en Jorge ook

  4.   
    supergrunt's avatar

    “waarop een doodskop staat geschilderd”
    dit is niet helemaal waar het is erin gekrast niet op geschilderd.

    OT:ik denk dat ze halo gaan uitmelken 3 jaar voor een halo game is meer dan zat

  5.   
    RemcoBluB's avatar

    ik hoop dat de nieuwe DLC snel komt.

    en wat is het verschil tussen een Spartan II en III????