Dead Rising 2: Case Zero

In Dead Rising 2: Case Zero kunnen we alvast met de gamemechanieken van Dead Rising 2 aan de gang. Een ander verhaal, andere omgeving, maar wel met de pracht en praal van Dead Rising 2.

Wat is Dead Rising 2: Case Zero eigenlijk? Een betaalde demo voor Dead Rising 2, DLC voor een spel dat eigenlijk nog niet uit is, een opzichzelfstaande arcadegame of toch gewoon een leuk extraatje voor de Dead Rising-fans? Met een gameplaywaarde van drie uur, voor de achievement hunters vijf tot zes uur, en iets te weinig features durf ik dit geen opzichzelfstaand arcadespel te noemen. De game biedt echter wel genoeg content om helemaal in de sfeer van Dead Rising 2 te komen en deze game moet dan ook gewoon gezien worden als een extraatje voor de Dead Rising-fans. Zeker als je weet dat je de levels die je behaalt (maximaal tot level 5) en het gevonden geld naar Dead Rising 2 kan meenemen.

Je dochter redden

De gebeurtenissen van Dead Rising 2: Case Zero spelen zich drie jaar voor het verhaal van Dead Rising 2 af. We krijgen te zien hoe het hoofdpersonage Chuck en zijn dochter in het dorpje Still Creek in een nogal peniebele situatie terecht komen. Jij hebt minder dan een dag de tijd (in in-game uren) om jezelf en je dochter uit deze situatie te helpen. Omgerekend is dit ongeveer drie uurtjes aan normale tijd. Na deze drie uur is het spel over en heb je jouw dochter niet kunnen redden. Het is dan ook de bedoeling dat je zo snel mogelijk aan de zombies weet te ontsnappen.

Om te ontsnappen moet je enkele onderdelen van een motor bij elkaar zien te vinden. Al deze onderdelen liggen verspreid over het dorpje en zoals we van Dead Rising gewend zijn, is dit dorpje natuurlijk gevuld met zombies. Met allerhande wapens moet je, als voorbeeldige vader, vechtend op zoek naar de onderdelen. Het arsenaal aan wapens dat je tot je beschikking hebt is niet zo groot als dat van Dead Rising 2, maar biedt voor de enkele uurtjes gameplay die dit spel heeft genoeg mogelijkheden om te experimenteren. Van honkbalknuppels tot roeispanen en van kettingzagen tot bowlingballen, overal kun je zombies een kopje kleiner mee maken. Het is daarnaast ook nog eens mogelijk om wapens te combineren. Zo kun je met spijkers en een honkbalknuppel een sterke knots maken en is het vastknoppen van twee kettingzagen aan een roeispaan ook een leuke optie. Ook hier geldt hetzelfde als met de wapens. De combinaties zijn nog wat gelimiteerder dan in Dead Rising 2, maar bieden genoeg fun om je enkele uurtjes te vermaken.

Er is meer te doen

Tijdens het zoeken van de onderdelen voor de motor kom je in het stadje nog wat andere gebeurtenissen tegen. Zo zijn er nog overlevenden die je kunt helpen en er is een winkeltje waar je met jouw gevonden geld verschillende spullen kunt kopen. In je eerste speelsessie, waarin je waarschijnlijk je dochter wilt redden, heb je echter maar weinig tijd om de andere mensen te gaan redden. Ik raad spelers daarom ook aan om het spel twee keer te spelen. Eén keer om het verhaal uit te spelen en een tweede keer om het stadje te verkennen. Zeker met het vervelende save-systeem dat in de Dead Rising-serie wordt gebruik, er zijn geen automatische opslagpunten, is het handig om je op één ding tegelijk te richten.

Voorlopige conclusie

Het is leuk om in Dead Rising 2: Case Zero alvast wat zombies in elkaar te kunnen slaan. Ook het combineren van wapens is tof om te doen. Maar door de wat korte gameplay en het gelimiteerde arsenaal is het spel is niets meer dan een lekkermakertje voor Dead Rising 2. Hier is ook niets mis mee, want voor 400 Microsoft Points bevat Dead Rising 2: Case Zero genoeg content en val je je geen bult aan de prijs. Dit experiment van Capcom is mijns inziens geslaagd.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Zombies slaan
  • Combineren van wapens
  • Lage prijs
  • Levels en geld overdraagbaar naar Dead Rising 2

Wat is NOT

  • Gelimiteerd arsenaal
  • Still Creek is wat klein

7

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Lijkt me best een vette spel :D. Left For Dead 1&2 heb ik ook gespeeld dus ik hou wel van zombie games alleen ik speel die games liever op mijn pc en dead rising 1 was niet op de pc volgens mij. Deze komt zeker bij mijn collectie ^^. Mooie review trouwens 😉

  2.   
    stuffedgamer's avatar

    Gelimiteerd arsenaal vond ik wel meevallen, maar vond m evensnel vervelen als deel 1 jammergenoeg

  3.   
    RoHoutje's avatar

    Mooie review, Richard! Kijken of ik dit soort spellen ook leuk vind. 🙄

  4.   
    desxeon's avatar

    Ziet er gaaf uit, ook nog een goeie review. 🙂

  5.   
    B Veld's avatar

    Ik ga m zeker halen 😀 deel 1 heb ik speeld echt top! 😀