Mafia II

Een nieuwkomer, een fan en een criticus zitten samen aan de bar. Biertje, rum-cola, glaasje spuitwater… het belooft een dolle avond te worden. Ze bespreken de belangrijke dingen van het leven en op dit moment kan dan één onderwerp niet ontbreken: Mafia II. Mijn interesse hebben ze en ik besluit ongemerkt wat dichterbij te gaan zitten om het gesprek op te vangen. Hier lees je een (vrije) vertaling van deze avond doorzakken van drie verschillende gamers…

De nieuwkomer is niet zo zeer een n00b, maar wat betreft Mafia II is hij wel een nieuwkomer. Het eerste deel heeft hij nog nooit gespeeld, maar hij houdt wel van games over de maffia zoals The Godfather en ook de vrijheid van games als Grand Theft Auto IV en Saints Row 2 spreken hem erg aan. De fan is eigenlijk maar zo fan als je het kunt krijgen. Hij heeft nog net niet het logo van Mafia II op zijn arm laten tattoeëren, maar hij kent wel het verhaal en alle gebeurtenissen van de originele Mafia-game uit zijn hoofd. Dat is wat hem betreft een absolute klassieker en stiekem ook een maatstok voor dit tweede deel. De criticus herken je ook van verre. Ik wil hem niet echt uit de hoogte noemen, maar met de nodige dedain spreekt hij met zijn barvrienden, terwijl hij strooit met kennis van nieuwtjes over de game, achtergrondinformatie en wat niet al meer.

Wat is Mafia II eigenlijk voor game?

De eerste vraag van de avond komt van de nieuwkomer en het is meteen een schot in de roos: wat voor game is Mafia II nou eigenlijk? De nieuwkomer vergelijkt het voor het gemak met Grand Theft Auto IV en Saints Row 2, want je hebt lekker veel vrijheid om door Empire Bay te rijden en te doen en laten wat je wilt. De fan is het daar mee eens, want het is een open wereld en je bent niet verplicht om alleen maar missies af te werken.

De criticus gooit echter roet in het eten: “Fout!”, schreeuwt hij net iets te hard, waardoor menig ander gesprek in de rokerige kroeg even stil valt. Als je gaat spelen en je denkt met een GTA-variant aan de slag te kunnen, dan ziet de criticus het somber voor je in. Hij geeft aan dat het een actiegame is, waarbij je inderdaad veel vrijheid hebt, maar waarbij de nadruk toch echt op sfeer en verhalende missies ligt. Het gaat volgens de criticus om het meeleven met Vito, de hoofdpersoon, en zijn maatje Joe, terwijl ze zich met vallen en opstaan opwerken op de criminele ladder van Empire Bay. Een zeer filmische, verhaalgedreven ervaring dus. Volgens de nieuwkomer is het desondanks een gemiste kans dat er niet veel meer te doen is in Empire Bay, behalve een beetje rondrijden. De fan kan het echter weinig schelen, want hij laat weten vooral te genieten juist van al die sfeervolle stukjes in de stad en het feit dat er zoveel oog voor detail is. Sfeer kan je bijna letterlijk proeven volgens deze aanbidder van Mafia II.

“Geen zandbak, maar sfeer maakt veel goed”

Een duidelijk statement van de fan, die de spijker op zijn kop lijkt te slaan. De geweldige muziek uit de jaren ’40 en ’50 als je in auto’s rijdt, het sfeertje in de stad zelf, het appartement van Vito en Joe, de diverse voertuigen, de mensen die overal hun eigen ding doen… de hele ‘vibe’ is compleet. De criticus is het hier zeker mee eens en wijst de twee bargenoten op de aanwezigheid van stijlvolle Playboys als verzamelobjecten uit die tijd.

Ook het fenomeen ‘auto’ wil de fan toch nog even extra toelichten. Het is immers geen simpel wegwerpvoorwerp, zoals in eerder genoemde sandbox-games. Je zult zuinig op je auto willen zijn, want repareren en tunen is duur, maar het is daarentegen ook erg lonend om je wagens te verbeteren. Snelheid is in menig achtervolging met de politie of andere criminelen erg gewenst, dus je zult je voertuigen niet zo snel als oud vuil ergens dumpen en gewoon maar weer een nieuwe stelen. De nieuwkomer is duidelijk onder de indruk van deze manier waarop de game je met auto’s om laat gaan. Voorheen jatte hij gewoon steeds een nieuwe bolide als hij zin had in wat mooiers, maar dat lijkt hem nu niet zo’n slimme strategie. De criticus wil er echter nog wel aan toevoegen dat dit nog steeds erg van de speler afhankelijk is. Als je wilt kan je ook met matige auto’s alles tot een goed einde brengen, dus veel geld besteden aan upgraden is niet een verplichting. Volgens deze professionele zuurpruim kan je beter wat geld uitgeven aan het overspuiten van je auto als het echt moet om de politie te omzeilen of om een nieuw, hip maatpak te kopen als je persoonlijk gezocht wordt.

Is de politie zo scherp dan?

Wederom een terechte vraag van de nieuwkomer. De fan is duidelijk op de hoogte en laat weten dat de politie niet zo overhit reageert als in het origineel. Door het rode licht rijden zal dus niet standaard leiden tot een wilde achtervolging en voor een licht vergrijp zal de politie ook niet zomaar op je gaan schieten. Je moet het echt bont maken willen ze het vuur op jou openen en dan kan je maar beter zorgen dat je even een nieuw pak aantrekt om aan de aandacht van het lokale gezag te ontsnappen. Je kunt namelijk persoonlijk gezocht worden, zodat de politie op straat je herkent, of je auto kan gezocht worden. In het eerste geval is een nieuwe outfit al voldoende, terwijl je in het tweede geval een nieuw nummerbord of kleurtje voor je auto moet zien te versieren om veilig verder te kunnen, zo vertelt de fan vol trots.

En voor het retro-gevoel is ook de bekende begrenzer terug als je wilt voorkomen dat je ergens te hard rijdt, weet de criticus te vertellen. Volgens hem een ideaal middel om jezelf voor overmoedigheid te behoeden, wat erg slim kan zijn als je niet onnodig een achtervolging wilt uitlokken onderweg naar een nieuwe missie.

Een beetje van alles wat, maar toch erg vermakelijk

Het lijkt de consensus van de drie gamers te worden. Mafia II biedt volgens hen van alles wat, maar is vooral erg vermakelijk. Volgens de fan kan je echt uuuuuuren zoet zijn in Empire Bay als je ervan houdt om veel sfeer te proeven en een beetje te kloten. De criticus relativeert deze lyrische uitspraak door te melden dat de meeste spelers grofweg 12 tot 15 uur bezig zullen zijn met het hele avontuur van Vito. Beduidend minder dan de ‘concurrenten’, maar wederom geldt het feit dat we niet met een echte traditionele sandbox-game te maken hebben. Volgens de criticus is het wel een gemis dat er niet zo heel snel echt een meerwaarde zit in het nogmaals uitspelen van de game en hij herhaalt de mening van de nieuwkomer dat het jammer is dat er in de stad gewoon niet veel te doen is om echt te gaan kloten.

De nieuwkomer lijkt niet wakker te liggen van dit feit. Het is volgens hem jammer dat de game al na 12 uurtjes voorbij is, maar dat vindt hij ook weer de kracht van het spel. Je wilt blijkbaar meer. De fan roemt ook nog de mooie overgang tussen twee tijdsperiodes in de game, die samen met enkele grootschalige missies veel indruk op hem hebben gemaakt. Dat de hand-to-hand combat dan wat eenvoudig is opgezet en dat je eigenlijk vooral op zoek bent naar een excuus om flink te mogen knallen met allerlei wapens, is volgens deze liefhebber geen probleem.

Conclusie

Drie mensen, drie gamers, drie meningen, één game. Ik heb met veel genoegen naar hen mogen luisteren en ze lijken alledrie met hun eigen visie een stukje waarheid in pacht te hebben. Mafia II mist misschien het revolutionaire om echt grote hoogten te bereiken en je moet de game ook zeker niet qua inhoud gaan vergelijken met afgevulde sandbox-games uit de categorie Grand Theft Auto, maar dit criminele epos van 2K Games zit zo vol met sfeer en brengt het verhaal zo boeiend naar voren dat het gewoon steeds genieten is. Misschien komt alles wat traag op gang en zijn niet alle missies even spectaculair, maar er valt genoeg te genieten.

De fan had misschien hoger verwacht, de nieuwkomer had misschien totaal andere verwachtingen en de criticus zal het wellicht het meeste met mij eens zijn, Mafia II verlaat samen met ons de kroeg en neemt een 8 mee naar huis.

Lees ook eens onze bespreking van de DLC Jimmy’s Vendetta in dit artikel.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Geweldige sfeer in de stad
 • Sterk verhalend
 • Leuke personages
 • Aantal toffe missies

Wat is NOT

 • Na 1x spelen wel gezien
 • Weinig te doen in de stad
 • Beperkte combat

8

 1.   
  Silent Assasin's avatar

  een 8 😕 een simpele 8… tuurlijk ik ben het eens met het feit dat er niet veel te doen is in de stad, maar het gaat ook om de Hoofdmissies, en ik moet zeggen; DIE ZIJN SPECTACULAIR! het verhaal sleept je enorm mee!!! Het zijn ook de kleine details die het spel gewoon onwijs maken. neem als voorbeeld een simpele auto die iets te hard door de bocht vliegt, en vervolgens wieldoppen verliest. iemand die rustig op een bankje in het park een krantje aan het lezen is. Voor de hardcore gamer niet veel aan zou je zeggen, maar voor de echte Fan van de mafia serie is dit een enorme gaaf. Verder gaat de verhaallijn idd erg snel, maar als je je er egt in verdiept is die meer dan een 8 waard… Believe me!

 2.   
  desxeon's avatar

  Eerlijk gezegt had ik er ook meer van verwacht.
  😳

 3.   
  Carlzz's avatar

  Silent Assasin schreef, "een 8 😕 een simpele 8… tuurlijk ik ben het eens met het feit dat er niet veel te doen is in de stad, maar het gaat ook om de Hoofdmissies, en ik moet zeggen; DIE ZIJN SPECTACULAIR! het verhaal sleept je enorm mee!!! Het zijn ook de kleine details die het spel gewoon onwijs maken. neem als voorbeeld een simpele auto die iets te hard door de bocht vliegt, en vervolgens wieldoppen verliest. iemand die rustig op een bankje in het park een krantje aan het lezen is. Voor de hardcore gamer niet veel aan zou je zeggen, maar voor de echte Fan van de mafia serie is dit een enorme gaaf. Verder gaat de verhaallijn idd erg snel, maar als je je er egt in verdiept is die meer dan een 8 waard… Believe me!"

  gelijk heb je! 😉

 4.   
  JonsoN's avatar

  Silent Assasin schreef, "een 8 😕 een simpele 8… tuurlijk ik ben het eens met het feit dat er niet veel te doen is in de stad, maar het gaat ook om de Hoofdmissies, en ik moet zeggen; DIE ZIJN SPECTACULAIR! het verhaal sleept je enorm mee!!! Het zijn ook de kleine details die het spel gewoon onwijs maken. neem als voorbeeld een simpele auto die iets te hard door de bocht vliegt, en vervolgens wieldoppen verliest. iemand die rustig op een bankje in het park een krantje aan het lezen is. Voor de hardcore gamer niet veel aan zou je zeggen, maar voor de echte Fan van de mafia serie is dit een enorme gaaf. Verder gaat de verhaallijn idd erg snel, maar als je je er egt in verdiept is die meer dan een 8 waard… Believe me!"

  En een 8 is niet super zeker?, ik begrijp jou punt niet, die van de reviewer wel, het spel is zeker tof, alleen mist het iets revolutionairs, het is niet dat we nog nooit zo’n spel tegen zijn gekomen.
  Zeker een vet spel, dik verdiende 8!

 5.   
  MaTriX's avatar

  Mooie review en een hele mooie 8, ik zelf geef hem een 9 puur vanwege het verhaal en de sfeer, tevens zal ik hem zeker nog een keer spelen en kijk ik uit naar de 1e DLC.

  Michiel geeft hem een 8 dat kan en daar is niks mis mee het is zijn mening en de review geeft je een hele goede indruk wat je van het spel kan verwachten, dat *Silent Assasin* het te weinig vind is vreemd want het is natuurlijk de mening van de reviewer als *Silent Assasin* een review had geschreven (ik betwijfel dat tie net zo goed had geweest als deze :D) dan had tie hem waarschijnlijk een 8.5 of een 9 gegeven *Silent Assasin* moet dus begrijpen dat iedereen een eigen mening heeft van een spel maar nogmaals de review laat duidelijk zien wat men van het spel kan verwachten.

  Mooie review Michiel.

 6.   
  Ika Q's avatar

  Silent Assasin schreef, "een 8 😕 een simpele 8… tuurlijk ik ben het eens met het feit dat er niet veel te doen is in de stad, maar het gaat ook om de Hoofdmissies, en ik moet zeggen; DIE ZIJN SPECTACULAIR! het verhaal sleept je enorm mee!!! Het zijn ook de kleine details die het spel gewoon onwijs maken. neem als voorbeeld een simpele auto die iets te hard door de bocht vliegt, en vervolgens wieldoppen verliest. iemand die rustig op een bankje in het park een krantje aan het lezen is. Voor de hardcore gamer niet veel aan zou je zeggen, maar voor de echte Fan van de mafia serie is dit een enorme gaaf. Verder gaat de verhaallijn idd erg snel, maar als je je er egt in verdiept is die meer dan een 8 waard… Believe me!"

  Personages en verhaal is in orde bij dit spel, maar in een open wereld waar weinig te doen is en daarbij eens weinig replay waarde heeft, is het de 8 wel waardig.

 7.   
  joramovic's avatar

  Een 8 is wel terecht, ik zou zelfs eerder iets minder dan iets meer dan 8 geven.
  Het spel heeft gewoon een paar gebreken, zo is de game gewoon tekort zeker voor een semi-sandbox game waarin het niet de bedoeling is om te sandboxen, en het spel heeft geen multiplayer, dus het enigste wat je dan hebt is het verhaal, en dat speel je uit in 10 uur op hard, dat is gewoon te weinig.

  De sfeer zit wel heel goed maar soms heb je van die kleine foutjes die je laten merken dat het toch maar een spel is, en je volledig uit het spel halen. hiermee bedoel ik sommige slechte animaties enzo.
  Als je bijvoorbeeld met 2 in een auto zit en de deur aan jouw kant staat tegen een muur en je wil uitstappen dan verschijnt ie gewoon naast de auto zonder een animatie.

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dat is juist het probleem heel veel mensen denken dat dit een GTA Sandbox type game is,
  Maar dat is het gewoon niet! Dus ik denk dat mensen het dan zoiezo een lager cijfer geven door die reden.

 9.   
  Xtremie's avatar

  Na 1x spelen wel gezien? Dat had ik niet. Maar met het cijfer ben ik het wel eens.

 10.   
  RoHoutje's avatar

  leuke review… nu het spel nog krijgen… 😳

 11.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Grootste gedeelde van de review ben ik mee eens. Ik vind het ook jammer dat het maar 10 uur speeltijd heeft.

 12.   
  ms13694's avatar

  joramovic schreef, "Een 8 is wel terecht, ik zou zelfs eerder iets minder dan iets meer dan 8 geven.
  Het spel heeft gewoon een paar gebreken, zo is de game gewoon tekort zeker voor een semi-sandbox game waarin het niet de bedoeling is om te sandboxen, en het spel heeft geen multiplayer, dus het enigste wat je dan hebt is het verhaal, en dat speel je uit in 10 uur op hard, dat is gewoon te weinig.
  De sfeer zit wel heel goed maar soms heb je van die kleine foutjes die je laten merken dat het toch maar een spel is, en je volledig uit het spel halen. hiermee bedoel ik sommige slechte animaties enzo.
  Als je bijvoorbeeld met 2 in een auto zit en de deur aan jouw kant staat tegen een muur en je wil uitstappen dan verschijnt ie gewoon naast de auto zonder een animatie."

  Helemaal mee eens, iets overschat

 13.   
  M@tthijs's avatar

  Leuke en origineel opgezette review. Moet de game nog spelen, maar denk dat ik wel wat meer richting de kant van de fan zal hangen. 🙂

 14.   
  cookymonster's avatar

  ik vind dat het niet aan de verwachtingen voldoet maar dat het alsnog een leuk spelletje is

 15.   
  ikkiewikkie's avatar

  heb er net 1,5 uur opzitten met mafia2, sfeer is idd erg gaaf en de missies zijn ook gaaf. beetje jammer dat de studie weer begonnen is, nu kan ik niet zo veel spelen 😥 . review is trouwens ook nice, complimenten

 16.   
  Dy-88's avatar

  erg goeie review ja, al vind k t niet ”waard’ om 60 euro te betalen voor 12 a 15 uur verhalende gameplay (want daar gaat het om). n vriend van me heeft t en is nu al bij chapter 11 en heeft er al 7 uur en 45 min op zitten. ware t niet dat er maar 15 chapters zijn ?
  oke die playboys zijn zeker de moeite waard om op te zoeken, maar dat voegt ook maar 2 a 3 uur extra op. sorry doe mij maar de speeltuin waar k lekker kan kloten aka gta,
  alhoewel zijn de details en het verhaal in mafia 2 om te smullen 🙂

 17.   
  Nitrix31's avatar

  Ik had er idd ook veel meer van verwacht, ook al is het verhaal echt super vet. Maar verder, als je het spel uitgespeeld hebt, is er geen hol te doen is de hele stad. Ook het freeriden is er niet bij. Daar is gelukkig wel een mod voor, en die heb ik ook. Maar dan begrijp ik ook waarom ze dat eruit hebben gelaten. Er is namelijk niets te doen. Ik heb alleen een beetje met de politie zitten klote en overhoop schieten enzo. Maar dat is ook echt het enige. Verder vond ik het echt een heel onverwacht begin zo midden in de oorlog. Super vet! 🙂 😆

 18.   
  toeter83's avatar

  MaTriX schreef, "Mooie review en een hele mooie 8, ik zelf geef hem een 9 puur vanwege het verhaal en de sfeer, tevens zal ik hem zeker nog een keer spelen en kijk ik uit naar de 1e DLC.
  Michiel geeft hem een 8 dat kan en daar is niks mis mee het is zijn mening en de review geeft je een hele goede indruk wat je van het spel kan verwachten, dat *Silent Assasin* het te weinig vind is vreemd want het is natuurlijk de mening van de reviewer als *Silent Assasin* een review had geschreven (ik betwijfel dat tie net zo goed had geweest als deze :D) dan had tie hem waarschijnlijk een 8.5 of een 9 gegeven *Silent Assasin* moet dus begrijpen dat iedereen een eigen mening heeft van een spel maar nogmaals de review laat duidelijk zien wat men van het spel kan verwachten.
  Mooie review Michiel."

  Die heb je er al bij zitten als het goed is.
  Ik heb een kaartje r bij waarmee ik hem kan downloaden en hij staat ook al in de shop zodat je hem kan al kan kopen

 19.   
  -050- Critical's avatar

  auw dit had ik niet verwacht, gewaagde review die tot veel discussie lijd
  dus je bent in je opzet geslaagd michiel:lol:

  ik had hem zelf net een half puntje
  hoger gegeven omdat sfeer voor mij belangrijker is dan pure gameplay

 20.   
  MaTriX's avatar

  ”toeter83″ schreef, "Die heb je er al bij zitten als het goed is.
  Ik heb een kaartje r bij waarmee ik hem kan downloaden en hij staat ook al in de shop zodat je hem kan al kan kopen"

  Ik heb de Xbox 360 versie gekozen omdat ik de controller fijner vond en die er mooier vond uitzien dan de PS3 versie.

 21.   
  tyb's avatar

  Vond het een erg toffe game. heb hem op normal uitgespeeld, ben nu bijna klaar op hard.
  Zeker het kopen waard!!

 22.   
  coolsharpei's avatar

  Ik ben het met jullie eens, heb er zelf ook een review over moeten schrijven op mijn site.
  Alleen het combat punt is belachelijk, in GTA dat is pas beperkt en simpel.
  Ik vind alleen dat die laat is de review, hij is 3 dagen geleden al uitgekomen, kom op zeg 😡

 23.   
  MaTriX's avatar

  coolsharpei schreef, "Ik vind alleen dat die laat is de review, hij is 3 dagen geleden al uitgekomen, kom op zeg 😡 "

  Zucht ……… 😕

  BTW de weg naar je *eigen* site is ———-> die kant op

 24.   
  DeAdSeYe's avatar

  Mooie game, goed verhaal en een lekkere sfeer. Alleen je hebt Mafia 2 vrij snel uitgespeelt, en dat vindt ik toch wel een minpunt. Hopelijk komen er DLC uit wat de speel uren nog wat flink omhoog weten te halen. Verder is het een zéér mooie game,

 25.   
  endskonik's avatar

  misschien toch maar even kopen… twijfel twijfel

 26.   
  G.Design's avatar

  Waarom staat er bijna in elke review grand theft auto? het is kompleet iets anders, dus gta, Saints row enz hebben hier niks mee te maken. als er geen gta bestond zou iedereen dit spel een 10 geven…
  en 10u te weinig? tegenwoordig zijn er niet eens games met langere speeltijd.. gta was meer dan 10u ja, ook alleen omdat je onzin missies moest doen zoals bijv. rij van A naar B dood 10 neg*rs en kom terug. lekker origineel. waren net quests… verhaal ver te zoeken…

  Kane en lynch 2 had speeltijd van misschien wel 5 uur:S en was super slecht behalve sfeer.

 27.   
  ChielB's avatar

  Als je de review goed had gelezen, had je gemerkt dat Grand Theft Auto IV wordt genoemd omdat Mafia II er juist niet op lijkt qua game en genre. 😉

 28.   
  ricklen's avatar

  Ik vind het cker meer waard dan een 8 want ik vind het gewoon echt vet om een verhaal te volgen en ik heb geen belang bij andere troep die je kunt doen zoals in GTA IV. Het hoofdverhaal is gewoon geniaal de sfeer is perfect, als jij wel van die sidequests houd dan moetje maar wat anders gaan spelen.

 29.   
  toeter83's avatar

  MaTriX schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "Die heb je er al bij zitten als het goed is.
  Ik heb een kaartje r bij waarmee ik hem kan downloaden en hij staat ook al in de shop zodat je hem kan al kan kopen"

  Ik heb de Xbox 360 versie gekozen omdat ik de controller fijner vond en die er mooier vond uitzien dan de PS3 versie."

  En wat heeft dat te maken met wat ik zei.
  ik niet begrijp 🙁

 30.   
  MaTriX's avatar

  toeter83″]

  ”MaTriX schreef, "[quote=”toeter83″ schreef, ".."

  Ik heb de Xbox 360 versie gekozen omdat ik de controller fijner vond en die er mooier vond uitzien dan de PS3 versie."

  En wat heeft dat te maken met wat ik zei.
  ik niet begrijp 🙁 [/quote]

  Dat als je het wel begrepen had dat de PS3 versie 2 DLC heeft waarvan 1 bij de release en de 2e net als bij de X360 later komt, vandaar mij uitleg dat ik de X360 versie heb gekozen.

 31.   
  HellViperX's avatar

  echt top spel 9,5 waard , tot dat je het na 15 uur spelen hebt uitgespeeld… einde voelde een beetje afgeraffeld… en het missen van een free-roam mode zoals in mafia 1, is een ( groot ) gemis

 32.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  HellViperX schreef, "echt top spel 9,5 waard , tot dat je het na 15 uur spelen hebt uitgespeeld… einde voelde een beetje afgeraffeld… en het missen van een free-roam mode zoals in mafia 1, is een ( groot ) gemis"

  afgeraffeld… ? Ik vond het gewoon regelrecht K*T 😡 Ik was niet meer zo ZO teleurgesteld sinds ik het einde zag van God of War III.

 33.   
  toeter83's avatar

  MaTriX schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "[quote=”MaTriX”].."

  En wat heeft dat te maken met wat ik zei.
  ik niet begrijp 🙁 "

  Dat als je het wel begrepen had dat de PS3 versie 2 DLC heeft waarvan 1 bij de release en de 2e net als bij de X360 later komt, vandaar mij uitleg dat ik de X360 versie heb gekozen.[/quote]

  AAAHHH beetje vreemd dat die DLC weer op verschillende datums uitkomt

 34.   
  ChielB's avatar

  Even een ‘bump’ naar vandaag, aangezien de discussie best interessant is. 🙂

 35.   
  Dude…'s avatar

  waarom staat de review nu in een keer bij dinsdag?
  ben het eigenlijk helemaal eens met de review, een 8 is goed.
  vond de demo niet helemaal vet, kan net uitleggen waarom niet

 36.   
  ChielB's avatar

  Zie het bericht boven je. 😉

 37.   
  -050- Critical's avatar

  coolsharpei schreef, "Ik ben het met jullie eens, heb er zelf ook een review over moeten schrijven op mijn site.
  Alleen het combat punt is belachelijk, in GTA dat is pas beperkt en simpel.
  Ik vind alleen dat die laat is de review, hij is 3 dagen geleden al uitgekomen, kom op zeg 😡 "

  is je piemeltje beetje klein 😛
  mierenneuker wat maakt het nou uit wanneer die komt, zolang de review maar goed is

 38.   
  Jarek's avatar

  Het verhaal gaat echt zo , dat als je speelt je gewoon nog een missie wil doen , en daarna nog een paar.
  ik geef het een 8.5 ( PC )

  Owjah , er blijf ook een nummer van de radio in je hoofd zitten.
  HEY MAMBO , MAMBO ITALIANO , HEY MAMBO , MAMBO ITALINO..

  Dat is ook wel grappig 😀

 39.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Silent Assasin schreef, "een 8 😕 een simpele 8… tuurlijk ik ben het eens met het feit dat er niet veel te doen is in de stad, maar het gaat ook om de Hoofdmissies, en ik moet zeggen; DIE ZIJN SPECTACULAIR! het verhaal sleept je enorm mee!!! Het zijn ook de kleine details die het spel gewoon onwijs maken. neem als voorbeeld een simpele auto die iets te hard door de bocht vliegt, en vervolgens wieldoppen verliest. iemand die rustig op een bankje in het park een krantje aan het lezen is. Voor de hardcore gamer niet veel aan zou je zeggen, maar voor de echte Fan van de mafia serie is dit een enorme gaaf. Verder gaat de verhaallijn idd erg snel, maar als je je er egt in verdiept is die meer dan een 8 waard… Believe me!"

  zoals je in de review hebt gelezen zijn het 3 personen (4 voor de muggenzifters), het zijn meningen en meningen verschillen, ook die van jou, en een 8 is een mooi cijfer voor een goede game zoals mafia2, tuurlijk willen we allemaal wel eens dat een game een 10 krijgt maar ja dan heb je ook mensen die het daar totaal niet mee eens zijn, dus als je een hoger cijfer wilt, er staat altijd een bezoekers score, klaar om de game een 10 te bezorgen?

 40.   
  RemcoBluB's avatar

  lijkt me echt een vette game!

 41.   
  Magana's avatar

  Wat iedereen ook mag zeggen… Één ding is in ieder geval zeker: DE SCREENS ZIJN TE GEK! 🙂

 42.   
  Houserz's avatar

  G.Design schreef, "Waarom staat er bijna in elke review grand theft auto? het is kompleet iets anders, dus gta, Saints row enz hebben hier niks mee te maken. als er geen gta bestond zou iedereen dit spel een 10 geven…
  en 10u te weinig? tegenwoordig zijn er niet eens games met langere speeltijd.. gta was meer dan 10u ja, ook alleen omdat je onzin missies moest doen zoals bijv. rij van A naar B dood 10 neg*rs en kom terug. lekker origineel. waren net quests… verhaal ver te zoeken…
  Kane en lynch 2 had speeltijd van misschien wel 5 uur:S en was super slecht behalve sfeer."

  HAHAHA ik heb zo hard gelachen om jou, met je rij 10 n*gers dood HAHAHAHAHA

  te gek!

 43.   
  Fireforlive's avatar

  Nice review, maar afbeeldingen helpen altijd 😀

 44.   
  xHouse's avatar

  Vond de demo wel leuk, vooral de typische sfeer in het spel! :p

 45.   
  locoferry's avatar

  ik heb nog nooit een game zo vaak opnieuw gespeeld dan deze. gewoon genoten ervan. 😀 😀