Halo Legends

Als groot liefhebber van de Halo-franchise is het altijd leuk als er nieuwe dingen verschijnen in een andere vorm. Na het lezen van de boeken en strips en het spelen van de games is het nu tijd om achterover te hangen en te genieten van de anime-serie die Halo Legends heet. Het is een aparte ervaring met grote plus- en minpunten, maar urenlang plezier gaat deze DVD/Blu-ray je zeker brengen.

Nieuwe vorm

Halo Legends is een uniek project. Meerdere talentvolle anime-producenten mochten zich buigen over de wereld die Halo heet en hun eigen visie daarop los laten. En daarbij houdt het niet op bij het verhaal. Ook visueel zijn bijna alle zeven afleveringen anders en zul je geen aaneenlopend verhaal te zien krijgen, maar zeven verschillende verhalen uit een groot universum. Zo vertelt het eerste verhaal de geschiedenis van de mensheid, de Covenant en de Flood, en krijg je later ook de strubbelingen tussen de ODST’s en de Spartans te zien.

Deze aanpak maakt de wereld van Halo een grote, omdat de producenten niet gebonden waren aan een tijdperk of plaats en omdat je op deze manier alle interessante facetten van de wereld uit een ander perspectief bekijkt. De tweede aflevering bijvoorbeeld, waar de onderlinge strijd binnen de Covenant duidelijk wordt, zou nooit mogelijk zijn geweest als de hele serie bijvoorbeeld een groepje Spartans zou volgen.

Nieuwe stijl

Visueel is er veel te genieten, maar was er in mijn geval ook veel te ergeren. Misschien ben ik nog niet toe aan de kunst van anime, maar sommige verhalen waren zo artistiek in hun stijl dat het voor mij ten koste ging van het plezier. Ik vind kunstvormen leuk, maar als het er te dik bovenop ligt krijg ik afkeer. Gelukkig was dit slechts het geval bij twee afleveringen en kun je verder stijlen verwachten in de hele blije sfeer als Pokemon, maar ook in de explosieve sfeer van Dragon Ball Z en er is zelf een aflevering volledig in 3D geanimeerd.

Waar ik minder gecharmeerd ben van sommige grafische stijlen (wat natuurlijk erg persoonlijk is), ben ik wel te spreken over de verhaalstijlen. De komische aflevering Odd One Out, waarin Spartan 1337 uit een ruimteschip dondert op een verlaten planeet, maakt de franchise wat menselijker. Spartan 1337 blijkt namelijk van oudsher een kluns te zijn en dat wordt erg leuk verteld. Prototype laat een hele andere kant zien, namelijk de innerlijke strijd van een echte soldaat om zijn menselijkheid te tonen.

Conclusie

Al met al is Halo Legends voor de fans een heerlijke DVD/Blu-ray geworden. Niet iedereen zal elke aflevering even leuk en mooi vinden, maar het tonen van verschillende perspectieven op de franchise is erg verfrissend. Voor gamers die de boeken niet willen lezen is dit een fijn alternatief om eens op een andere manier naar de wereld van Halo te kijken dan door de ogen van Master Chief. Ik heb Halo eerder vergeleken met Star Wars qua grootte en potentie en ook na het zien van Halo Legends blijf ik bij die mening.

 1.   
  Codename_black's avatar

  Dit doet mij denken aan de Clone wars serie (Niet de nieuwe)

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Was wel een toffe film/serie πŸ™‚ De laatste aflevering in 3D was zeker wel het tofste omdat me die gewoon het meeste aan de games liet denken πŸ˜›

 3.   
  Kilerden's avatar

  Wanneer worden de winnaars van de prijsvraag bekent gemaakt? πŸ™‚

 4.   
  Gamer_Unlimited's avatar

  Komen hier nog meer episodes van, want deze 7 heb ik ongeveer een maand geleden al gezien.

 5.   
  ChielB's avatar

  Kilerden schreef, "Wanneer worden de winnaars van de prijsvraag bekent gemaakt? :)"

  Zeer spoedig πŸ™‚

 6.   
  Tadao's avatar

  Het was tog GAMErsnet, en niet animenet? xD

 7.   
  HeroWulf's avatar

  Ik heb een paar van de delen gezien en ik vond het wel vet. Moet toegeven dat sommige stijlen een beetje kut zijn maarja daar is niks aan te doen.

 8.   
  Carmen07's avatar

  Klinkt goed, meer Halo πŸ™‚

 9.   
  delta62's avatar

  Nou ik heb hem gewonnen, dus die ga zeker ff goed bekijken 8)

 10.   
  lassieman's avatar

  ik wist nooit dat gamersnet ook films reviewde 😳

 11.   
  supergrunt's avatar

  gezien en super cool :P,maar idd sommige stijlen zijn een beetje lelijk.