Hercules XPS 2.0 40 Slim

Als gamers en PC-gebruikers zijn we op het kantoor van GamersNET natuurlijk niet alleen geïnteresseerd in games, maar ook de nodige hardware wordt regelmatig besproken. Van Hercules kregen we de stijlvolle XPS 2.0 40 Slim speakerset toegestuurd om eens onder de loep te nemen.

Als geroepen

Tot ergenis van de anderen bij ons op kantoor, heb ik lange tijd genoten van prachtig geluid uit twee hoogwaardige speakers die ik voor een paar euro bij de GAMMA op de kop had getikt. Kortom, dat was echt afzien. Zodra er ook maar ergens in het oosten van Nederland een mobiele telefoon werd gebruikt, begonnen mijn speakers uitermate irritant te piepen. De Hercules XPS 2.0 40 Slim-speakerset kwam dan ook als geroepen om eens met wat betere speakers aan de slag te kunnen…

ight30We hebben hier te maken met hardware, dus dan ontkom je niet aan wat technische informatie om een beetje een beeld te krijgen van deze speakerset. De set levert een totaalvermogen van 5 watt RMS (2 x 2,5W RMS) en heeft een piekvermogen van 10 watt. De speakers zijn magnetisch afgeschermd om storingen te voorkomen en daarnaast heeft de speakerset een bedrade afstandsbediening om het volume te kunnen regelen met een zeer solide draaiknop. De afstandsbediening is tevens voorzien van een koptelefoonaansluiting en een tweede lijningang. Als we naar het uiterlijk kijken, valt op dat het twee zeer slanke satelliet speakers zijn. Ze meten 23,5 cm (hoog) x 5,8 cm (breed) x 7,2 cm (diep) en passen dus vrijwel overal, hoe klein de ruimte ook is of hoeveel rommel er ook op je bureau ligt. De vormgeving en zwarte kleur zorgen ervoor dat het toch best wel stijlvolle speakers zijn.

Even testen

Op kantoor hebben we geen hele wetenschappelijke testopstelling staan, maar natuurlijk is er maar één echte test om toe te passen en dat is gewoon het gebruiken van de speakers. Zoals je hierboven kunt lezen, leveren de twee speakers geen enorm vermogen. Je hoeft dus niet te verwachten dat het vol open zetten van het volume nog voor de beste geluidskwaliteit zorgt, maar toch viel de geluidskwaliteit van de speakers me in positieve zin op. Het alledaagse PC-gebruik met muziek, video’s en wat gamen gaat prima met deze speakers.

Bij veel hard geluid en bij hoge tonen begint het geluid wel minder mooi te klinken. Wil je dus een knallende shooter spelen of luister je graag lekker hard muziek, dan schiet deze speakerset duidelijk te kort. Je moet je echter realiseren dat we hier te maken hebben met een zeer betaalbare speakerset die in de lagere prijsklassen valt. De adviesprijs is nog geen dertig euro, maar met een beetje zoeken kan je de XPS 2.0 40 Slim al voor iets meer dan twintig euro in huis halen. Op het vlak van prijs-prestatie scoort de set dus heel behoorlijk.

Wil je meer power? Dan hoef je er natuurlijk niet eens over na te denken om een 2.0 setje in huis te halen. In dezelfde productlijn heeft Hercules ook nog de XPS 2.1, die naast twee satelliet speakers ook voorzien is van een subwoofer en zo voor een stuk meer vermogen zorgt. Je praat dan wel over een prijs die richting de 40 euro gaat en dan komt ook de concurrentie sterk om de hoek kijken. Gelukkig kan je in de meeste winkels en warenhuizen de speakersets even testen, zodat je zelf kunt horen wat het beste bij je past.

Conclusie

Met de XPS 2.0 40 Slim heeft Hercules een hele degelijke speakerset in de markt gezet. De speakers leveren voor het alledaags gebruik voldoende vermogen om goed geluid te verzorgen en ze zijn daarnaast ook nog eens zeer goed betaalbaar. Ben je op zoek naar speakers om flink mee te knallen, dan kan je het beter in de hogere prijsklassen zoeken en natuurlijk op zoek gaan naar een 2.1 of 5.1 set. Wil je echter niet teveel geld uitgeven en toch een stijlvolle speakerset op je bureau zetten, dan is deze XPS 2.0 Slim zeker het overwegen waard.

 1.   
  X-doos's avatar

  GamersNET schreef, "wordt regelmatig besproken."

  Ik heb anders nog bijna nooit zo’n Hardware ding gezien. Toch leuk, zoiets 🙂

 2.   
  nurie's avatar

  ik zweer bij mijn logitech 2.1 setje 😛

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Mijn PC ondersteunt 7.1, maar ik heb nog 5.1 boxen er aan hangen 😛

 4.   
  b00m666's avatar

  heb misgien wel 4 boxen lekker sound quality ik sla deze over

 5.   
  Boxer's avatar

  ook nog eens zeer goed betaalbaar.

  hoeveel kost ie dan?

 6.   
  Majo's avatar

  boxer schreef, "

  ook nog eens zeer goed betaalbaar."

  hoeveel kost ie dan?

  Bij een website zoals Bol kun je ‘m krijgen voor 30 euro.

 7.   
  PixelShooter's avatar

  Lees de column…

  Je bedoelt de review? Verder, niet slecht, maar stick to reviewing games 😉

 8.   
  Whow's avatar

  Haha deze zijn niks vergeleken met mijn 2 400Watt+1Subwoofer set

 9.   
  Dotz's avatar

  Mm, ik gebruik mijn speakers meer voor muziek..