LEGO Rock Band

Wat stonden ze bij Harmonix en Traveller’s Tales toch voor een enorme uitdaging. Na de successen van onder andere LEGO Star Wars en LEGO Batman wilden zij ook Rock Band in een LEGO-sausje dopen. Het moeilijke is alleen dat er weinig te vernieuwen is aan de ijzersterke wereld van Rock Band. Toch is er een poging gewaagd met als resultaat LEGO Rock Band. Wat wij van de game vinden lees je zoals altijd hier.

Rock Band

De basis van Rock Band is inderdaad een sterke en hieraan is in LEGO Rock Band dan ook bijzonder weinig gewijzigd. Veranderingen zijn er echter wel te vinden in de muziek, want een bredere doelgroep betekent natuurlijk ook een breder aanbod aan muziek. Verwacht dan ook artiesten als The Counting Crows, David Bowie, The Police, Queen, Bon Jovi, Pink en nog veel meer. Wat opvalt aan de muziekkeuze is dat de nadruk duidelijk wordt gelegd op popmuziek die lekker in het gehoor ligt en bovenal bekend is. Voor mij als Rockanalfabeet een zegen.

Er zijn overigens wel een aantal dingen aangepast voor de allerkleinsten onder ons. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor de Super Easy Modus waarbij het niet eens uitmaakt welke kleur je aanslaat, is er de mogelijkheid om zonder bassdrum te drummen en is er de optie om kortere versies van liedjes te spelen. Deze drie elementen zijn puur en alleen toegevoegd voor de allerkleinsten onder ons en het is belangrijk te melden dat alle andere moeilijkheidsniveaus hetzelfde zijn zoals we die gewend zijn uit de ander Rock Band-games.

LEGO

Tot zo ver de gameplay, die natuurlijk staat als een huis. Waar de LEGO-elementen bij komen kijken is in de rest van de game. De rest van de game? Ja, de rest van de game. Want hoewel de game natuurlijk draait om het muziek naspelen, heeft Traveller’s Tales keihard zijn best gedaan om zeer veel extra content toe te voegen in LEGO-vorm. Aan het begin van je spel kun je een eigen personages maken waarbij je kunt kiezen uit tientallen onderdelen per lichaamsdeel. Wil je een slangenkop, weerwolf, vrouw, man, er is heel veel mogelijk. Vervolgens begin je een eigen band, inclusief eigen naam natuurlijk, en kan je verhaal beginnen.

Dit is leuk gedaan, want als bandje gebruik je de ‘Rock Den’ als hoofdkwartier. Van hieruit kun je de roadies en bandleden managen, heb je ruimte genoeg voor heel veel unlockable content en heb je toegang tot je voertuigen. Je begint met een oude, lelijke bus en door veel te spelen kun je nieuwe voertuigen kopen. Koop een boot en je krijgt toegang tot optredens op het water en zo zijn er een groot aantal vervoersmiddelen te vinden in de game.

De optredens zelf hebben altijd een thema en vele bekende LEGO-thema’s zullen langskomen. Een groot spookhuis waar je spoken moet verslaan met ‘The Power of Rock’, of een piratenschip dat wordt aangevallen door een octopus. Cutscenes die we gewend zijn uit de andere LEGO-games maken het geheel af en het zorgt ervoor dat deze game heel erg ‘LEGO’ aanvoelt. Dit komt zeker ook omdat er extreem veel te unlocken is of te kopen met de bekende LEGO-partjes. Bijna alles is aan te passen, van je personages tot en met alle instrumenten erbij.

Conclusie

LEGO Rock Band is eigenlijk gewoon een casual Rock Band met lekkere popmuziek in plaatse van harde rock. Het LEGO-sausje voelt vertrouwd en als je van die games houdt is het erg grappig om de verhaallijn te volgen. Toch is het niet veel meer dan een sausje, want de gameplay draait geen moment om het LEGO maar is puur de Rock Band die we kennen, maar dan met toegankelijke muziek. Gelukkig is dit geen schande, want de Rock Band-gameplay staat als een huis en na The Beatles kunnen wij nu aan de slag met nog toegankelijkere muziek, met een LEGO sausje.

 1.   
  JVB93's avatar

  Deftige review πŸ™‚

 2.   
  X-doos's avatar

  Mooie review, weer een grappig Lego spel πŸ™‚

 3.   
  nurie's avatar

  i says; uitmelkerij, waarom lego, wat heeft dat nou weer met muziek te maken

  ze hadden gewoon geen inspiratie met dat personage customizen

 4.   
  Sa.'s avatar

  hmmmm het gaat

 5.   
  WW's avatar

  Die drummer! Haha (zie plaatje) πŸ˜†

 6.   
  War&Peace's avatar

  Hoe verzinnen ze het? πŸ˜›
  Ik vind dit echt gΓ©niaal bedacht namelijk πŸ˜›

 7.   
  -050- Critical's avatar

  rock band is mooi lego was mooi
  samen is het helemaal mooi:)

 8.   
  nanathan's avatar

  leuke revieuw. Dit is vooral een spel dat je moet hebben als je een gewone muziekliefhebber bent die wat wil rocken. Hedendaagse deuntjes die bekend voorkomen is hier dan ook het key-woord samen met LEGO natuurlijk.

 9.   
  LennardF1989's avatar

  — double post — WTF

 10.   
  LennardF1989's avatar

  WW schreef, "Die drummer! Haha (zie plaatje) πŸ˜† "

  Wist niet dat Geert Wilders van drummen hield πŸ˜›