LEGO Rock Band

Vorige week mochten wij aantreden bij Warner Bros. om een kijkje te nemen bij Lego Rock Band. Over het succes van beide franchises is geen enkel misverstand en beide genres hebben duizenden fans over de hele wereld. Hoe de combinatie tussen de twee werkt was voor velen nog een groot raadsel. Inmiddels hebben we een beeld gekregen en hier lees je hoe leuk Lego Rock Band ongeveer gaat worden.

Lego

Lego Rock Band gaat het beste van beide franchises combineren en de ontwikkelaars hebben hard hun best gedaan om het Lego-sausje tot in elk detail door te voeren in Rock Band. Aan de gameplay zelf is weinig te veranderen, maar qua aankleding en muziekkeuzes weten ze wel degelijk een eigen stempel te drukken. Zo zal de game een verhaallijn bevatten waar je als speler je eigen band kunt vormen en met verschillende voertuigen de wereld over toert. De verschillende vervoersmiddelen zijn te unlocken en natuurlijk zal Lego Rock Band vol zitten met items die vrij te spelen zijn.

Bandleden, roadies en andere crew is ook volledig samen te stellen in de Rockshop en in de Rock Den, een vaste plek waar je al je items kunt vinden, zul je samenkomen met deze poppetjes tussen de optredens door. Het is de verhaallijn met de schattige cutscenes die we gewend zijn uit eerdere Lego-games die de game anders maakt dan de grote Rock Band-broers en ook het verzamelen van Lego-partjes en de daarmee vrij te spelen content zal een belangrijk onderdeel zijn van deze Lego-variant.

Rock Band

De muziekgameplay is een behoorlijk vaststaand concept en daaraan is dan weer een stuk minder te wijzigen. Wel is de setlijst een stuk toegankelijker en zijn er opties toegevoegd om het allemaal wat makkelijker te maken voor de kleinsten onder ons. Zo is het pedaal uit te zetten en is er een Super Easy modus toegevoegd, waarbij het niet eens uitmaakt wat je raakt, als je maar iets raakt. Alle andere modi zijn precies hetzelfde als in de andere games, dus ook die hard Rock Band spelers kunnen lekker aan de slag met deze titel.

De fanatieke spelers krijgen echter wel een volledig andere setlijst voor kiezen, want het moge duidelijk zijn dat men een brede doelgroep wil aanspreken in de Lego-wereld. Artiesten als The Counting Crows, Queen, Pink, Iggy Pop en David Bowie zullen onder andere aanwezig zijn.

Voorlopige conclusie

Lego Rock Band gaat niets veranderen aan de gameplay van Rock Band. Wel gaat het de setting en de stijl van de Lego-games goed overbrengen. Dit is op zichzelf al een hele prestatie en als je van de toegankelijke muziek houdt gaat Lego Rock Band niet teleurstellen. Zeker niet als je weet dat alle muziek van Rock Band en Rock Band 2 (niet Beatles) overgezet kan worden naar Lego Rock Band. Dat belooft wat!

 1.   
  b00m666's avatar

  …….

 2.   
  TotalPicnic's avatar

  very easy mode? misschien iets voor mij :P. lijkt me wel een hele leuke game 😛

 3.   
  –pwner–'s avatar

  lego games vallen bij mij nooit echt in de smaak,bud this one buy i maby……….

  (waarscheinlijk nie want ik heb al rockband…) <(*_*)> ¤ 😛

 4.   
  Mr Bruut's avatar

  liever knokken en bouwen en gewoon gitaren..

 5.   
  Coolman97's avatar

  Saaie game lijkt vooral veel op de Guitar Hero alleenzijn er ander nummers bij.