Band Hero

Activision houdt ons dit jaar goed bezig. Als je genoeg hebt van die gitaren kun je aan de slag gaan met DJ Hero. Heb je juist zin in keiharde rock, dan kun je de gitaren oppakken met Guitar Hero 5. Mocht je echter zin hebben in hele blije muziek, dan kun je Band Hero gaan spelen. Lees meer hierover in deze preview…

Nu weet ik al wat je wilt zeggen: ”Wat is dat toch met die muziek-games? Waarom zoveel in een jaar?”. Ondanks dat zelfs ik het een beetje teveel van het goede vind, is het gewoon ontzettend slim van Activision. Zo bereiken ze niet één doelgroep, maar alle doelgroepen die er zijn. Lees verder wat mijn visie op Band Hero is.

Kleine helden

Toen ik de presentatie van Band Hero tijdens de Gamescom bijwoonde, viel mijn oog direct op een enorme poster van de game. In vergelijking met alle andere Hero-logo’s, die toch wel uit alleen zwart en wit bestaan, zag deze er heel vrolijk uit. Alle kleuren van de regenboog die op willekeurige volgorde in de BH letters waren gepropt. Het werkte bijna hypnotiserend. Terwijl ik met grote ogen naar de poster keek, werd mijn aandacht ineens getrokken door de muziek. In plaats van de heftige, ruige, raggende en niet te vergeten dikke riffs, die ik gewend was van Guitar Hero, hoorde ik juist hele blije muziek. Ik hoorde de olijke klanken van Taylor Swift en Maroon 5.

Onderhand raakte ik een beetje in een roes, toen we werden gevraagd om te zitten. De presentatie ging beginnen. De mensen van Activision legden eigenlijk gelijk uit waarom ze kozen voor de vrolijke kleuren in tegenstelling tot het harde zwart/wit logo. Band Hero moet een wat “kleiner” publiek bereiken. Ze willen namelijk een muziekgame maken die ook leuk zal zijn voor de wat jongere mensen onder ons. Hierdoor zal het dus voor gamers met een gezin ook leuk zijn. Dit verklaarde natuurlijk ook de blije liedjes.

DS included

Dus Band Hero gaat een nieuwe kant op met betrekking tot het publiek. De vraag is natuurlijk of ze dan ook iets nieuws hebben bedacht om de jonge spelers aan te trekken. Zoals iedereen weet is Nintendo heel goed in het bereiken van de jongere gamers en dat bracht Activision op een idee. Ze hebben namelijk voor de Wii en Nintendo DS een aantal speciale features ontwikkeld.

Band Hero heeft net als Guitar Hero 5 de party play-mogelijkheid. Nu kun je dus met een DS, zonder dat je het spel hoeft te hebben, kiezen welk liedje er daarna wordt gespeeld. Zo kan je rock-makker alvast een liedje kiezen om te spelen wanneer hij of zij aan de beurt is. Mocht je nu alleen een DS hebben, niet getreurd, want Band Hero komt ook gewoon voor de DS uit. Ze hebben zelfs een speciaal drumhoesje ontwikkeld voor het kleine apparaatje. Je schuift het op je DS en je kunt gewoon lekker drummen. Je kunt deze keer ook zingen, in tegenstelling tot Rock Band Unplugged voor de PSP, waarbij je alleen maar knopjes indrukt.

Roadie Battle

De presentatie was nog niet voorbij en de sound director liet ons nog een speciale feature voor de Wii en de DS zien, de Roadie Battle. Hierbij kunnen de mensen die even niet aan het spelen zijn het speelplezier van de ander eens goed verzieken. Ze pakken een DS op en gaan aan de slag met een roadie. De roadie sluipt naar de andere kant van het battle-podium en begint gewoon wat dingen te slopen. Hij kan bijvoorbeeld de gitaar ontstemmen of hij kan de versterkers laten ontploffen.

Dit brengt voor vele mensen een compleet nieuwe dimensie met zich mee in de muzikale games, die wij normaal kennen als toch duister, ruig en hard. Het is nu dus ook tijd om de jongeren een kans te geven om te spelen. Als de gitaar nog te groot is, of de teksten nog te snel zijn om te lezen, pak dan een DS en sloop de gitaar van een ander! Of besluit welk liedje ze moeten spelen.

Conclusie

Ik heb heel erg veel tijd in de persruimte van Activision besteed, aangezien ik een grote fan ben van dit soort games. Het is leuk om als party game te doen, misschien wel tijdens een feestje, of gewoon met andere maten lekker gek doen. Ik heb dan ook echt genoten van alle Hero-games. Hoewel ik een beetje sceptisch was over Band Hero, heeft Activision me toch weer weten over te halen. Deze game is ondanks de herkenbare Guitar Hero-formule toch een heel nieuw concept.

Puur uit het zakelijke perspectief is het nog een enorm slimme zet ook. Voor alle pappa’s en mamma’s die dit soort games al speelden, is het nu namelijk ook mogelijk om met je kinderen wat meer te spelen. En al helemaal als ze een Wii en een DS hebben staan. Het zal voor de fanatieke Guitar Hero-fan wat moeilijk te behappen zijn, maar Activision probeert hen met Band Hero dan ook niet te bereiken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren