Band Hero

Na Guitar Hero 5 en DJ Hero is het nu tijd voor Band Hero. Een game die zich meer richt op het casual publiek en daarom ook vooral veel popmuziek biedt. Is Band Hero een positieve nieuwe route in de Hero-franchise? Hier lees je het.

Bandje spelen

Toen Band Hero samen met de nieuwe instrumentenset bij ons op kantoor arriveerde, maakte ik een sprongetje van blijdschap. Ik vind het spelen met plastic instrumenten namelijk heel leuk, maar ik kan de muziekkeuze van de Guitar Hero-games vaak minder waarderen. De serieuze rock is niet aan mij besteed en ik houd dan ook veel meer van lekkere simpele pop die een glimlach op je gezicht tovert. Band Hero kwam voor mij dus als geroepen, want dit is precies wat Band Hero te bieden heeft. De bekende formule van Guitar Hero, maar dan met casual muziek.

Band Hero draait zoals de titel doet vermoeden om het spelen met een band. De gitaar is hier natuurlijk een belangrijk deel van, maar niet meer het primaire instrument. Zowel drum, bas, gitaar als zang zijn goed verdeeld in de game en omdat Band Hero toch ook een nieuw casual publiek wil aanspreken is er ook een nieuwe bandset in het leven geroepen inclusief drumstel, gitaar en microfoon. De microfoon is precies hetzelfde gebleven, de gitaar ook, maar het drumstel heeft toch wel een fijne verandering ondergaan. Ten eerste is het bassdrum-pedaal lichter gemaakt bij het indrukken, zodat je niet meer als een gek hoeft te trappen op dat ding. Voor mij persoonlijk was dat de reden waarom ik Guitar Hero: World Tour nooit op drum speelde dus het is een fijne verandering. Ten tweede zijn de bekkens rond gemaakt en ziet ook de rest van het drumstel er iets stijlvoller uit.

Lekker poppie

Terug naar de game zelf, die zoals eerder vermeld meer gericht is op het spelen als band. Dit is allereerst te merken aan de muziekkeuze van de makers. De 65 nummers op de discs variëren van ABC van The Jackson 5, So Yesterday van Hillary Duff, Don’t Speak van No Doubt en She will be loved van Maroon 5, tot de heerlijke klassiekers als Wannabe van The Spice Girls en Walking on Sunshine van Katrina & the Waves. De setlijst staat als een huis en het is een feest voor mensen die vooral van popmuziek houden.

De gameplay is regelrecht overgenomen van de huidige Guitar Hero games en buiten het blije stijltje met felle kleuren zijn er niet veel gameplay-wijzigingen doorgevoerd. Een toevoeging is te vinden in de bonusrondes van liedjes, waarbij bepaalde instrumenten hun best moeten doen om extra sterren te verdienen. Verder is er niets nieuws onder de zon en is zelfs de Guitar Hero Studio overgenomen uit de moederfranchise.

Conclusie

Band Hero biedt iets dat de Guitar Hero franchise wat mij betreft veel eerder had mogen bieden. Lekkere, bekende muziek die iedereen direct mee kan doen. Hoewel ik een hardcore-gamer ben kan ik deze casual-route in muziekgames bijzonder waarderen. Het is wel jammer dat de career-modus niet zo diepgaand is en dat andere vernieuwingen ver te zoeken zijn. Niet dat dit de gameplay negatief aantast, want die staat natuurlijk als een huis. POP ON!

 1.   
  GameAC's avatar

  Uitmelking

 2.   
  Pimkingetje's avatar

  Het moeilijkste liedje die band heb ik live gezien!

  Papa Roach – Lifeline

  Voor de rest wel iets te veel van het goede 😡

 3.   
  Timmeh's avatar

  Is vet als je met een feestje met mensen die niet van rock houden doen, maar sommige liedjes passen gewoon niet met een gitaar. Y.M.C.A anyone?

 4.   
  xHouse's avatar

  Heb de tracklist gezien.

  Wat een fail tbh. 8)

  Maar zal wel aan mij liggen, want heb een hekel aan pop :”D.

 5.   
  War&Peace's avatar

  Darkangel-Shadow schreef, "nee Dankje Er is Al Guitar Hero , DJ Hero Nu Nog Band hero En Ook komt er nog eens Drum hero . Ik wordt kotsmisselijk van die hero Games van Activision 👿 "

  Tijd voor Heroin Hero:D.

  Nee maar t gaat gewoon om t lekker rocke bij die nummers vind ik, dat was ook de kick van guitar hero ook.
  Dus.. “If Rock & Roll is illegal, than throw my ass in jail!”

 6.   
  makiejh's avatar

  lijkt me ongeveer het zelfde als Guitar Hero, en in het artikel staat dat de carriere-mode niet diepgaand is, dat lijkt me ook wel een vreselijk minpunt, aangezien viel gamers die zo’n spel hebben de carriere-mode toch wel belangrijk vinden.

 7.   
  Moon-Hero's avatar

  Wie wilt er een glaasje melk? 😆

 8.   
  LittleRemco01's avatar

  Guitar Hero 1-4 Was nog wel Leuk maar Nu Gaat het Echt Zuigen . Ik heb Het Spel Niet Maar Ik Geef Wel Mijn mening

 9.   
  LittleRemco01's avatar

  War&Peace schreef, "

  ”Darkangel-Shadow” schreef, "nee Dankje Er is Al Guitar Hero , DJ Hero Nu Nog Band hero En Ook komt er nog eens Drum hero . Ik wordt kotsmisselijk van die hero Games van Activision 👿 "

  Tijd voor Heroin Hero:D.

  Nee maar t gaat gewoon om t lekker rocke bij die nummers vind ik, dat was ook de kick van guitar hero ook.
  Dus.. “If Rock & Roll is illegal, than throw my ass in jail!”
  "

  Herion Hero – Gratis Poeder En Gratis Creditcard – 500 Euro Biljet Niet Inbegrepen. 😆

 10.   
  Tom's avatar

  Wat ik altijd mis in Guitar Hero, is een beetje fatsoenlijke bas-nummers. Zelfs in World Tour, waar de andere drie instrumenten werden geïntroduceerd, draait het alleen maar om dat gillende, krakende gitaar. Er zaten prima nummertjes in die setlist, dat zeker, maar als bassist verveel je je echt onmenselijk veel na zo’n drie nummertjes, simpelweg omdat je niks hoeft te doen.

  Bij Band Hero zou het allemaal wat beter verdeeld moeten zijn, maar naar mijn idee is het zoeklicht nu slechts van de gitaar, overgestapt naar de zang. Alweer weinig nieuws onder de zon voor de bas dus.

  Ik zou zeggen: Guitar Hero, neem eens een voorbeeld aan Rock Band en stop ook zo’n geweldige setlist in je games. Hysteria, The Hand that Feeds en Dani California zijn al een stel goede voorbeelden voor nummers waar een wat interessantere bas in zit, doe er iets mee!

 11.   
  jungler's avatar

  het systeem is om in en uit songs te gaan is wel goed voor met veel, maar er zijn heel veel songs die gwn sucken 🙂