WET

Afgelopen week mochten we aan de slag met WET, de nieuwe actiegame van A2M en Bethesda/NAMCO BANDAI. De locatie voor deze speelsessie was de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo en op deze hipperdepippe locatie hebben wij onze eerste ervaringen opgedaan met deze hipperdepippe game.

Quentin Tarantino meets Stranglehold

WET is een actiegame in de derde persoon die zich het meest laat vergelijken met de game Stranglehold en de films van Quentin Tarantino. Het stijltje van deze filmmaker is direct te herleiden in de game, inclusief een lekkere ruige filter voor het beeld, harde actie en ontzettend veel bloed. De hoofdrol wordt gespeeld door Rubi Malone, een sexy chick met twee geweren en een zwaard, die als huurmoordenaar gevaarlijke opdrachten krijgt. Het precieze verhaal is op dit moment nog niet duidelijk, maar haar beroepskeuze geeft wel een excuus voor keiharde actie.

Wat direct opvalt is hoeveel WET op Stranglehold lijkt, de game die in 2007 redelijk goed ontvangen werd. Net als in laatstgenoemde game zal ook in WET de meeste actie geschieden in bullet-time en krijg je genoeg tijd om meerdere tegenstanders uit te schakelen. Ook in WET kunnen verschillende objecten gebruikt worden om vette moves te maken en zelfs de grafische stijl komt overeen. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen te vinden.

Veel verschillende spelmodi

Ten eerste is daar het zwaard, het tweede wapen van Rubi. De klappen met het zwaard komen hard aan en dit voelt goed. Op dit moment komen er nog geen ledematen los van tegenstanders en dit zal waarschijnlijk ook niet meer toegevoegd worden in de game. Dit is jammer, aangezien dit de game een stuk spectaculairder zou maken. Een ander verschil zit hem in de rage mode, die ervoor zorgt dat het gehele scherm rood wordt op de tegenstanders na. Deze zullen zwart-wit worden in een tekenfilm-achtige stijl en Rubi zal bijna onverslaanbaar zijn met snellere acties. Deze specifieke stijl doet denken aan Madworld, maar dat mag de pret absoluut niet drukken, aangezien deze modus pure fun is. Er is ook de mogelijkheid om twee tegenstanders tegelijk uit te schakelen. Druk op de springtoets om de slowmotion aan te zetten en vervolgens zal het ene pistool automatisch locken op een tegenstander, terwijl het andere pistool vrij te gebruiken is voor andere vijanden. Dit lijkt overigens moeilijker dan het is, want alles wat ik tot nu toe heb kunnen spelen werkt simpel en intuïtief.

De laatste functie die ik wil bespreken zijn de quick-time events. In de E3-demo die wij te spelen kregen kwam er een auto-achtervolging langs waarbij Rubi van auto naar auto moest springen. Tijdens deze acties was het de bedoeling om tegenstanders in andere auto’s uit te schakelen en om ondertussen op bepaalde knoppen te drukken om naar andere auto’s te springen. Deze modus laat zien dat WET zich volledig richt op keiharde actie, zoals we dat kennen uit verschillende blockbuster-films. Het is fijn om te weten dat ook de makers dit weten en niet proberen om een diepgaande shooter te maken. Zij willen een blockbuster-ervaring bieden met 100% adrenaline en dat lijkt te gaan lukken.

Voorlopige conclusie

WET is niet bijster origineel en het voelt als een vervolg op Stranglehold, de game van Midway uit 2007. Dit is echter geen belemmering op de fun van deze titel, want wat ik tot nu toe heb kunnen spelen was zeer vermakelijk. Verwacht geen groots verhaal, supergelikte graphics of veel originaliteit, maar als je van grove ‘blockbuster’-actie houdt lijkt het erop dat WET een vette titel zal worden. Het is alleen wel een persoonlijke hoop dat A2M de game grafisch nog een beetje zal oppoetsen en dat er uiteindelijk ook ledematen zullen rondvliegen als de game verschijnt in het vierde kwartaal van 2009.

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  De game ziet er echt vet uit :O Ik heb de demo gespeeld van stranglehold en die was ook heel gaaf. En vinden jullie die vrouw ook niet lijken op die andere vrouw van Veronica? Die de grote beurt presentateerd

 2.   
  Faex's avatar

  uhh nee OT: lijkt me leuke game.. 😀

 3.   
  ExtremeDotCom's avatar

  lijkt me een leuke game 🙂

 4.   
  X-doos's avatar

  Thazero schreef, "Nat? waarom is ze nat? :P"

  Nat van het bloed misschien? nee niet die nat!

 5.   
  Infector's avatar

  Thazero schreef, "Nat? waarom is ze nat? :P"

  rofl

  typische thazero reactie x)

 6.   
  Fox's avatar

  leuk spel doet me denken aan de tijd toen max payne nog niet zo bekent was, zo 6jaar geleden ( met die slow motion en zo)

 7.   
  XTR17's avatar

  Deze game ga ik zeker aanschaffen 8)

 8.   
  AspireKill_'s avatar

  ”XTR17″ schreef, "Deze game ga ik zeker aanschaffen 8) "

  Ik ook hoor 8)