WET

In de preview wist ik al te vertellen dat WET de gameplay van Max Payne en Stranglehold combineert met de grafische stijl van Quentin Tarantino-films. De game pretendeert ook niet meer te zijn dan de beste elementen uit die games en films, maar is dat genoeg om een spetterende game te brengen? Lees het in deze review…

Filmische, lekkere chick

In WET speel je als Rubi Malone, een sexy en gevaarlijke chick met veel guns en een zwaard. Bovendien is ze huurmoordenaar en dat is direct de aanleiding tot het geweld in de game. Het verhaal in de game is niet sterk en persoonlijk weet ik daarom niet meer precies waar het over gaat en dat terwijl ik de game gisteren heb uitgespeeld. Dit zegt genoeg over het flinterdunne verhaaltje dat volledig draait om wraak en vooral de zoektocht daar naartoe is waar de game zijn glorieuze momenten beleeft.

De filmische stijl van WET is door de makers behoorlijk letterlijk genomen. Standaard zit er namelijk een film-effect over het beeld waardoor je net als in oude films allemaal streepjes en puntjes voor je beeld ziet. Het effect is leuk, maar voelt teveel als een gimmick om er uren naar te kijken. Net als de kleine ruis in Mass Effect heb ik het na een uurtje uitgezet en gelukkig is die mogelijkheid daar ook. Helaas weet de game grafisch geen indruk te maken en ziet het er niet goed uit. Er zijn veel pixels te zien en er is een groot gebrek aan detail, wat de game minder meeslepend maakt. Waar WET echter wel in scoort is de muziek. Er zit een grote hoeveelheid aan fantastische tracks in de game en mocht er een soundtrack van uitkomen, wil ik deze graag hebben.

Keihard

Tot zo ver het verhaal en de graphics, want de game gaat een stuk beter scoren op het gebied van gameplay. WET lijkt verschrikkelijk veel op Stranglehold en werkt ook bijna identiek. Met de A-knop spring je en als je springt en schiet tegelijk gaat alles even in slowmotion. Persoonlijk houd ik hier ontzettend van, want het brengt de bloederige details goed in beeld. Tegenstanders zijn er in overvloed en je zult nooit moeite hebben om ze te verslaan. Dit is goed, want de fun zit hem in nou juist in het neerschieten van tegenstanders. Het wapenarsenaal is niet groot, meer wel lekker. Rubi kan aan de slag met standaard pistolen, shotguns, machinepistolen en exploderende pijlen uit een kruisboog. Daarnaast heeft ze een zwaard, waardoor tegenstanders die dichtbij komen met een druk op de X-knop β€˜gesliced’ kunnen worden. Wat ik echter wel mis is de hoeveelheid aan verloren ledematen. Dat had goed gepast bij een harde game als deze.

Naast het springen in slowmotion kan Rubi ook goed klimmen en dit is ook vaak nodig in WET. Het is een leuke toevoeging om af en toe een stuk te platformen in het spel, want de afwisseling is zeer welkom. Ook kan Rubi tegen muren, en nog leuker, tegen tegenstanders oplopen, om zich vervolgens weer af te zetten en verder te knallen. De Rage modus is een grappige toevoeging, maar is niet meer dan een Madworld-achtige modus. Op bepaalde momenten in WET zal Rubi boos worden en wordt de wereld om haar heen rood. De vijanden worden zwart en het bloed wordt wit. Het is even leuk maar voegt niks bijzonders toe, behalve een nog grotere hoeveelheid bonuspunten.

Quicktime

De makers van WET hebben het belangrijk gevonden dat het voelt alsof je een film speelt met deze game. Het grote nadeel van dit doel is dat vele gedeeltes in de game behoorlijk veel quick time-events bevatten. Het is naar mijn mening iets te vaak raak, want elke eindbaas en elke autoachtervolging is een aaneenschakeling van kleine knoppencombinaties. Als je door deze simpele gameplay heen weet te kijken is WET wel degelijk zeer filmisch en vooral de autoachtervolgingen zijn een spektakel om naar te kijken. WET is echter wel veel te kort, want binnen zes uur was ik er doorheen en dat is jammer.

Conclusie

WET doet veel dingen goed en veel dingen fout. Grafisch is de game onder de maat, er zijn teveel quick time-events, het verhaal is erg oppervlakkig en de speelduur is kort. Daar staat tegenover dat de actie zeer vermakelijk is, de muziek fantastisch, het schieten in slow motion erg lekker en het hakken met het zwaard zeer bruut. Wil je een luchtige game met keiharde actie, een filmische ervaring en een lekkere hoofdpersonage, dan is WET zeker voor jou. Wil je toch heel veel gameplay en speeluren voor je geld, dan zou ik nog even verder zoeken.

 1.   
  Maffia173's avatar

  Hmm mooie review. Begin nu alleen te twijfelen of ik hem nog wel zou moeten kopen.
  Batman Arkham Asylum is denk ik een betere keuze? πŸ˜€

 2.   
  defjam's avatar

  ik vond de demo op xbox live maar weinig aan

 3.   
  LouisvanGaal's avatar

  Th3 Click3r schreef, "

  ”Maffia173″ schreef, "Hmm mooie review. Begin nu alleen te twijfelen of ik hem nog wel zou moeten kopen.
  Batman Arkham Asylum is denk ik een betere keuze? πŸ˜€ "

  Of allebei, dan hoef je ook niet te kiezen:)"

  ik ben het eens met maffia173 batman vint ik ook wel beter:D

 4.   
  Timmeh's avatar

  Als er een beter is, is dat Batman AA, omdat je daar ook veel meer in het verhaal zit dan bij WET

 5.   
  holyscope's avatar

  maar je wilt niet altijd een goed verhaal, soms wil je ook gewoon ook ff lekker knallen en koppen hakken

 6.   
  Xtremie's avatar

  Ik zou dan geen Wet kopen maar Stranglehold πŸ™‚

 7.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  XtreMie schreef, "Ik zou dan geen Wet kopen maar Stranglehold πŸ™‚ "

  zo is dat!!

 8.   
  JonsoN's avatar

  XtreMie schreef, "

  ”holyscope” schreef, "strangehold? dat is toch die game met dat kasteel en een beetje taktiek"

  Uhm…? πŸ˜• "

  Volgens mij is dat die game met die gekke japanner, of zit ik nu ook verkeerd.. Mja deze lijkt mij niet erg veel aan πŸ™‚

 9.   
  LouisvanGaal's avatar

  Spel ken ik is ook kei hard:D en zeker ook beter dan WET

 10.   
  Fox's avatar

  ik vind dat er weer een ouderwetsen maxpayne moet komen niet zo als dit of deel 2. want dat is toch anders dan deel 1. ik weet niet hoe dat komt πŸ˜₯ maar deel 1 was gewoon in 1 woord geweldig πŸ™„

 11.   
  LittleRemco01's avatar

  Ik Vind Wet Wel Vet , Maar ik zou eigelijk wat meer verwachten ervan

  Speelbaarheid : 7
  Beeld : 6
  Conclusie : 7
  Orginaliteit : 6
  Geluid : 7

  Het Sleiden , Springen En Hupsen is wel goed gedaan . πŸ˜†

 12.   
  Silent Assasin's avatar

  ligt het aan mij of lijkt dit heel erg op total overdose… simpel verhaal, onder de maat graphics,goeie muziek,veel actie!!! was ook zo bij Total Overdose