Wii Fit Plus

Wii Fit was en is een ongelofelijk succes en een vervolg kon dus ook niet uitblijven. GamersNet mocht deze nieuwe sportieve game alvast flink testen. Hoe dat is afgelopen lees je in deze preview.

Na 53 weken staat Wii Fit nog steeds in de top tien van meest verkochte games in Nederlands, een prestatie waar alleen Mario Kart bij in de buurt weet te komen. Het Balance Board dat bij Wii Fit zat werd wel in wat andere games gebruikt, maar hele grote toppers hebben er niet echt bij gezeten. Wii Fit Plus heeft zeker de potentie om weer een ouderwets goede Nintendo-game te worden en dus was het tijd voor een uitgebreide test bij Nintendo op kantoor. Het werd een ochtend vol met imitaties van kippen, van Jackie Chan en van dansmariekes…

Dansmariekes en kippen

Net zoals in Wii Fit kun je je ook in Wii Fit Plus vermaken met allerlei oefeningen om je lichaam gezonder te maken, maar uiteraard zijn er ook aardig wat onderdelen waarbij het vooral om de fun gaat. In het vorige deel werd daarbij vaak gebruik gemaakt van alleen het Balance Board, maar in Wii Fit Plus wordt deze naar mijn gevoel vaker gecombineerd met de Wii-afstandsbediening dan in Wii Fit.

Een van de onderdelen waarin dit erg duidelijk werd, was een game waarbij je een soort van dansmarieke speelt. Je moet op de maat van de muziek op het Balance Board lopen, terwijl er af en toe icoontjes van een Nunchuk of Wiimote in beeld komen. Als je vervolgens op het juist moment je Wiimote of Nunchuk beweegt, zal je Mii een majorettestokje op een bepaalde manier omhoog gooien. Hoe beter je dit combineert met het lopen op de maat van de muziek, hoe meer mensen er achter je aan zullen lopen om zo een kleurige stoet te vormen.

Als de bovenstaande mini-game je enigszins vreemd of doldwaas in de oren klinkt, kijk dan maar uit voor de rest. Er is niets leuker dan je collega, overigens met een enigszins rood hoofd, op een Balance Board te zien staan terwijl hij flappert met zijn armen als een soort vogel. Even later kon ik deze oefening ook zelf uitproberen en ik moet zeggen dat deze nog best pittig was, aangezien je niet alleen met armen op en neer moet bewegen, maar ook naar links en naar rechts moet leunen om te sturen.

Meer van hetzelfde?

Naast deze twee mini-games kwamen er nog een stel andere leuke activiteiten aan bod, die variëerden van sneeuwballen gooien tot het besturen van een SegWay. Wat vooral opviel is dat de meeste van de mini-games zelfs na het vorige deel nog erg verfrissend aanvoelen en Wii Fit Plus is dus zeker geen grote herhalingsoefening van Wii Fit.

Tijdens de sessie bij Nintendo heb ik alleen wat van deze mini-games kunnen proberen en heb ik helaas nog geen blik mogen werpen op de yoga-oefening en de spieroefeningen. Bij deze onderdelen vraag ik me namelijk af of deze niet teveel van hetzelfde worden, aangezien deze zich ook al in Wii Fit bevonden. Gelukkig voegt Wii Fit plus wel de mogelijkheid toe om een dagelijkse work-out samen te stellen, maar of dit genoeg is om ervoor te zorgen dat ik Wii Fit Plus ga kopen, dat weet ik nog niet.

Voorlopige conclusie

Wii Fit Plus lijkt net zoals zijn voorganger weer erg leuk te worden. De mini-games zijn over het algemeen geen herhalingsoefeningen van Wii Fit en bovendien wordt er meer gebruik gemaakt van zowel het Balance Board als de Wiimote. Nintendo heeft ook al aangegeven dat er iets komt waardoor je een dagelijkse work-out samen kunt stellen, iets wat Wii Fit naar mijn mening toch wel miste. Hoe dit uit zal pakken weten we echter pas over een tijdje…

Wii Fit Plus zal deze herfst al in de schappen liggen. Aanvankelijk zal de game zonder Balance Board worden verkocht, maar wellicht volgt er later ook nog een gebundelde versie.

  1.   
    Spam-Fischer's avatar

    werkt tog niet…………

  2.   
    Verbeemen's avatar

    Spam-Fischer schreef, "werkt tog niet…………"

    hebt gij de oefeningen ooit al eens tegoei uitgevoert? of zat je alleen maar van die skans te springen?

  3.   
    michael88's avatar

    man die wii word steeds erger. ik vind t gewoon triest. dat mensen die doorgeslage spellen kopen is echt erg gewoon 😛

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Er is niets leuker dan je collega, overigens met een enigszins rood hoofd, op een Balance Board te zien staan terwijl hij flappert met zijn armen als een soort vogel. Even later kon ik deze oefening ook zelf uitproberen en ik moet zeggen dat deze nog best pittig was, aangezien je niet alleen met armen op en neer moet bewegen, maar ook naar links en naar rechts moet leunen om te sturen.

    That was me. 😳 En alleen onder enige dwang wou Majo het kippen spelletje uitproberen. Gelukkig kon ik haar met het de Segway minigame weer dik inmaken. 😆

  5.   
    toqeer's avatar

    die wii is gwn zielig met die gare spellen 😆

  6.   
    toqeer's avatar

    Ps3 dat is pas gamen 😉

  7.   
    NiSh's avatar

    Volgens mij is dit gewoon een soort “Spin-off” van het grote succes ‘Wii Fit’ maar ‘Wii Fit Plus’ is het niet denk ik 🙄

  8.   
    lordvega's avatar

    wii fit, deel 2! ow nee 😡

  9.   
    Whow's avatar

    Het werkt voor geen meter en als je WII Fit wil zou ik(mijn mening) gewoon de gewone versie kopen 8)