Wii Laser Sword

Voor de Wii zijn er inmiddels al aardig wat accessoires verschenen, de een nog vreemder dan de ander. Normale zwaarden hadden we al enkele keren langs zien komen, maar een light saber nog niet…

Het Wii Laser Sword is een van de nieuwere accessoires van Subsonic, een onderdeel van de Nobilis-groep. Zoals de naam al suggereert lijkt het Wii Laser Sword op een light saber zoals we die kennen uit de films en games van Star Wars. Uiteraard is deze accessoire voor de Wii geheel in de bekend Wii-stijl uitgevoerd, waardoor het geheel een nette, futuristische look heeft.

eft

Van het handvat…

Een van de dingen waaraan je meteen ziet dat dit een accessoire is voor de Wii, is het handvat, dat gemaakt is van stevig Wii-wit plastic. Een van de dingen waar je je bij een plastic handvat voor een Wii-accessoire meteen zorgen om maakt, is of deze niet uit je hand zal schieten als je het net iets te fanatiek opneemt tegen je vijanden. Gelukkig heeft Subsonic hier iets simpels doch slims op bedacht: aan de achterkant van het handvat van het zwaard zit namelijk een soort van grijs, rubberen matje, dat er voor zorgt dat het zwaard niet al te snel uit je zweterige handjes zal schieten. Het zwaard ligt comfortabel in de hand en het is zo gebouwd dat iemand met grotere of kleinere handen dan die van mij het ook gewoon goed kan gebruiken.

Het handvat van het Wii Laser Sword bevat uiteraard ook een ruimte voor de Wiimote. Deze druk je heel gemakkelijk in het handvat, iets waar ik me in het begin een beetje zorgen over maakte. Het erin drukken ging me namelijk net iets te makkelijk en ik was dan ook bang dat de Wiimote er uit zou vallen tijdens het spelen. Dit bleek in de praktijk geen probleem te zijn aangezien je het zwaard altijd zo vasthoudt dat de Wiimote er zeker niet uit zal vallen. Via een holte aan de onderkant van het handvat kun je de nunchuk gemakkelijk aansluiten, maar de Motion Plus zal een stuk lastiger worden om aan te sluiten, tenzij je iets van een verlengstuk hebt. Dit zal waarschijnlijk geen al te groot probleem zijn, aangezien een van de games waar dit zwaard vaak mee gebruikt zal worden de Motion Plus niet ondersteunt.

ight

… naar de games

Ik heb het hier uiteraard over Star Wars: The Force Unleashed, bij uitstek een van de games om het Wii Laser Sword bij te gebruiken. Het Wii Laser Sword is ook erg leuk om te gebruiken bij Wii-games zoals Bleach: Shattered Blade of eigenlijk elke game waarin je moet vechten met een zwaard. Met een Wiimote is dit leuk om te doen, maar met een fysiek zwaard of light saber in je handen voelt het gewoon veel cooler aan en heb je bijna echt het idee dat je een Sith-lord of Jedi-meester bent.

Om het Star Wars-gevoel te versterken kun je het lemmet van het Wii Laser Sword ook nog eens blauw laten oplichten. Hiervoor moet je twee standaard AA-batterijen in een vakje vlak boven het handvat doen, waardoor het zwaard meteen oplicht. Aan de voorkant zit ook nog een knopje waarmee je tussen twee verschillende lichtstanden kunt wisselen. Bij de eerste is het zwaard constant verlicht, bij de tweede licht het zwaard op als je het beweegt. Vooral deze laatste mogelijkheid is erg cool om te gebruiken tijdens het spelen van een game zoals Star Wars: The Force Unleashed, omdat het vechten daardoor een stuk leuker wordt.

eft

Minpuntjes

Zoals je misschien al hebt kunnen merken, ben ik zeer enthousiast over het Wii Laser Sword. Ik heb eigenlijk maar twee kleine minpuntjes kunnen vinden die het speelplezier gelukkig niet bederven, maar die ik toch wel even wil noemen. Het eerste minpuntje is het feit dat er geen mogelijkheid is om de verlichting van het Wii Laser Sword uit te zetten. Hierdoor moet je eigenlijk als je klaar bent met spelen de batterijen er meteen weer uithalen, maar het klepje van het batterijcompartiment zit er dusdanig stevig op, dat je wel even zult moeten wrikken voordat je dit eraf krijgt. Een manier om dit te omzeilen is door de verlichting zo in te stellen dat het zwaard alleen licht geeft als het bewogen wordt. Er blijft achter altijd een klein beetje licht te zien, hoewel ik gok dat dit licht van LED-lampjes komt en dus zal er nauwelijks energie verbruikt worden als je er voor kiest om het Wii Laser Sword op te bergen zonder de batterijen eruit te halen. Ik ben echter een van de mensen die net iets te vaak met lege batterijen heeft gezeten en daarom speel ik liever op safe met dit soort dingen, en waarschijnlijk ben ik niet de enige.

Het tweede minpuntje dat ik even aan wil stippen is het schroefsysteem waarmee je het lemmet op het handvat monteert. Dit systeem is vrij eenvoudig en werkt goed, alleen schrok ik een beetje toen ik wit plastic schaafsel op mijn Wiimote zag. Dit schaafsel was gelukkig van de binnenkant van het schroefsysteem en niet van de Wiimote zelf, dus het kan vrijwel zeker geen kwaad. Toch is dit een klein puntje dat ik eventjes aan wil stippen.

Conclusie

Het Wii Laser Sword is een degelijke en leuke accessoire voor Wii-spelers die wel houden van een potje (futuristisch) zwaardvechten. Games zoals Star Wars: The Force Unleashed en Bleach: Shattered Blade worden hierdoor een stuk leuker en intensiever, omdat je meer het gevoel hebt een echte Jedi of zwaardvechter te zijn, iets wat versterkt wordt door de blauwe verlichting van het zwaard. De minpuntjes van dit product zijn minimaal en doen absoluut niet af aan het speelplezier. Mocht je tot nu toe dus nog geen zwaard add-on voor je Wii hebben gekocht, dan is dit zeer zeker een aanrader. Voor โ‚ฌ19,99 haal je een zeer leuke gadget in huis.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Eigelijk perfect voor de game Star Wars Clone Wars wat wil een Star Wars Fan nog meer ?

 2.   
  Rise Against's avatar

  Haha stoere accesoire ๐Ÿ˜† Nu kun je pas echt in de voetstappen van een jedi treden

 3.   
  delta62's avatar

  Het ziet er wel cool uit

 4.   
  7lotus94's avatar

  Lol, dit ga je niet menen, geweldig! ๐Ÿ˜†

 5.   
  Rrm's avatar

  Stargamer schreef, "kan het nog vreemder ๐Ÿ˜• straks maken ze nog hele auto’s voor de racespellen ๐Ÿ˜• "

  er zijn toch al racing wheels? ๐Ÿ˜›

 6.   
  Sarge's avatar

  Ik vind het er helemaal niet goed uit zien :s

 7.   
  -050- Critical's avatar

  het ziet er een beetje uit als een oversized dildo:P
  maar ik snap wel dat het voor de star wars speler vet is. ๐Ÿ™„

 8.   
  Teunb's avatar

  Ik dacht dat er licht uit zou komen, zonder zo’n staaf waarmee je alles van de vensterbank af mept…

 9.   
  LEvi4lv's avatar

  kan ik eindelijk een realistisch spelen ๐Ÿ˜†

 10.   
  Spam-Fischer's avatar

  dat ding zal toch amper reageren op je bewegingen

 11.   
  Majo's avatar

  ”mikeymaster6″ schreef, "dat ding zal toch amper reageren op je bewegingen"

  In tegendeel, het reageert juist heel goed op je bewegingen.

 12.   
  LouisvanGaal's avatar

  ja een goed ding echt geweldigxd

 13.   
  game freak94's avatar

  aan de ene kant lijkt hij me wel stoer aan de anderen kant lijkt het me zo gezegt echt heel irritant ๐Ÿ™„