Shaun White Snowboarding Hands-On

We moeten nog maar zien of er een paar vlokken sneeuw gaan vallen de komende winter, maar als je toch sneeuwgarantie wilt hebben is er een ideale oplossing: Shaun White Snowboarding. Wij gingen aan de slag met een previewversie.

Enkele maanden geleden, tijdens de Ubidays in het altijd sfeervolle Louvre, kwam de aankondiging waar veel liefhebbers van sneeuwpret op zaten te wachten: Shaun White Snowboarding was in ontwikkeling. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en nadert de launch van de game met rasse schreden. Toen er een prachtige previewversie op de mat viel, had ik mijn board al gewaxed en wat blitse kleding in m’n koffer gedaan. Tijd om de bergen een stijlvol bezoekje te geven.

Lekker los

Het boarden in Shaun White Snowboarding is misschien niet zo snel als we in het verleden bij andere snowboardgames zagen, want deze keer heeft men voor een mix gekozen van arcade en realisme. Het is misschien wat vreemd om te zien dat je met gemak in volle vaart tegen een boom kunt knallen en regelmatig nog overeind blijft staan, terwijl het uitvoeren van tricks zeker niet een simpele opgave is; een slechte afzet en je kunt een soepel stukje sliden wel vergeten. Toch ben ik na mijn nieuwste speelsessie er wederom van overtuigd dat dit een prima keuze is geweest.

Shaun White Snowboarding lijkt zich namelijk te ontpoppen als een ideale game om tussendoor te spelen voor een hele lange tijd. Lekker relaxed ga je de berg af, doe je waar je zin in hebt en ga je lekker los. Hierbij heb je de keuze om te freestylen, waarbij je naar hartelust de bergen kunt verkennen en op zoek kunt gaan naar de meest interessante routes. Hierbij kan je proberen om zoveel mogelijk punten te scoren door veel tricks uit te voeren. Als je dit in een constant tempo blijft doen zal je multiplier groeien, met alle positieve gevolgen van dien.

Uitdagingen en eigenschappen

Ook zijn er diverse uitdagingen te vinden op de bergen, waarmee je geld kunt verzamelen om nieuwe uitrusting te kopen. De game zit namelijk vol met authentieke items, zoals diverse boards, bindingen, brillen, kleding, enzovoort. Vooral de keuze van een bepaald snowboard lijkt van invloed te zijn op de gameplay. Een board heeft namelijk een aantal eigenschappen, zoals speed, amplitude, edging, rotating, forgiveness en balance. Deze eigenschappen bepalen voor een groot deel de mogelijkheden die je hebt. Meer snelheid kan handig zijn als je bepaalde races of competities wilt winnen, terwijl veel amplitude erg prettig is als je zoveel mogelijk tricks of een “super jump” dient uit te voeren.

Forgiveness is daarnaast weer van invloed op het landen na een sprong. Als je een sprong maakt zal er een gebogen meter onder in het beeld verschijnen, die aangeeft hoe je balans is. Weet je de meter goed in het midden te houden, dan maak je een soepele of zelfs perfecte landing. Wijk je echter teveel af van het midden, dan is de kans groot dat je nogal onhandig neerkomt of zelfs sneeuw mag happen.

Op het audiovisuele gebied staat Shaun White Snowboarding er ook weer wat beter voor dan enige tijd geleden. Men heeft de game grafisch flink verbeterd en hopelijk wordt deze stijgende lijn doorgetrokken naar de uiteindelijke versie. Ook wat betreft geluid staat de game zijn mannetje. Er is een lekkere soundtrack aanwezig met nummers van onder andere Faithless en diverse artiesten die spelers van bijvoorbeeld Guitar Hero wel zullen herkennen.

Voorlopige conclusie

Shaun White Snowboarding lijkt een welkome game te zijn om het genre van snowboardgames weer eens nieuw leven in te blazen. De game biedt een leuke mix tussen arcade en realisme, waarbij je echt wat tijd dient te investeren in het onder de knie krijgen van de besturing en de vele tricks die je kunt uitvoeren.

Je hebt heel veel vrijheid om je eigen route te bepalen en je heerlijk uit te leven op de vele schansen en objecten waarover je kunt sliden. Daarnaast is het ook mogelijk om allerlei uitdagingen te spelen en bevat de game ook nog erg veel vrij te spelen uitrusting, waarbij vooral de verschillende eigenschappen van de diverse boards van invloed zijn op de gameplay.

Grafisch ziet het er ook weer iets beter uit en de soundtrack ondersteunt de lekkere ‘flow’ van de game. De mogelijkheden zijn enorm en dan heb ik het nog niet eens gehad over de multiplayer. Shaun White Snowboarding lijkt in elk geval een goede afwisseling te zijn als je even de drukte van de shooters, strategie en role-playing games wilt ontvluchten. Over een week weten we hoe goed deze afwisseling uiteindelijk is geworden.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    Kan niet wachten voor Skate 2! Deze lijkt me ook erg gaaf. Goede en vooral ook positieve preview, een game waar je lang plezier van kunt hebben en volgens mij is hij grafisch ook in orde! 😉

  2.   
    Mrn.'s avatar

    Ziet er zeker goed uit.

  3.   
    Rickass93's avatar

    Ik hoop dat hier nog een demo van komt in de PlaystationStore.. Lijkt me wel vet, maar wil wel even kijken of ik het ook lekker vind spelen! 😉

  4.   
    Mandamo's avatar

    een slechte afzet en je kunt een soepel stukje grinden wel vergeten.

    Maak daar maar sliden van. Grinden is een skateboard term.

  5.   
    Jescaro's avatar

    Goede review, lijkt me een leuke game! 😀

  6.   
    Tom's avatar

    Blijft toch een schande dat de hele Custom serie in SWSB zit en onofficiëel het vetste board van Burton, de Burton Twin, wegblijft. Een dikke, vette foei naar de ontwikkelaars in Montreal.

  7.   
    123cheatnowdotnl's avatar

    Dik vet!!!

  8.   
    Rollingfire's avatar

    Heb hem gisteren gekocht en het is een spel dat zeker de moeite waard is.
    Hopelijk komen er snel meer mensen die ook online gaan , want daar ben ik nog wel benieuwd naar. Verder een gave game met goede graphics en lekkere muziek.

  9.   
    amine98324's avatar

    Tot nu toe de beste winterspel 8)