Brothers in Arms: Hell’s Highway perstrip

Eind september gaat het gebeuren: de release van Brothers in Arms: Hell’s Highway. De tweede game na A2 Racer die zich volledig in Nederland afspeelt. Op uitnodiging van Ubisoft mocht ik namens de GamersNET redactie een persdag in het kader van deze game bijwonen.

John Antal

Toen ik aankwam stond het plein voor het museum al vol met redacteuren en re-enactors (lui die de geschiedenis levend houden door hem na te spelen). De ochtend begon met het aanmelden bij een “militaire” administratie. Daarna volgde een inleiding door ex-kolonel John Antal. Die vertelde gedreven over de game en hoe zeer die samenhangt met de geschiedenis. Hij vertelde over een aantal specifieke details die ook een rol spelen in de game. Zo vond de missie plaats op klaarlichte dag, het weer was destijds zonnig dus dat mogen we verwachten van level één. Verder vertelde hij dat er rond de 6.000 paratroopers landden in Nederland om Operation: Market Garden tot een succes te maken. De interessante verhalen van meneer Antal werden kracht bijgezet door een bustrip waartoe we uitgenodigd werden.

Road Along Hill 30

De busreis betrof een route die langs een aantal historische plaatsen leidt die in de oorlog en specifiek in deze operatie van belang waren. In totaal zijn we drie keer uit de bus gestapt, met steeds minder enthousiasme omdat het weer niet bepaald meehielp. De eerste stop was naast een groot veld waar indertijd vele honderden soldaten gedropt zijn. Toen de re-enactors daar in het veld stonden bracht de eerste indruk daarvan mijn hoofd terug naar Road to Hill 30, dus de sfeer zat er wel in. De tweede maal stopten we bij een kasteel in St. Oedenrode waar tijdens Operation: Market Garden het hoofdkwartier van de geallieerden zich bevond. De laatste stop was bij een brug die tijdens de oorlog opgeblazen werd door de bezetters voordat de Amerikanen hem in konden nemen. De bewuste brug is een brug bij Son, en volgens Antal zal die in de game nagenoeg exact hetzelfde zijn, aangezien in de directe omgeving weinig veranderd is over de jaren. Al met al droeg de busreis wel bij aan de inhoud van de game, en niet in de laatste plaats vanwege de vele kennis die John Antal machtig is.

Presentatie

Terug bij het Wings of Liberation museum kregen we lunch met o.a. kroketten, toen kon mijn dag al niet meer stuk. Daarna volgde een presentatie van de game. Gespeeld door een medewerker van Ubisoft en van commentaar voorzien door kolonel John Antal. De features van de game kwamen goed in beeld, zoals het derde persoonsperspectief, dekking die stuk geschoten kan worden en uiteraard de tactische elementen die de game rijk is. Na de presentatie was er mogelijkheid tot het spelen van de game waarvan ik met vreugde gebruik van maakte. Al met al was dit zeker een geslaagd persevenement, waardoor we alleen maar nieuwsgieriger zijn geworden naar het eindresultaat.

Voor meer informatie over een speelsessie met Brothers in Arms: Hell’s Highway lees je onze preview. Brothers in Arms: Hell’s Highway verschijnt 25 september voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie volgt een week later. De recensie kun je ergens volgend weekend verwachten.

Meer Hellboy: The Science of Evil

17/9/2008Hellboy: The Science of Evil 4
  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Kan haast niet wachten maar verschijnt de game niet op de 25e teminsten zo zie ik het staan overal 😉

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Lol 😛

    In de column staat toch : 26 September 😆

  3.   
    Gerjann's avatar

    wel leuk maar niet zo heel veel informatie over wat je van de game vond! Want dat zat toch niet in de preview? Of heb ik het verkeerd! 🙂

  4.   
    -050- Critical's avatar

    Rhemme schreef, "

    ”GerJan 16″ schreef, "wel leuk maar niet zo heel veel informatie over wat je van de game vond! Want dat zat toch niet in de preview? Of heb ik het verkeerd! 🙂 "

    Nee, Jaap heeft het expres bij het evenement gehouden. Inhoudelijke informatie is namelijk wel te vinden in de preview en ons oordeel komt binnenkort toch in de review te staan."

    en dit werd in het slot al benoemd:P leuke perstrip met kroketten:) alle kranten staan vol over dit spel dat market garden opnieuw aan het licht brengt 🙄