GamersNet goes Ubidays 2008

Een zwoele bries waait door de smalle straatjes, de geur van gastronomische meesterwerken verblijdt vele mensen en de maan verlicht deze idyllischye stad aan de Seine. Het Boheemse gevoel lijkt echt tot leven te komen, maar schijn bedriegt. In het Louvre is zojuist de eerste dag van de Ubidays afgesloten en het was meteen een avond vol emoties…

Grof geschut

Net zoals vorig jaar pakt Ubisoft haar toekomstpresentatie groots aan in het Carrousel du Louvre. Nu de eerste dag erop zit is er veel gesproken en zijn we meer te weten gekomen over diverse aankomende games. Er werd meteen grof geschut ingezet, want de eerste presentaties gingen over drie hele grote titels: Far Cry 2, Prince of Persia en Brothers in Arms: Hell’s Highway.

ightFar Cry 2 kennen we al van diverse trailers en demo’s en ook deze keer werden we getrakteerd op verse beelden, inclusief een korte live-demonstratie door de ontwikkelaar. Er werd veel gesproken over de emotionele kanten van de game. Het draait in Far Cry 2 niet alleen om het neerknallen van tegenstanders, maar vooral ook om de rauwe kant van het leven, in het bijzonder de emoties van je hoofdpersonage. Van de nieuwe Prince of Persia, die nog steeds geen eventuele subtitel heeft, hadden we eigenlijk nog maar weinig gezien. Daar kwam nu eindelijk verandering in met de vertoning van een allereerste, prille teaser-trailer. Brothers in Arms: Hell’s Highway legde de nadruk eveneens op emotie en de keuzes die je straks zult gaan maken op het strijdveld. Onder leiding van een bloedfanatieke kolonel John Antel werd duidelijk gemaakt dat we in heftige situaties terecht zullen komen.

Een ander publiek

Naast de grote knallers had Ubisoft ook nog games in petto voor een ander publiek. De speciale Imagine-serie krijgt er voor de Nintendo DS namelijk een paar nieuwe titels bij, vooral gericht op gezinnen en jonge kinderen. Zo kunnen jonge meiden zichzelf vermaken met My Secret World, een digitaal dagboek vol met quizzen en mogelijkheden om met vriendinnen diverse content uit te wisselen. Imagine Fashion Model legt zeg toe op mode en het ontwerpen van kleding, terwijl Imagine Teacher en Imagine Girl Band zich richten op respectievelijk het vak als leraar en het vormen van een vrolijke meidenband.

De casual games kwamen verder nog in de spotlights in de vorm van Petz Dogz en My Health Coach. Petz Dogz voor de Wii en PC laat je een virtuele viervoeter verzorgen. Wel het plezier van een hond als huisdier, maar niet de echte lasten in huis. My Health Coach zal in twee vormen verschijnen. Manage Your Weight is een versie die inspeelt op de gezondheidshype, waarbij je een echte stappenteller krijgt die je na een dag stevig lopen kunt uitlezen via de Nintendo DS. Voor alle ex-rokers in spé komt er ook nog My Health Coach: The Easyway to Stop Smoking. In samenwerking met diverse experts moet de game mensen daadwerkelijk helpen bij het stoppen met roken.

eft

Feest!

Tijdens de presentatie was er ook even tijd voor een feestje, want men vierde het tienjarig jubileum van Tom Clancy-games. Zowel Tom Clancy’s EndWar als Tom Clancy’s H.A.W.X. kwamen aan bod. Tom Clancy’s EndWar werd vorig jaar ook getoond tijdens de Ubidays, maar deze keer gaf niemand minder dan Michael de Plater een uitgebreide demonstratie van de game, waarbij vooral duidelijk werd gemaakt hoe de game te besturen is dankzij voice command. Ook van Tom Clancy’s H.A.W.X. was er een demonstratie te zien, al gaf de getoonde dogfight nog maar weinig prijs over de uiteindelijke game.

Wat is een feest zonder de vrolijke konijnen van Rayman Raving Rabbids? Ook die te gekke beesten waren weer van de partij, want men heeft bijzondere plannen met Rayman Raving Rabbids TV Party. Diverse minigames zijn te spelen, waaronder het glijden van een besneeuwde helling door op het Balance Board te zitten en het ritmisch bewegen op muziek met behulp van de WiiMote en Nunchuk. Alles uiteraard voorzien van een vrolijk Rabbids-jasje. Om de festiviteiten helemaal compleet te maken, werd ook een trailer getoond van Soul Calibur IV en een teaser van Beyond Good & Evil 2.

Grote afwezige blijft echter Splinter Cell Conviction. Het gerucht doet al enige tijd de ronde dat de game weer terug naar de tekentafels is, omdat men niet tevreden was over de stand van zaken. Tijdens de presentatie werd er met geen woord gerept over de nieuwe episode van Sam Fisher, dus we zullen gewoon geduldig moeten afwachten totdat Ubisoft zelf met een officiële aankondiging naar buiten komt.

Tipje van de sluier

Deze eerste dag van de Ubidays is natuurlijk maar een tipje van de sluier. We hebben veel beelden gezien en er is uitgebreid gesproken door de diverse ontwikkelaars, maar het echte werk moet nog komen. Tijdens de tweede dag zijn de ontwikkelaars zelf te spreken en kunnen we ook echt onze handen leggen op diverse speelbare games. Verwacht dus binnenkort nog diverse hands-on impressies van toekomstige toppers.

  1.   
    GraveDevil's avatar

    Er staan goeie games tussen (BiA: HH 8) ), maar ook rotzooi. Die DS-games dus. Wie wil dat nou hebben?

  2.   
    Bello 2185's avatar

    Leuk verhaal. 🙂

  3.   
    ChielB's avatar

    GraveDevil schreef, "Er staan goeie games tussen (BiA: HH 8) ), maar ook rotzooi. Die DS-games dus. Wie wil dat nou hebben?"

    Die DS-games zijn natuurlijk voor een heel andere doelgroep, niet echt jouw soort games dus. Of je moet graag met je vriendinnetjes geheimen uitwisselen. 😉

  4.   
    JonsoN's avatar

    GraveDevil schreef, "Lachen man! Nog nooit gedaan? 😆 "

    Ik wel 😳 😛 ahah

  5.   
    Rock-in's avatar

    Sjow, ze beginnen behoorlijk groot. Belooft nogal wat al die game titels. 🙂

  6.   
    Alias's avatar

    Mooie column van de Ubidays 😉

  7.   
    Headdy NL's avatar

    Leuke Column weer. 😉

  8.   
    Tom's avatar

    Diede schreef, "

    ”Tharduz” schreef, "[quote=”Diede”]Michiel helemaal alleen in Frankrijk, balen zeg. 😉 "

    Diedje wil natuurlijk mee voor de chicks. Als ik nog klein genoeg was voor een koffer, was ik zonder twijfel ook meegegaan. 😉 "

    Nee, het feit dat Michiel midden in de nacht op MSN is, en helemaal alleen op een kamertje met internet midden in de nacht wakker is brengt me rare ideeën 😉
    [/quote]

    Als Michiel een nacht níet aanwezig is op het internet, dán pas wordt ik bang. 😆

  9.   
    RockMan's avatar

    Tharduz schreef, "

    ”Diede” schreef, "[quote=”Tharduz”][quote=”Diede”]Michiel helemaal alleen in Frankrijk, balen zeg. 😉 "

    Diedje wil natuurlijk mee voor de chicks. Als ik nog klein genoeg was voor een koffer, was ik zonder twijfel ook meegegaan. 😉 "

    Nee, het feit dat Michiel midden in de nacht op MSN is, en helemaal alleen op een kamertje met internet midden in de nacht wakker is brengt me rare ideeën 😉
    [/quote]

    Als Michiel een nacht níet aanwezig is op het internet, dán pas wordt ik bang. 😆 [/quote]

    😆

    mooi geschreven, die collumn 😉

  10.   
    NightHawk's avatar

    mooi geschreven column! 🙂
    ik hoop echt dat Prince of Persia weer zo vet wordt zoals de voorgaande delen, want het nieuwe combatsysteem lijkt me niet zo echt aan te spreken, ik wil gwn hakken!

  11.   
    ChielB's avatar

    De nieuwe Prince was helaas minimaal aanwezig. Ik verwacht ook niet dat we deze nog in 2008 zullen zien verschijnen. Tijdens de E3 in juli of eind augustus in Leipzig zal er vast meer van te zien (en hopelijk spelen) zijn.

  12.   
    rody99's avatar

    hoi!
    het is een leuke site en zo! 😉 😉 😉 😉
    nou sorry ik moet gaan doei!