WarHawk Operation: Omega Dawn

In de zomer van vorig jaar knalde uit het niets een bijzonder schijfje mijn PlayStation 3 in. Het was WarHawk en sinds die tijd werd ik in al mijn onlinebehoeften voorzien. Toen in de laatste dagen van 2007 de expansion Operation: Omega Dawn werd uitgebracht, stond ik ook vooraan om eens te kijken wat deze uitbreiding ons te bieden heeft.

Strategisch voordeel

Operation: Omega Dawn brengt drie hoofdzakelijke vernieuwingen met zich mee. Een volledig nieuwe map, genaamd Omega Factory, die ook nog eens voorzien is van zes layouts. Daarnaast krijg je vijf bijgewerkte bonus layouts voor bestaande maps. Deze nieuwe layouts zijn noodzakelijk om gebruik te maken van het hoogtepunt van deze expansion, namelijk het KT-424 Combat Dropship.

Maar laten we bij het begin beginnen: Omega Factory. Deze nieuwe map speelt zich, tot groot genoegen van de vele WarHawk fans, af in de nacht. Of eigenlijk tijdens de vroege dageraad, vandaar de verwijzing naar Dawn in de titel natuurlijk. Het design van Omega Factory is naast het nachtleven nog wat aangepast ten opzichte van andere maps. Zo zijn er meer gebouwen die de hoogte in steken, meer platformen en extra ruimtes voor grondtroepen om een strategisch voordeel mee te behalen. En hoewel het eigenlijk niet mogelijk leek, is deze map ook op het grafische vlak verbeterd met nog scherpere textures en meer detail in de omgeving.

Bungel

De echte pret begint echter pas met het Combat Dropship, dat ook wel de “multiplayer BOSS” genoemd wordt. In dit Dropship kan je met zeven personen tegelijk, waarbij één speler als piloot aantreedt en de rest plaats mag nemen achter de gezellige MBEC-3 Heavy Support Canons. Het grote voordeel van het Dropship is de mogelijkheid om een voertuig mee te dragen, om deze vervolgens op een strategische plek af te zetten. Elk voertuig kan aan het Dropship gekoppeld worden, van jeep tot volledige tank, inclusief de bemanning! Dit koppelen werkt heel makkelijk: door simpelweg op de cirkel van je controller te drukken activeer je energiestralen die het voertuig aan het Dropship verbinden en als je het voertuig wilt ontkoppelen, dan voldoet opnieuw één druk op de knop. Dit kan overigens alleen als je Dropship niet al te hoog meer vliegt, wat wel zo vriendelijk is naar de spelers in het voertuig dat onder je bungelt.

Je zult echter niet zonder meer over het Dropship kunnen beschikken, want deze spawnt op een erg beperkt aantal locaties die je dus ook zeker moet zien te verdedigen. Het spawnen duurt ook nog eens vrij lang, waardoor je dus niet constant een Dropship ziet. Het is echter wel mogelijk dat je in de bijzondere situatie terecht komt dat beide teams over een Dropship beschikken. Ik kan je verzekeren dat zulke Dropship-battles erg bijzonder zijn als bijna alle spelers in de lucht zijn.

Een heerlijke ontploffing

Zoals gezegd kunnen de meeliftende passagiers van het Combat Dropship zich vermaken met een Support Canon, maar dat maakt het Dropship zeker niet onoverwinnelijk. Het schip heeft namelijk een zwak punt in de verdediging, waardoor je met een aantal welgemikte raketten vanuit je WarHawk kunt genieten van een heerlijke ontploffing. Het Dropship beschikt daarentegen wel over veel health, wat een leuke, gebalanceerde strijd oplevert.

Ook binnen de diverse spelmodi heeft het Dropship zo zijn invloeden. Bedenk je maar eens wat de mogelijkheden zijn als je kiest voor de optie om in een Capture The Flag duel het toe te staan dat spelers met de vlag opgepikt kunnen worden door het Dropship. Een beetje piloot kan de vlaggendrager zo op een snelle manier bij de eigen basis droppen. In pure deathmatch wedstrijden zal je niet over het Combat Dropship kunnen beschikken, aangezien dit de balans zou verstoren.

Conclusie

WarHawk is een flinke uitbreiding rijker met Operation: Omega Dawn. De nieuwe map Omega Factory is visueel nóg aantrekkelijker en kent een erg goed design om zowel vanuit de lucht als op het land te spelen. Het Combat Dropship is echter de grootste reden om deze expansion in huis te halen. Voor nog geen 8 dollar krijg je hiermee heel veel extra tactische mogelijkheden, die de doorgewinterde WarHawkspelers zeker niet mogen missen.

  1.   
    VanishNL's avatar

    goeie revieuw, ik ben het er helemaal mee eens 😆

  2.   
    Neolite's avatar

    als je dit maar voor 8 dollar krijgt, dan kan je wel uikijken naar de volgende uitbreidingen(als ze er komen) 🙂

  3.   
    Cirdan's avatar

    Damn, als ik het zo lees dan heb ik wel zin om Warhawk te kopen en dan de Omgea Dawn pack te downloaden 8)

  4.   
    Darkknight's avatar

    geen ps3 he ….

  5.   
    stormtrooper's avatar

    mooi reView, het lijkt mij wel een leuk spel, maar ik ga hem binnen kort kopen, ik hoop dat de besturing ook mee zit 😉 ik vind de grapichs wel mooi, maar niet de beste