Link’s Crossbow Training

Hoe verleid je een gamer om een handig stuk plastic te kopen? Natuurlijk! Je geeft er een spelletje bij! De vraag bij Link’s Crossbow training is alleen: wat wordt er nou bij wat weggegeven… Is kruisboogschieten met Link een leuke game of is de Zapper gewoon een verplichte aankoop?

Link

Inmiddels liggen er al allerlei soorten en maten accessoires in de winkels om de Wii-remote in te klikken om zo het Wii’ en nog realistischer te maken. Ik zag al een tennisracket en een golfclub en ik vermoed dat ook een hengel niet al te lang op zich zal laten wachten. Een groot nadeel van deze gadgets, want dat zijn het wat mij betreft, is dat het best wel link is om in een toch al kleine ruimte je Wii-remote nog eens een keertje te gaan verlengen en zo het risico op gebroken huisraad of gewonde medebewoners aanzienlijk groter te maken. Met de Wii Zapper valt dit allemaal reuze mee want daarin klik je eenvoudig de Wii-remote en de Nunchuk vast en wordt zelfs het risico van het struikelen over het kabeltje weggenomen doordat dit geheel kan worden weggewerkt in de Zapper zelf. Daarbij komt nog dat je helemaal geen zwaaiende bewegingen hoeft uit te voeren want het blijft beperkt tot het aannemen van een ongevaarlijke schiethouding. Het is dus niet nodig om bankstellen aan de kant te schuiven of om, zoals in mijn geval, een hanglamp met een knijper omhoog te binden voordat je een Wii-sessie kunt gaan beginnen zonder het risico te lopen om weer een aantal lampjes te moeten vervangen en wat pleisters te moeten knippen.

Nintendo heeft dit (welkome) trucje al eerder uitgehaald. Natuurlijk wilde je bij je kersverse Wii twee afstandbedieningen. Een Wii met maar รฉรฉn Wii-remote is geen Wii, en is als een fiets met met maar รฉรฉn trapper. Wij kochten dus massaal het Wii Play-pakketje voor de Wii-remote maar waren toch erg nieuwsgierig naar de bijgeleverde game. Bijkomend voordeel was dat je meteen je nieuwe kekke apparaatje kon showen aan familie en vrienden door middel van simpele, maar verslavende spelletjes zonder een hele game te hoeven uitleggen. Met de Zapper werkt het precies zo. Dit stuk gereedschap zal in vele komende games gebruikt kunnen gaan worden maar je kunt er meteen mee aan de slag met het bijgeleverde spelletje Link’s Crossbow Training. Hoewel er natuurlijk ook veel Link-fans zijn voor wie niets te gek is en die deze game toch wel gekocht zouden hebben.

Maar goed, een tech-demo dus, want veel meer is deze game niet. Laten we eens beginnen met het in elkaar meubelen van de Zapper zelf. Het is eigenlijk niets meer dan een een stukje plastic in de vorm van een geweer. En het moet gezegd worden: het ziet er allemaal stevig, solide en degelijk uit. Geen goedkope onafgewerkte troep dus en dat blijkt ook uit het feit dat de Wii-remote en de Nunchuk er naadloos in passen. Het is wel even een werkje om het snoer tussen de controllers goed weg te werken maar als je dat gedaan hebt, heb je ook het gevoel iets in je handen te hebben. Verwacht niet dat je meteen iets heel anders in je handen houdt dan een Wii-remote want in principe verandert de Zapper natuurlijk niets aan de Wii-remote. Ik bedoel maar dat je Link’s Crossbow Training ook gewoon met de controllers in je handen kunt spelen. Het is puur de manier waarop je de Zapper vast hebt en het gevoel wat je daarbij hebt. En dat gevoel is goed!

Let’s play…

Ok, de Zapper zit in elkaar en we gaan doen waar we goed in zijn: schieten en gamen. Link’s Crossbow Training blijkt al snel een spelletje te zijn waar je niet te veel van voor moet stellen. Zoals gezegd is het eigenlijk gewoon een demonstratie van wat je met de Zapper kunt doen en je kennis laat maken met de andere manier van schieten op het televisiescherm. Je hebt namelijk wel echt het idee dat je een gun in je handen hebt, ook al schiet je met de voorste knop, wat toch een beetje vreemd aanvoelt, zeker als je wel eens met een echt wapen geschoten hebt. Je richt op dezelfde manier op het scherm als dat je op de normale manier zou doen, maar de game biedt je de mogelijkheid om je crosshair naar boven of beneden af te stellen. Zo heb je niet het idee dat je meer op de sensorbalk aan het schieten bent maar echt op je scherm. Een nadeel blijft dat er toch een soort van vertraging in de beweging van de Wii-remote zit, maar omdat je de Zapper stevig vast hebt, kun je naar mijn gevoel toch beter richten dan wanneer je de afstandbediening losjes in de hand hebt.

Link’s Crossbow Training bestaat uit negen levels die zich allemaal afspelen in de wereld van Twilight Princess. Op zich een goede keuze want deze fantasievolle omgevingen dienen uitstekend als achtergrond. Nintendo mikt hierbij natuurlijk op alle Zelda liefhebbers die weer op een andere manier hun tijd in Hyrule kunnen doorbrengen. De levels stellen zelf ook niet veel voor want er zijn steeds drie stages die je moet doorlopen en waarbij je een bepaalde score moet zien te behalen voordat je verder kunt naar het volgende level. Het komt er in het kort op neer dat je in een level steeds moet proberen om een zo hoog mogelijk score te behalen door het knallen op (bewegende) schietschijven, vijanden af te knallen die op je af komen lopen of terwijl je zelf in het rond loopt allerlei vijanden van je af moet houden. Het rondlopen gebeurt natuurlijk door de analoge thumbstick op de Nunchuk. De levels duren allemaal maar een minuutje dus je kunt zelf al uitrekenen hoe lang je met deze game bezig zult zijn. Je kunt daar nog wel enige replaytijd bij op tellen, maar veel meer als een paar uur zul je niet bezig zijn met Link’s Crossbow Training.

Een ander punt is er niet een van kritiek maar een die ik wel wil opmerken. Ik had na anderhalf uur een stel lamme armen van het omhoog houden van de Zapper, terwijl ik, al zeg ik het zelf, toch best wel wat gewend ben. Dit komt omdat je niet als een lambal op de bank met de Zapper in de aanslag gaat zitten maar als een ware killer in de (voor jou) perfecte schiethouding gaat staan knallen. Je kunt er niets aan doen, het gaat nou eenmaal zo, je wordt er toe gedwongen… En dat is eigenlijk een positief punt van dit stukje witte plastic. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de Zapper gewoon normaal vast te houden en dan hou je het iets langer vol.

Conclusie

Voor Link’s Crossbow Training geldt dus precies hetzelfde als voor Wii Play. Je krijgt namelijk bij de Zapper een spel kado maar als datzelfde spel los in de winkel had gelegen had je het waarschijnlijk nooit gekocht. Als je voor de game tien euro neer zou moeten tellen dan blijft er voor de Zapper een bedrag van twintig euro openstaan en dat is acceptabel. De Zapper is leuk, werkt goed, maar zal veel gamers niet heel lang kunnen boeien. Mijn gevoel is dat dat heel sterk afhankelijk is van de game die je speelt, maar het gevoel blijft toch hetzelfde. De Zapper zal voor veel hilarische momenten en ook voor plezier kunnen zorgen maar deze tech-demo heeft mij er van overtuigd dat de Zapper hoogstwaarschijnlijk een apparaatje is wat voor korte duur voor weer wat verwondering zal zorgen maar waar de lol snel van af is. Desondanks is de dertig euro die je voor het pakket neertelt niet te veel. Wie dus nog meer plezier van zijn Wii wil hebben kan hier dus eigenlijk niet omheen. Laten we hopen dat er veel games uitkomen waarbij we deze leuke gadget kunnen gebruiken.

  1.   
    Rock-in's avatar

    Mocht Teun dit niet eens reviewen of had em verkeerd om vast ? ๐Ÿ˜†

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als dit ook voor gewone shooters gebruikt gaat worden (op de WII) dan wil ik er ook wel 1 voor de pc ๐Ÿ˜†

  3.   
    Mastermind's avatar

    Volgens mij moet ik ech een wii aan schaffen.

    Dit ziet er echt fantaschis uit. ๐Ÿ˜›

  4.   
    Koekievreter's avatar

    Lijkt me een zeer leuke game, ik denk dat ik hem ga halen ๐Ÿ™‚

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    ’t is toch weer zo’n nintendo nieuwtje.. en die doen et altijd goed. Ik denk dat ik hem ga halen:)

  6.   
    Rock-in's avatar

    Peter Stout schreef, "

    ”Rock-in” schreef, "Mocht Teun dit niet eens reviewen of had em verkeerd om vast ? ๐Ÿ˜† "

    Teun houdt liever een glas bier of een Brabantse vast. Of alletwee.
    "

    Whehhe, kortom hij had geen zin. ๐Ÿ˜›

  7.   
    JonsoN's avatar

    leuk idee, , maar word het nou niet eens tijd om wat meer serieuze games uit te brengen?.. ๐Ÿ˜ณ

  8.   
    Tommy6769's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”Lasso” schreef, "[quote=”JonsoN”]leuk idee, , maar word het nou niet eens tijd om wat meer serieuze games uit te brengen?.. ๐Ÿ˜ณ "

    Met belastingopgave en tekstverwerking enzo.

    Heel serieus. ๐Ÿ˜› "

    hehe:P U know what I mean ๐Ÿ˜‰ [/quote]

    ik niet ๐Ÿ™

  9.   
    Sarge's avatar

    Ik vind dit nog altijd niet overtuigend om een wii te kopen… ๐Ÿ˜•

  10.   
    Lashrom's avatar

    Ik vind het heel goed bedacht van Wii.. Ik geef het een 8/10

  11.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    eeej die controller lijkt me zo vet!!!!!!!!!!!!!!!!

  12.   
    Tha Duck's avatar

    Stiekem zitten er nog best een paar inside jokes in dit artikel. ๐Ÿ˜›

    Ik ben nog steeds nauwkeuriger met de Wii Remote los. JA, OOK ALS IK HEM Wร‰L GOED VAST HEB.

  13.   
    Capp's avatar

    Is dat ding ook in verschillende maten.. Je hebt ook lengte ๐Ÿ˜‰ Kwa armen :D.. Voor de langere mensen onder ons ๐Ÿ˜‰

  14.   
    r_AW's avatar

    Ik had die zapper al zien liggen bij Intertoys..
    Gebruik toch liever mijn eigen kruisboog! ๐Ÿ˜€

  15.   
    gamervriek's avatar

    lijkt me leuk maar ik heb geen wii ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

  16.   
    RPG-Ridder's avatar

    Tommy6769″]

    ”JonsoN schreef, "[quote=”Lasso” schreef, "[quote=”JonsoN”]leuk idee, , maar word het nou niet eens tijd om wat meer serieuze games uit te brengen?.. ๐Ÿ˜ณ "

    Met belastingopgave en tekstverwerking enzo.

    Heel serieus. ๐Ÿ˜› "

    hehe:P U know what I mean ๐Ÿ˜‰ [/quote]

    ik niet ๐Ÿ™ [/quote]

    Hij bedoelt dat Lasso heus wel weet dat hij iets anders bedoelt maar er even mee spot

  17.   
    Faex's avatar

    Leuk zo`n dinkie ( en het geluid is bij iedereen weeranders ja wij hebbe een seround system ensommige niet)) ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  18.   
    kelstar's avatar

    ik heb een wii lijk me cool.
    dus koop dat spel ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜†