DTM Race Driver 3 Launch in Zandvoort

GamersNET werd uitgenodigd door Codemasters om bij de lancering van hun nieuwste racegame DTM Race Driver 3, ook wel bekend als TOCA race driver, aanwezig te zijn. Na het grote succes van DTM 2 is dit uiteraard een game waar menig raceliefhebber naar uitkijkt. Daarom was er geen twijfel over mogelijk dat Joost en Niels hier bij aanwezig moesten zijn.

Koffie en croissants

Ondereft het genot van een croissant en een bak koffie werd er een algemene indruk gegeven over DTM Race Driver 3. Met een mooie trailer, waarin de making of werd gepresenteerd, wist Codemasters ons er al snel van te overtuigen dat de nieuwe versie nog meer mogelijkheden bezit dan voorheen. Zo waren er in DTM 2 bijvoorbeeld 35 verschillende auto’s te selecteren, terwijl dit in deeltje drie alweer uitgebreid is naar maarliefst 70 stuks. Daarnaast is het aantal internationale circuits waaruit je kan selecteren bijna verdriedubbeld, namelijk naar 98 en het aantal kampioenschappen uitgebreid naar 116. Het aantal speeluurtjes wordt op deze wijze natuurlijk wel lekker hoog en zal daarom niet snel gaan vervelen.

“The ultimate racing simulator”

Maaright wat het meest benadrukt wordt in de nieuwe game is het realisme. Zo is bijvoorbeeld de AI in de game drastisch opgevoerd. Tegenstanders vechten bij de start net zo hard als jijzelf. Wanneer je auto bestand is tegen een stootje, probeert de computer je zelfs van de weg af te drukken. Bij formule wagens, die juist weer wat kwetsbaarder zijn, proberen ze je juist weer te ontwijken. Kortom, de computer is er heel wat slimmer op geworden. Daarnaast is de schade engine er ook nog eens veel beter op geworden, waardoor de crashes super realistisch overkomen. Alles wat je in real-life tijdens het racen zou ervaren, vind je terug in de game. Codemasters heeft niet voor niets de kreet “The ultimate racing simulator” onder de titel geplaatst.

Na de presentatie werden er een aantal van deze mogelijkheden getoond. Zo heeft Codemasters voor de diehard racefans een uitgebreide tuning sectie, waarin je jouw racewagen compleet kan afstellen op jouw wensen en eisen. Natuurlijk heeft niet altijd iedereen het geduld om hiermee om te gaan, daarom zijn de auto’s van zichzelf ook prima afgesteld om er direct mee naar het circuit te gaan, waarbij je direct wordt geconfronteerd met een groot skala aan verschillende soorten races. Denk daarbij aan modes als Classics, Off Road, Touring car, Karting etc.

Het echte werk

Omeft verder niet al te veel te verklappen en de reviewer straks ook nog voldoende stof over te laten, laten we het hier even bij alle nieuwe ontwikkelingen. Wij zelf waren op die dag natuurlijk nog lang niet uitgespeeld. De game als één van de eerste spelen is natuurlijk al helemaal een geweldige ervaring, maar Codemasters had die dag een geweldig evenement verzonnen om ons de overgang van DTM 3 naar realiteit te laten ervaren. Wat was het voor ons een verschrikkelijke ervaring om zelf in een Porsche 911 en in een Formule wagen te stappen en over het circuit van Zandvoort te racen! En ook nog eens al die G krachten die op ons werden losgelaten te moeten ervaren. Het gevoel van snelheid wanneer je het gaspedaal van een Porsche 911 tot de bodem intrapt en met hard gebrul 350 Pk moet aanhoren. Kortom, wat waren wij blij dat we uiteindelijk weer heel naar huis konden en safe op de bank ons eigen exemplaar van DTM 3 konden gaan spelen!

DTM Race Driver 3 kan je 24 februari in de winkels verwachten. Bekijk hier de officiële website: http://www.codemasters.nl/dtm3/

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Mooie plaatjes. 😉