Star Wars: Battlefront II

Een jaar terug kwam Lucas Arts met een Star Wars tegenhanger van de populaire Battlefield serie van EA. Star Wars Battlefront werd meteen de best verkopende Star Wars game aller tijden, reden genoeg dus voor een vervolg.

Buiten het feit dat de game succesvol was, waren er nog een aantal andere redenen voor een beter vervolg. Hoewel het eerste deel wel gamemodes voor de singleplayer had, lag er erg de nadruk op de online multiplayer. Gamers zonder onlineverbinding waren dus wel erg snel op de game uitgekeken. Ook waren de levels met vliegtuigen wel erg krap waardoor je eigelijk alleen maar bezig was met het keren van je vliegtuig en niet met het neerhalen van tegenstanders. Gelukkig hebben ze bij Pandemic aan beide minpunten aardig wat gedaan.

Fight With Yoda Now You Can

Star Wars: Battlefront moest een echte tegenhanger worden van Battlefield en daarom was er net als in de game van EA alleen een singleplayer in de vorm van Instant Action aanwezig; je wordt in een map gedropt met allemaal bots en doet eigenlijk hetzelfde als dat je online doet. Voor Battlefront II zijn de makers een aardig stukje verder gegaan. De belangrijkste nieuwe mode voor de single player is Rise of the Empire, jij hoort bij de 501st Clone Troopers en wandelt middels objectives door de Star Wars saga van Episode I tot Episode VI. Dankzij de objectives krijgt deze mode veel meer diepgang dan het stomweg overnemen van Command Posts uit de eerste Battlefront. Wanneer jij als Clone Trooper (en later als Stormtrooper) veel punten haalt kun je kiezen om met een Hero te spelen, wat trouwens ook gewoon mogelijk is in alle andere modes.

De Hero’s zijn voor elke map verschillend en bestaan naast bekende Jedi zoals Yoda en Luke ook uit niet-Jedi zoals Boba Fett en Han Solo. Zoals gezegd komen deze dus ook te voorschijn in de normale speel modi. Heb jij dus online een goeie streak met veel kills, dan mag jij de Hero worden en ben je dus automatisch voor een periode een stuk sterker dan je mede spelers. Een andere manier om voor een periode sterker te worden zijn de nieuwe medals. Door een bepaald doel te behalen kun je een medal ontvangen en zo een speciaal beter wapen vrijspelen. Ook dit geld voor alle modi in alle maps. Behaalde medals worden ook weer bijgehouden in je profiel met nog tal van andere leuke statistieken.

Star Wars: Battlefront II bevat 16 nieuwe maps. Daarnaast zijn ook nog een aantal maps uit het vorige deel aanwezig. Populaire of leuke maps zoals Hoth, Geonosis en Kamino zijn terug en ook nog eens uitgebreid en verbeterd. Het is wel jammer dat niet elke map uit het vorige deel terug is, maar dan heb je tenminste nog een reden om het vorige deel ook in huis te halen. Maps die je bijvoorbeeld niet meer terug ziet zijn de maps met vliegtuigen, maar als vervanging hiervoor hebben we de veel betere Space maps gekregen.

Take the Battle into Space

Deze Space levels bevatten twee grote kruisers, een van jouw groep en een van de tegenstanders. Binnen de kruiser heb je een beperkte ruimte om te lopen en de mogelijkheid om in een van de vier fighter vliegtuigen te stappen en in de grote ruimte tussen de twee kruisers te vechten om de winst. Naast het neerhalen van andere fighters kun je natuurlijk ook gewoon de andere kruiser binnenvallen en van binnenuit saboteren door het vernietigen van de motorkoeling of het uitschakelen van de auto turrets. Dit hoeft trouwens niet per se van binnenuit, je kunt ook op de kruiser van de tegenstander veel dingen neerschieten en de overwinning voor je op te eisen. Persoonlijk vind ik de Space levels de leukste levels uit het spel en dus meteen ook de beste toevoeging.

Andere veranderingen die als groot gezien kan worden zijn de toevoeging van de speel modes waaruit je kan kiezen voor een map. In de eerste Battlefront was het namelijk alleen mogelijk om voor Conquest te kiezen: het winnen van Command Posts en het uitputten van de Reinforcements van de tegenstander. In Star Wars: Battlefront II is er meer keus aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld zowel 1-flag CTF als 2-flag CTF doen en is er de mode Hunt, waarbij een team het andere ondergeschikt team moet proberen uit te roeien. De laatste mode is Assault, waar jouw team als eerste een bepaald aantal punten moet verdienen. Je behaalt punten door vijandige doelen neer te halen en tegenstanders te vermoorden. Grotere doelen leveren meer punten op.

Naast Rise of the Empire en Instant Action is ook Galactic Conquest weer terug. In deze mode verplaats je de vloot over een ruimtekaart a la Risk. Wanneer je bij een nog niet veroverde planeet komt vecht je op deze map voor de winst. Wanneer je al de planeten op de spacekaart hebt veroverd heb je gewonnen. Omdat je tussen de aanvallen op een planeet je gewonnen punten moet spenderen aan nieuwe manschappen of extra armour is dit een mode voor de strateeg onder de Battlefront gamers.

Conclusie

Star Wars: Battlefront II heeft zoals elke sequel natuurlijk vooral meer van alles. Er zijn meer spelerklassen, meer maps, meer voertuigen en meer wapens. Maar dankzij de Rise of the Empire singleplayer en de levels in Space wordt Battlefront II meer dan een standaard sequel. Daarnaast heeft de overzichtelijkere HUD en de beter gebalanceerde gameplay ervoor gezorgd dat de game beter te spelen is, zowel offline als online. En als laatste is het dankzij de verhoging van het aantal spelers offline naar vier en online naar 32 man in de multiplayer ook een stuk leuker geworden. Het kan me dan ook niet zo schelen dat er grafisch vrijwel niets veranderd is. Star Wars: Battlefront II is nog meer dan het eerste deel een must voor iedereen (die zich een Star Wars fan voelt).

 1.   
  delta62's avatar

  Gertyboy schreef, "Dit is een vette game"

  wat je zegt πŸ˜€

 2.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  geweldige game !

 3.   
  dr-salvador's avatar

  ik ga hem halen straks .ik weet dat ie vet is heb hem bij een maat gespeeld

 4.   
  LOTR_fanaat's avatar

  Zeker een topper πŸ˜€
  vet coole game πŸ˜†
  ps. bij mos eisley kun je een spel doen dat de slechte helden tegen de goede helden gaan
  dat is pas GAAF πŸ˜€ πŸ˜€

 5.   
  matthijs 2088's avatar

  πŸ˜‰

 6.   
  lars444's avatar

  wieriemaster schreef, " Reactie door Gamertjuh op maandag 12 december, 2005 – 20:40
  idd, maar BF en SW B2 zijn eigenlijk niet te vergelijken, bijde zijn het
  shooters (ook bijde online) maar voor de sience fiction (sorry voor spelling)
  liefhebbers is BF echt niks en dit wel (ik houd ook van sience fiction maar
  speel BF2 heel veel)

  juist heel erg te vergelijken.

  SW is een soort mod van BF, het is gemaakt op de engine van BF. het is gewoon Bf maar dan andere levels en voertuige:)

  en eerlijk gezegt vind ik BF wat beter ogen,spelen.
  en met SW werkt dat zwaard gevecht niet helemaal, je ziet echt hordes mensen met ze alle omzich heen slaan.
  en dat spring systeem is helemaal vaag:S soms zie je mensen meters de lucht in springen."

 7.   
  peace-man's avatar

  Hey, ik wil dit spel graag hebben (lijkt me super 8) ) maar ik kan hem nergens krijgen πŸ˜₯
  wie weet er een winkel ofzo waar ik een NIEUWE kan kopen??? zou het erg fijn vinden πŸ˜‰
  ps. Als je het weet stuur dan privΓ© bericht plz. πŸ™„

 8.   
  delta62's avatar

  Hier even mijn cijfers, die had ik nog namelijk niet gegeven 8)

 9.   
  lord ian's avatar

  super leuk spel voral als je met meer bent πŸ˜†

 10.   
  Dy-88's avatar

  geef mij maar BF want die heeft andere levels. eentje waar bij een At-at (zo’n groot robot) helemaal moet proppen in een dunne steeg. ik vind dat BF2 minder is, want daar heb je toch op een of andere manier een ander gevoel bij als je eerst BF 1 had. eigenlijk is het gwon hetzelfde, alleen is leuker dat je bij BF2 jedi’s kan spelen πŸ˜€

 11.   
  Evil-Nick's avatar

  Ik wil deze game graag hebben weet iemand waar je die kan bestellen? πŸ˜†

  Ik weet dus niet waar en als je iets weet van ophalen ofzo of je hebt zelf en bent het beu en woont vlak bij brada of tilburg reageer ff! : πŸ™„

 12.   
  LouisvanGaal's avatar

  kijk gewoon op markplaats of bol.com

 13.   
  abab123's avatar

  ”Dy-88″ schreef, "geef mij maar BF want die heeft andere levels. eentje waar bij een At-at (zo’n groot robot) helemaal moet proppen in een dunne steeg. ik vind dat BF2 minder is, want daar heb je toch op een of andere manier een ander gevoel bij als je eerst BF 1 had. eigenlijk is het gwon hetzelfde, alleen is leuker dat je bij BF2 jedi’s kan spelen πŸ˜€ "

  En je kan natuurlijk andere maps spelen πŸ˜† πŸ˜›

 14.   
  rillake's avatar

  Jammer dat van Battlefront III niks meer is gekomen πŸ™