Playboy: The Mansion (PS2/Xbox)

Elke gezonde man die ooit wel eens een Playboy in zijn handen heeft gehad, moet wel eens met de gedachte gespeeld hebben om baas van het mannenblad bij uitstek te zijn. Wie kent dan ook niet Hugh Hefner, met zijn huis waar iedere man in wil wonen: de Playboy Mansion. Sex verkoopt, dus maken we er een spel van.

Dat laatste moet Cyberlore, de ontwikkelaar van de pikante game, hebben gedacht. In principe zou dit een wereldrecept moeten zijn, aangezien mijn tweede hobby (gamen) wordt gecombineerd met mijn favoriete hobby. Als we naar de laatste seksueel getinte games kijken (Airline 69 Return to Casablanca etc.) dan is er voor de fanatieke droogstaander weinig soeps te verkrijgen. Uitgezonderd Leisure Suit Larry natuurlijk, maar dat valt bijna onder comedy.

Playboy: The Mansion is in principe een ordinaire rip-off van The Sims, maar dat hebben we vaker gezien. Het is gewoon nagenoeg hetzelfde, maar de nadruk ligt meer op seks; ook dat hebben we gezien, denk aan Singles. Het verschil zit hem echter in het feit dat je in Playboy: The Mansion Hugh Hefner himself speelt. Denk aan drie dingen die je het liefst zou willen hebben en hij heeft er tien van (vrouwen in begrepen –red.)
Hoewel je wellicht het tegendeel zou verwachten, zit er in The Mansion ook nog een doel. Je mag dan wel als een krolse kater je driehonderd vrouwen onderhouden, er moet wel verdiend worden. Zoals gezegd staat Hugh Hefner aan het hoofd van Playboy en dat wil ’ie graag zo houden. Playboy moet wel verkopen en in glamourland geldt: alles voor de kijkcijfers. Net Idols, maar dan (wel) leuk.

Playboy moet dus zoveel mogelijk in de publiciteit komen. Daarbij zal je beruchte feesten moeten organiseren, mooie shoots met nog mooiere dames moeten maken, speciale gasten uitnodigen, maar bovenal een goed management moeten hebben. Dit management ligt uiteraard in jouw handen.
In de game zullen uiteraard klassiekers uit Playboy rondlopen. Carmen Electra, de borsten met vrouw, en Natalie Denning uit ‘Poor Little Rich Girls’ hebben al toestemming gegeven om als character te verschijnen. Sterker nog, mevrouw Denning zal het gezicht worden van The Mansion.

Zoals gezegd speel je Hefner in zijn eigen huis met de nodige playmates. Het huis heeft verschillende locaties zoals een tennisbaan en een dierenafdeling, kortom alles wat de man met pantoffels zou willen. Alles is toegankelijk, als het maar promotie geeft aan je blad. Shoots kunnen dus overal in het huis worden genomen, dus dat kunnen leuke combinaties worden. Overigens zal er waarschijnlijk niet veel te zien zijn tijdens deze shoots en hoef je dus ook geen pixel shader 4.0 in huis te halen. Verder dan wat iniminie stringetjes en huppelende jopen komt het waarschijnlijk niet, of hebben we nog niet gezien.

Welke hoort er niet tussen?
Het gene wat mij nog het meeste verbaasde is dat Ubisoft de game publiceert. Ubi die de laatste tijd schitterende games als Far Cry, Splinter Cell, Ghost Recon en Rainbow Six uit laat komen, komt nu met een Playboy spel. Misschien dan niet gelijk kwalitatief het beste product ooit, maar dat het dan ook nog eens een rip-off is van de Sims kan toch echt niet. Ondanks de leuke licenties zal de game waarschijnlijk niet leuk zijn om te spelen. Maar alles waar Playboy op staat, verkoopt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren