Outlaw Volleyball

Op de Xbox hadden we eerder al het prachtige Dead or Alive Beach Volleybal met veel bloot en schaars geklede vrouwen, maar het onbrak volgens velen aan goede gameplay. Nu is er eindelijk nog een volleybal spel op de Xbox gekomen: Outlaw Volleybal. In tegenstelling tot Dead or Alive Beach Volleybal, bevat Outlaw Volleybal wel de nodige aardige gameplay in plaats van alleen de blote dames.

In deze game gaat het echt om het winnen, en dus worden zo nu en dan ook de Volleybal regels nogal grof overtreden.
Als je in de Exhibition-mode of Random-mode eenmaal je mede –en tegenstanders gekozen hebt, kan het spel beginnen.
Zodra je eenmaal hebt geserveerd zul je verschillende manieren ontdekken hoe je het beste een bal kunt spelen: Sta je dicht bij het net dan kun je de bal die je tegenstander hebt geslagen proberen te blocken met de Y- Knop, overspelen doe je simpelweg met A en de bal over het net slaan met de B –of de X-knop.
Heb je het even met een van je tegenstanders gehad, dan kun je ze een uitgebreid pak rammel geven door Fighting-Tokens te halen.
Deze Fighting-Tokens kun je behalen door een bal mooi over het net te spelen of door een lange rally te winnen. Heb je eenmaal een punt, dan druk je op de witte knop en kun je met de X –of Y-knop een tegenstander uitkiezen die je met A –of B een goede stoot wil verkopen. Een leuke extra zou je verwachten, maar als jij je tegenstanders knock-out weet te slaan gaat zijn/haar Momentum-meter omlaag waardoor het voor je tegenstander niet meer mogelijk is om turbo-moves uit te voeren.
In de Drill-Mode kun je een groot aantal mini-games afwerken, die best wel amuserend zijn maar nog lang niet altijd even makkelijk!
De career-mode van dit spel is eigenlijk de Tour-mode, in deze mode werk je een soort van tour af in meer dan vijftig verschillende toornooien op tien verschillende speelvelden.
Deze speelvelden variëren sterk van sfeer: zo is er een speelveld met een zonnig strand, maar ook bijvoorbeeld een griezelig veld met doodshoofden en een volleybalnet van oude spinraggen. Dan heb je als laatste ook nog de Tutorial-mode waar nog eens piekfijn wordt uitgelegd hoe je het volleybalspelletje moet bedrijven en zelfs hoe je moet vechten!


Gameplay

Outlaw is een leuk en vermakelijk spelletje maar is daarentegen niet eenvoudig.
Zo kent Outlaw Volleybal ook zijn nodige foutjes: zo zijn de tegenstanders niet eenvoudig weg te slaan om soms bedoel ik dan ook wel bijna helemaal niet weg te slaan.
Bijna elke harde strike wordt eenvoudig weggeslagen, terwijl de simpelste ballen soms gewoon compleet gemist of tegen het net geslagen worden.
Je tegenstanders spelen telkens op dezelfde manier, waardoor je er snel achter komt waar je tegenstanders haar zwakke plekken zitten.
Verder is de gameplay goed uitgewerkt en speelt het nog lekker ook, en niet te vergeten kun je het online tegen elkaar opnemen met Xbox Live. Dit verbetert de gameplay aanzienlijk doordat je tegen mensen van vlees en bloed speelt, en niet tegen voorgeprogrammeerde computertegenstanders.
Verder heb ik de Online-optie niet kunnen testen vanwege het ontbreken van Xbox Live

Grafisch Plaatje?

Outlaw Volleyball is lang niet zo mooi als Dead or Alive Beach Volleybal, maar de close-ups zien er realistisch en soepel uit. Deze close-ups zijn in het begin nog wel te pruimen, maar komen na elk punt (en dus te vaak) in beeld en doen vaak allemaal hetzelfde.
Het level-design doet nog wel wat onder qua grafisch design, ze ogen nogal vierkant en soms niet al te kleurig. Verder zien (met name de voorgevels) de characters er goed uit, en raad ik kinderen onder de 16-jaar ook niet mee te kijken.
De bikini’s wisselen af met strings en bikinibroekjes, dus de gamer komt ook nog eens naast een degelijke gameplay ook nog eens aan zijn sexuele trekken.
Je kunt de characters een borstvergroting laten ondergaan, of hun hoofden eens flink opblazen, maar dit alleen met behulp van cheats.

Sounds

Het commentaar van de game wordt verzorgd door Steve Carrel.
Toen ik het commentaar voor het eerst aanhoorde dacht ik van dit bevalt me wel.
Maar na elk punt schreeuwde hij er steeds maar weer doorheen met dezelfde teksten en begon het gewoon ronduit irritant te worden, en wou ik er mee stoppen.
Maar toen ontdekte ik dat je het commentaar uit kon zetten, en je muziek van je eigen harde schijf kon afspelen tijdens het spel. Pff!! Wat een opluchting, en ik had gelijk veel meer zin om me meer te gaan verdiepen in het spel.
Het is jammer dat Hypnotix en Steve Carrel zich niet meer verdiept hadden in het commentaar dan alleen een paar luttele grapjes en tekstjes, dit had de game zeker een stuk boeiender gemaakt en minder irritant.

Conclusie

Outlaw Volleybal is voor de echte die-hard volleyballers onder ons ten zeerste aangeraden, maar voor de wat gemiddelde gamer zou ik hem/haar aanraden toch uit te wijken naar andere titels.
Met meerdere personen wordt de titel al een stuk aangenamer en dus raad ik je aan of Xbox Live! te kopen of gezellig een paar vrienden uitnodigen om eens een avondje op de bank een potje te komen volleyballen.
Verder prijs ik Hypnotix om (in tegenstelling to Dead or Alive Beach Volleyball) niet alleen aan de mooie vrouwen te denken, maar ook nog eens aan een degelijke gameplay.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren