Warcraft III: Reign of Chaos

Het eerste wat je doet als je al een eerder deel heeft gespeeld: klikken op de units. Je kent de opmerkingen nog wel, want je hebt er door in een lachbui gelegen. Het is bijna kenmerkend geworden voor Warcraft, en wederom zijn ze om dubbel van te liggen.

Blizard, de maker van onder andere Warcraft en Starcraft, heeft enige tijd geleden de Beta van Warcraft 3 uitgebracht. Ik heb het plezier gehad om het te kunnen testen.
De beta bestaat alleen uit multiplayer, en alleen te bespelen op Blizard’s Batlle.net servers. De LAN optie is helaas uitgeschakeld, maar waar een wil is, is een weg. 😉 Het eerste wat me opvalt is dat je als speler er dichterop zit. Bij de vorige delen zat er meer afstand, en dat gaf mij iets meer overzicht. Je kan bij W3 ook inzoomen, waardoor je erg gedetaileerd je manschappen kan bekijken. Het tweede wat me opviel was de hoge kwaliteit muziek, die voor elk ras verschilt. Verder beweegt alles redelijk hetzelfde als bij de vorige delen: prima dus!

De wereld is niet meer voor orcs & humans alleen.

Er zijn twee nieuwe rassen bijgekomen: naast de Orcs en Humans, die in de vorige delen zaten, heb je nu ook beschikking over Undead, de levende doden, en Night Elves.
De Orcs en humans hebben een nieuwe units, die hun ras goeddoen. Humans hebben bijvoorbeeld beschikking over een Steamtank, een oude tank, die op stoom rijdt en de Orcs over een Kodo Beast, een beest wat je manschappen letterlijk op eet. Undead en Darkelves zijn ook erg machtige legers, elk met voor en nadelen.

Wie zegt dat je maar één held kan hebben?

Elk leger heeft zijn eigen helden, wel drie. Elke Held kan vanaf het begin worden opgeroepen voor een bepaald aantal resources. Elke held heeft zijn eigen specialisme, en naarmate hij meer ervaring krijg, leert hij spells waarmee hij je vijand zal verpletteren. Ook kunnen zij zes items meedragen, waar zij bonussen van krijgen of spells (scrolls) eenmalig kunnen spelen.

Conclusie:

Warcraft 3: Reign of Chaos is een mooi spel, wat erg soepel loopt. De muziek is erg mooi, en de uitspraken van de units om dubbel van te liggen! Helaas is het overzicht iets minder geworden, maar het detail ligt erg hoog.
W3 is een perfect spel voor in de Warcraft reeks, en zal een prima uitbreiding worden van de spellencollectie’s van velen gamers.

  1.   
    matthijs 2088's avatar

    lijkt op LOTR war of the ring. 🙁

  2.   
    Pimkingetje's avatar

    Gewoon Supercool!!!!! 😀 😀 😀