Eerste Warcraft-games krijgen geen remakes ‘omdat ze niet meer zo leuk zijn’

Op BlizzCon maakte Blizzard bekend dat de content van de eerste Diablo speelbaar zou worden in Diablo 3. De geruchtenmolen kwam uiteraard snel op gang: zou Blizzard ook bijvoorbeeld remakes van oude Warcraft-games gaan maken? Frank Pearce, de mede-oprichter van Blizzard, heeft deze hoop echter met de grond gelijk gemaakt.

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie zei de beste man dat Blizzard alle broncode en assets nog heeft, en dat een aantal enthousiaste mensen Warcraft: Orcs & Humans zelfs werkend heeft gekregen op een moderne pc. Maar hoewel dit voor zijn tijd een fantastische game was, zegt Pearce dat het spel een stuk minder leuk is naar moderne standaarden.

We are fortunate enough to have all of the original source code and assets to everything we’ve done in the past. But actually, it turns out, it’s really hard to access that stuff, unlock it, and figure out how it all works. Because we’re old, we’ve forgotten. We had some dedicated folks that were passionate about the idea, dig up the Warcraft 1 assets and code. They got it working and they got it running in a window. And I played it. Warcraft: Orcs & Humans was awesome for its time. I promise you, in today’s world, by today’s standards, it’s just not that fun anymore.
Er is echter nog een reden dat Blizzard niet begint aan het moderniseren van eerdere Warcraft-games. Ook Blizzard heeft namelijk beperkte medewerkers, dus wil het bedrijf liever goede content voor World of Warcraft of Overwatch maken, of werken aan toekomstige projecten. Voor het ‘opgraven van fossielen’ is dus simpelweg geen ruimte binnen het bedrijf.
We have limited resources with everything that we choose to do. We would much rather work on amazing content for World of Warcraft for you guys, or for Overwatch, or evaluating what a future project pipeline might be and devote our time to that, rather than going back and digging up those fossils… We totally appreciate your enthusiasm for those old games. We love them too.
Het lijkt er dus niet op dat we in de voorzienbare toekomst remakes krijgen van de oudste telgen uit de Warcraft-franchise.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Pfoe GN. Wel erg laat met dit bericht. Ik herinner me dit minimaal 3 dagen geleden al ergens gelezen te hebben

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik snap het wel anders kan je wel aan de gang blijven met remakes

 3.   
  Namreffo's avatar

  Ik word ook wel een beetje remake-moe. Een goeie zet van Blizzard om die gouwe ouwe lekker oud te laten.

 4.   
  sjaak19832015's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Ik snap het wel anders kan je wel aan de gang blijven met remakes"

  Haha ja dat zeg je nu wel maar ze komen wel met de dungeon uit diablo 1 op de proppen. Is deze vorm van een remaster wel goed te praten. Dat is meer het idee van te weinig inspiratie dus pak maar iets van een ouder deel en stop dat in een nieuw jasje. Ze moeten leren wanneer ze moeten stoppen met een game ipv deze uit te melken.

 5.   
  Supermanneke's avatar

  ”sjaak19832015″ schreef, "[quote=”Carlos0_0″]Ik snap het wel anders kan je wel aan de gang blijven met remakes"

  Haha ja dat zeg je nu wel maar ze komen wel met de dungeon uit diablo 1 op de proppen. Is deze vorm van een remaster wel goed te praten. Dat is meer het idee van te weinig inspiratie dus pak maar iets van een ouder deel en stop dat in een nieuw jasje. Ze moeten leren wanneer ze moeten stoppen met een game ipv deze uit te melken.[/quote]

  De anniversary update is overigens gewoon gratis, dus ’t is niet echt melken ofzo. Geldt misschien niet helemaal voor de aziatische markt, aangezien die wel voor cosmetics betalen, maar ik vind het wel tof dat ze D1 remaken in D3. Het houdt de game wel levend.