Soldier of Fortune 2: Double Helix

Wie hier hoopt te lezen dat Soldier of Fortune 2: Double Helix weer net zo bloederig en cool is als de eerste versie, wordt zeker niet teleurgesteld. John Mullins is back! En hoe. Na Soldier of Fortune, gaat hij nu schitteren in het tweede deel van Soldier of Fortune. Een deel waarin veel te beleven valt, zo lig je de ene dag tussen de sneeuw en de andere dag breekt het zweet je uit in Colombia. Zit je er klaar voor? You better be.

Het verhaal
Je bent John Mullins, de beste die er is. Zelfs James Bond kan niet aan je tippen. In Vietnam had je drie opdrachten. Voor je prestaties in Vietnam kreeg je drie ‘Purple Hearts’. Het ‘Special Forces’ commando team heeft jou getraind in een speciale groep genoemd: PHOENIX. Daar leerde je alles om een menselijk wapen te worden. Nu ben je een soort huurmoordenaar, die in dienst wordt genomen door de US Government, als ze het zelf niet kunnen oplossen. Jouw missie dit keer is de 4 gestolen nucleaire wapens met een levensgevaarlijke virus, terug te halen bij de terroristen die het gestolen hebben..

De gameplay

Het genre is gelukkig hetzelfde gebleven. Zelfs nog gedetailleerder, je ziet niet alleen een hand door je beeld heen vliegen, maar er zit nu zelfs een ring aan een van de vingers. Na veel kritiek op de besturing van het spel heeft Raven daar aandacht aan besteed, wat dus erg belangrijk is. Want lopen is toch het meeste wat je doet in het spel (of was het nou toch schieten?). De levels zijn er ook niet minder om geworden. Zo loop je bijvoorbeeld de ene keer in Praag, de andere keer door de velden van Colombia, dan weer in Hong Kong en zelfs Kamchatka. Door het speciale level design kun je er voor kiezen wat je wilt gaan doen. Bijvoorbeeld vol in de aanval en schieten tot je erbij neer valt of op een stille, keurige liquidatie manier. Maar wees niet getreurd, want in vele missies kun je de hulp inschakelen van een lieftallige dame genaamd: Madeline Taylor. Zij kan jou helpen met verschillende dingen. Madeline Taylor is iemand die gespecialiseerd is in chemische wapens. Van belang dus! Maar dat is lang nog niet alles, er is zelfs een missie waar je met een groep commando’s de opdracht moet klaren.

Graphics

Met behulp van de Quake III: Arena engine is Soldier of Fortune 2 een onwaarschijnlijke verbetering op de eerste versie. Met zeer mooie tegenstanders, fantastische binnen en buiten omgevingen en super mooie speciale effecten. Het eerste dat opvalt aan de “poppetjes” is het gedetailleerde eraan. De ogen draaien mee en alles is zoals het normaal in het echt ook zou zijn. De lichaamsdelen bewegen en functioneren zoals het zou moeten en in principe zien ze er dus perfect uit. De wapens zijn helemaal mooi, deze zijn in het echt gefotografeerd met behulp van een stuntman van Raven. Zo hebben ze duizenden bewegingen vastgelegd en die verwerkt in het spel. Zo ziet het er dus zeer realistisch uit. De wapens die je zult tegen komen in het spel zijn:

 • een mes
 • Mk23 SOCOM met en zonder demper
 • M1911A1 een soort gouden gun, zoals gebruikt werd in Face-Off door J. Travolta
 • Uzi
 • M3a1 een machine geweer
 • M590 een shot gun
 • M4a1 de grotere broer van de M3a1
 • M4a1, maar dan met een functie erbij om ook nog granaten te kunnen schieten
 • AK74 een geweer die zeer bekend is bij veel
 • USAS12 een automatische shotgun
 • MSG90A1 een duitse semi-automatische geweer, met sniper functie
 • OICW een geweer waar je “U” tegen zegt, deze heeft 3 super functies; namelijk dag en nacht view, kan granaten schieten en is een machine geweer
 • M60 een machine geweer, bekend uit de serie “Band of Brothers”
 • MM-1 een “grenate launcher” die er super bruut uit ziet, en 12 magazijnen met granaten heeft
 • RPG7 een Russische raket werper, haalt 300 meter op een bewegend doelwit en 500 meter stilstaand
 • RPD-46 een lichte versie van een machine geweer
 • Granaten, rook en flashbang granaten zijn natuurlijk ook van de partij

Ook in de buitenlucht ziet het er top uit. Bladeren en hoog gras, dat heen en weer waait. Mensen die kruipen, zodat je ze niet kunt zien. Zelfs regen en sneeuw die ook in het spel voorkomen zien er zeer strak uit. Een super mooi geslaagd spel van Raven dus.

Naar mijn mening een titel die je in huis moet hebben. Niet alleen om de super mooie graphics, de levensechte bewegingen van de Al. Kwijl, kwijl. Maar ook gewoon om je even lekker af te reageren. Ik weet in ieder geval zeker dat het een topspel gaat worden, no doubt about it. En ik weet ook dat ik hem in mijn collectie ga toevoegen van spellen.
Volgens berichten van Raven, moet en zou SoF2 het eerste kwartaal van 2002 op de markt liggen. Maar na wat zoeken, blijkt het spel pas begin mei uit te komen. Dus nog even wachten. Maar, het is het wachten waard.

Zoals je kunt zien, staan rechts, nog vijf screenshots uit de game. Kwijlen is toegestaan!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren