Warcraft III

For the king!
Alsof Orks en Humans nog niet genoeg waren.. nu komen er nog eens drie rassen bij. Nadat de Orks onder leiding van de ontsnapte slaaf Thrall herenigd worden, komen zij in opstand tegen de mensen. In dit derde deel van de Warcraft serie komen de Burning Legions om alle magie op te slokken en heel Azeroth te vernietigen.
Nieuwe wapens, nieuwe helden, nieuwe spreuken, nieuwe omgeving en dat alles in 3D. Je krijg de keuze uit één van de magische rassen en je opdracht is simpel: Verover Azeroth! Warcraft 3 belooft een soort mix te worden van de strategie van Starcraft en het rollenspel element van Diablo in het landschap van Warcraft.

De Burning Legions komen…
Vele jaren nadat de Duistere Poort (de Dark Portal uit Warcraft 2) werd vernietigd, wordt er een jonge ork genaamd Thrall gevangen genomen en groeit op als slaaf bij de mensen. Hier leert hij de wegen van verraad boven die van eer te verkiezen.
Gebruikmakend van zijn vaardigheden tesamen met zijn kracht en moed weet hij te ontsnappen. Eenmaal vrij, trekt hij erop uit om zijn Orkse broeders te vinden. Hij treft hen aan als slaven in kampen van de mensen. De enkele verspreide Orkse clans die onopgemerkt in de wildernis leven, worden door Thrall herenigd. Hij benoemt zichzelf tot Krijgsheer van de Horde (Warchief of the Horde). Onder Thrall’s leiding wordt de oude Shaman-cultuur snel weer opgepakt. Ditmaal zullen de mensen voorgoed uitgeroeid worden.
Terwijl er een grote oorlog in Azeroth uitbreekt komt er nog een partij bij. In een vuurstorm arriveren deze binnendringers. The Burning Legions hunkeren naar de energie van magie. In hun onstilbare honger naar dit voedsel zijn al vele werelden opgeslokt. Sluw, geheimzinnig en ogenschijnlijk onstopbaar, komen zij niet alleen om alle magie te verslinden.. maar ook nog om de gehele wereld te vernietigen.
Nu er een groter gevaar dreigt, staken de herenigde Horde van de Orks en de menselijke legers van Azeroth hun onderlinge strijd en richten zich op The Burning Legions… Ditmaal niet om te overwinnen of om eer te behalen.. maar om te overleven.

Gameplay
Warcraft 3 wordt het nieuwste spel van Blizzard. Dat het real time strategy genre nog steeds populair is bewijzen Starcraft en de add-on Starcraft Broodwar en de Battle Net conversie Warcraft 2 BattleNet.
Het spel lijkt erg op zijn voorganger. Je zult door middel van het binnenhalen van resources gebouwen kunnen maken en eenheden kunnen trainen. Of de grondstoffen als goud, hout en olie hetzelfde als in Warcraft 2 zijn is nog niet bekend gemaakt. Het upgraden van de sterkte van je eenheden en het uitvinden van spreuken zal bekend in de oren klinken.

De rassen
Er zullen vijf rassen de wereld van Warcraft 3 domineren. Elk ras bestaat uit een alliantie van andere rassen. Een voorbeeld is dat de Mensen (Human) bestaan uit mensen, elven en dwergen. Op het moment zijn vier rassen bekend: Mensen (Human), Orks (Orc), Demonen (Demons) en Ondoden (Undead). Het vijfde ras blijft voorlopig één van de grootste geheimen van Blizzard. Elk ras heeft eigen technologiëen, die ook weer opgesplitst zijn in diverse takken.

So you want te be a hero?
Helden staan centraal in Warcraft 3. Naarmate men levels haalt, groeien de kracht en het magische arsenaal van spreuken met de held mee. Ook zal elke held een beperkt aantal spullen als wapens of harnassen kunnen dragen en over speciale magische eigenschappen beschikken. Alhoewel men steeds spreekt over helden, zijn er ook een aantal heldinnen aangekondigd, zoals de menselijke woudloper (Human Ranger). Nieuw is dat helden controlepunten kosten, en men zal moeten kiezen uit het grote aanbod. Een gebalanceerd team van helden is dus van essentieel belang!

Roll Playing Strategy
Warcraft 3 doet me sterk denken aan Warcraft 2 met wat Diablo 2 invloeden in een 3D jasje. Blizzard zelf noemt het een ‘Role Playing Strategy’ spel. Het belooft een erg mooi, goed speelbaar real time 3D strategy spel te worden. Vol met krachtige wapens, schitterende spreuken en machtige helden die ons naar de overwinning zullen leiden…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren