Empire Earth

Een paar jaar geleden werd de wereld verrast met het RTS-spel Age of Empires. Sindsdien zijn er veel spellen uitgekomen die op dit spel gebaseerd zijn. Ook Empire Earth is gebaseerd op Age of Empires maar zal volgens de maker toch meer worden. Empire Earth is het nieuwste project van Rick Goodman. Deze naam zal bij veel mensen een lichtje doen branden. Dit komt doordat Goodman de lead designer was van Age of Empire.

Empire Earth speelt zich af in 500.000 voor Christus tot de 25ste eeuw op onze kleine aardbol. Je zult door middel van 30 scenario’s in 3 campagnes je volk groot moeten maken. Je begint met eenvoudige wapens zoals houten knuppels en stenen. Je eindigt met lasers en geleide kruisraketten. Hiertussen vindt je alle wapens die ooit in het verleden zijn gebruikt en die misschien in de toekomst zullen worden gebruikt, zowel op land als op zee en in de lucht. Deze wapens worden gebruikt door de 150 verschillende units die je kunt maken in het spel. Deze units zullen allemaal goed uitgebalanceerd zijn waardoor er geen units zijn die in hun eentje een hele kaart kunnen leeg vegen.
Enkele voorbeelden van deze units zijn ridders en voetsoldaten in de Middle Age, vliegtuigen, helikopters en vliegdekschepen in de Atomic Age en misschien mech warriors in de Nano Age.

Om troepen te maken zal je gebouwen moeten neerzetten, zoals barakken voor soldaten en vliegvelden voor vliegtuigen. Ook zal je in staat zijn wachttorens en muren neer te zetten ter verdediging van je gebouwen en troepen. In totaal zijn er meer dan 20 verschillende gebouwen die je door de tijd heen kunt upgraden. Dit gebeurt met behulp van een resource systeem. In totaal zijn er 12 verschillende soorten resources. Enkele hiervan zijn hout, stenen, goud en voedsel. Maar ook olie en ijzer zullen erbij komen. Deze resources zal je moeten delven uit verschillende mijnen of door te gaan jagen.

Zoals vermeld begint het spel 500.000 jaar voor Christus en speelt tot de 25ste eeuw, om deze tijd door te komen wordt er gebruik gemaakt van verschillende tijdperken. Deze tijdperken zijn:

Paleolithic age => 5.000.000 voor Christus t/m 500.000 voor Christus
In dit tijdperk verscheen de mens voor de eerste keer. De mens woonde nog in grotten en had net het vuur ontdekt.

Stone age => 500.000 voor Christus t/m 50.000 voor Christus
In dit tijdperk is net de ijstijd afgelopen. De mens begon wat slimmer te worden en ontwikkelde taal.

New Stone age => 50.000 voor Christus t/m 5000 voor Christus
In dit tijdperk woont de mens in hutten en hebben ze de handel ontdekt.

Bronze age => 5000 voor Christus t/m 500 na Christus
In dit tijdperk heeft de mens voor het eerst door hoe het echt moet en door middel van metalen maken ze goede wapens en stevige harnassen.

Dark age => 500 na Christus t/m 900 na Christus
Dit tijdperk speelt zich af in de tijd na de val van het Romeinse rijk. De hele cultuur was aan het instorten en de vikingen roofde het land leeg.

Middle age => 900 na Christus t/m 1400 na Christus
Het Christendom begint op te komen en de kerk grijpt de macht.

Renaissance age => 1400 na Christus t/m 1600 na Christus
In dit tijdperk kwam de mens er achter hoe hij moest dichten en schilderen.

Industrial age => 1600 na Christus t/m 1800 na Christus
De mens krijgt door hoe hij machines moet bouwen.

Modern age => 1800 na Christus t/m 1900 na Christus
De mens begint lui te worden en vindt auto’s uit.

Atomic age => 1900 na Christus t/m 2025 na Christus

Information age => 2025 na Christus t/m 2200 na Christus
Wie zal het zeggen hoe de wereld er uit ziet, waarschijnlijk meer computers.

Nano age => 2200 na Christus t/m ?
Mech warroirs, cyborgs wie zal het zeggen.

De verschillende tijdperken is ook meteen het grootste verschil met de andere RTS spellen die op Age of Empires gebaseerd zijn. En dit zal ook de reden zijn dat meer mensen zich aangetrokken zullen voelen tot dit spel. Het eindigt niet zo maar terwijl je nog een zwaardje in handen zult hebben. Je gaat steeds maar weer verder.

Alles bij elkaar denk ik dat Empire Earth beter zal zijn dan Age of Empires, omdat er meer mogelijkheden zijn, veel meer units die volgens de maker beter uitgebalanceerd zijn en meerdere uit te vinden technologiën.
Ben je een fan van RTS spellen dan zal dit echt een spel zijn om op te wachten. En wachten zal je nog even moeten want op dit moment is bekent dat het spel in Nederland zal komen in de eerste helft van 2001!

  1.   
    Nlamp's avatar

    Waar vind je Olie (kan ik niet vinden op het hele spel..)