Nieuw type softhack voor Wii op het net gezet

Een Wii-hacker met de naam Waninkoko heeft een nieuwe hack voor de Wii openbaar gemaakt: een eigen firmware voor de Wii. De precieze mogelijkheden zijn echter wat vaag.

Deze nieuwe hack is een gepatchte IOS, die zonder veel moeite te installeren is. Een IOS is stuk firmware voor de Wii, waarvan er meerdere versies in het apparaat staan. Een game die start geeft aan onder welke IOS hij zou willen draaien. Zelfgemaakte (homebrew) software kan dus vragen naar deze nieuwe onofficiële IOS en gewoon gedraaid worden, zonder ingewikkelde procedures of modchip.

Gekopieerde games kunnen dus niet gespeeld worden, die vragen immers een bestaande officiële IOS op, die kopieën weer niet toestaat. Er zouden echter samen met de gehackte IOS ook dumptools zijn vrijgegeven, die de op te vragen IOS van deze games zou aanpassen.

In potentie is nu dus een hack uitgebracht, die speciale kopieën van games zonder modchip speelbaar zou maken. Een andere groep Wii-hackers heeft echter schijnbaar al een hack gevonden, die dit met nog minder moeite mogelijk maakt. Deze groepering is echter tegen piraterij en wil deze hack dan ook niet zondermeer publiek maken, zoals ze hier ook laten weten.

  1.   
    rocksteen's avatar

    ???? 🙁

  2.   
    Jarek's avatar

    Viel te verwachten dat het nog een keer zou gebeuren.
    Maar waarom maken ze ook openbaar wie die hacker is.
    Nu kan iedereen via de link op deze site naar de site van de hacker toe .

  3.   
    Chikin's avatar

    Zo dom ? 🙄 Mij Wii is al omgebouwd

  4.   
    Alias's avatar

    Coolchikin schreef, "Zo dom ? 🙄 Mij Wii is al omgebouwd"

    Wat interessant zeg.

    ontopic: Uiteindelijk word alles wel een keer gekraakt, ze zijn continue bezig om elkaar een stap voor te blijven dat doen ze net zolang tot een van de twee een misstap maakt. Maar uiteindelijk heb je er niks. 😉

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Kan die hacker ook niet ff een Wii Emulator in elke flansen?? dan kunnen we de wii games ook op de PC spelen 😛

  6.   
    -050- Critical's avatar

    mensen moeten niet zo gierig doen :O alleen komt er op de wii wel heel erg veel crap uit 🙄