Star Wars films aangepast voor blu-ray release

Veertien september ligt eindelijk die felbegeerde blu-ray uitvoering van de Star Wars: The Complete Saga in de winkel. De laatste tijd was er een hoop positief en negatief nieuws in de media. Nu zijn er toch wel wat drastische veranderingen uigelekt en uiteindelijk ook bevestigd door George Lucas. De man kan maar niet met zijn handen van zijn eigen creaties afblijven. Het is begrijpelijk dat met het vieren van het twintigjarig bestaan van A New Hope in 1997 de films flink werden opgepoetst.

De special effects van toen waren natuurlijk heel anders dan tijdens het digitale tijdperk van nu. Voor de drie prequels werd dan ook praktisch alles digitaal gefilmd. Gelukkig houden veel fans van de charme van de originele trilogie en ze hebben zich dan ook nadrukkelijk uitgelaten over de wijzigingen van bepaalde, memorabele scenes. Yoda kwam in Attack of the Clones en Revenge of the Sith helemaal uit de computer en zoals bekend hebben ze dat met The Phantom Menace nu ook gedaan. Dit zijn digitale aanpassingen en brengt een soort van evolutie tussen de originele trilogie en de drie prequels. Zo zullen de Ewoks nu ook met hun ogen kunnen knipperen.

Een ander verhaal is het toevoegen van dialoog in bepaalde scenes (lichte spoiler alert). Wanneer Emperor Palpatine Luke op de knieën heeft in Return of the Jedi, staat Darth Vader machteloos toe te kijken hoe zijn meester zijn zoon er flink van langs geeft. Vader moet kiezen, zegt niks en gooit uiteindelijk Palpatine over de reling. In de nieuwe versie schreeuwt Anakin enkele keren ”Nooooo” zoals hij ook doet in het einde van Revenge of the Sith.

De films zullen enkel in deze nieuwe vorm op de blu-ray schijfjes staan. Gelukkig kunnen we ook een heleboel nieuwe extra’s verwachten zoals deleted scenes en alternatieve scènes. Fans zullen altijd wel wat te klagen hebben. Of de aanpassingen effect hebben op de verkoop valt nog maar af te wachten, want Star Wars blijft nog altijd ongekend populair.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren