Dankzij EA geen Porsche in Forza Motorsport 4

In de game Forza Motorsport 4 zal niet in een Porsche gereden kunnen worden. Uitgever en ontwikkelaar Electronic Arts, die het exclusieve recht heeft om auto’s van het merk Porsche te gebruiken in racegames, houdt dit tegen. In Forza Motorsport 3 en de voorgaande delen was de Porsche wel aanwezig, maar Brian Ekberg, community manager van de officiรซle Forza Motorsport blog, liet weten dat EA nu gรฉรฉn reden ziet om nogmaals samen te werken.

“This kills me. While Forza Motorsport 4 will feature RUF, it will not include Porsche cars. As many of you know, since the beginning of the Forza franchise, the Porsche license has been available only through a sub-licensing deal with EA. In Forza 3, we were able to feature more than 35 different Porsche models by offering to collaborate with EA. For Forza 4, we were looking forward to adding even more Porsche cars, and we were especially looking forward to featuring multiple Porsche experiences in our new Autovista mode. In the end, however, EA couldnโ€™t see their way towards collaborating again.”
Ontwikkelaar Turn 10 Studios, van Microsoft, heeft in de afgelopen 18 maanden nog geprobeerd om alsnog een samenwerking met EA aan te gaan, maar dit heeft niet mogen baten. Ook ‘sleutelpersonen’ die te maken hebben met Porsche zijn benaderd, maar eveneens zonder effect. Zelf heeft de ontwikkelaar van Forza Motorsport het exclusieve recht om Ferrari’s te gebruiken (voor Xbox en PC games), maar via de blog laat Ekberg weten dat de studio nooit opzettelijk de mogelijkheid voor andere racegames om Ferrari’s te gebruiken zal blokkeren.

  1.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Lame ๐Ÿ˜ฎ

  2.   
    desxeon's avatar

    EA begint weer een beetje de Evil Company te worden als je het mij vraagt, kom op zeg EA laat gewoon Porsches in Forza 4 inplaats van die ruk NfS…

  3.   
    Wouter's avatar

    Zeer triest dit.

  4.   
    Kilerden's avatar

    Slecht van EA, maar ik hou toch niet van die auto’s dus mij maakt het niet uit :p

  5.   
    G_Dragon16's avatar

    Slecht slecht EA , geen woorden voor.

  6.   
    gragon3's avatar

    Er zat ook geen Porshe in GT5 :O Wel RUF.. Stomme EA >_>

  7.   
    ExtremeDotCom's avatar

    /sigh at EA

  8.   
    FishHookz's avatar

    EA is slecht bezig de laatste tijd zeg ๐Ÿ˜ก

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Wat is hier slecht aan van EA? Dit is toch gewoon logisch of niet soms? Ze betalen immers voor dat alleenrecht van Porsche. (Tenminste, dat neem ik aan).

    Het is alleen maar logisch en ze hebben alle recht om dit zo te doen. Je gaat toch geen tegenstanders helpen terwijl je zelf ook een spel probeert te verkopen.

    Sorry hoor mensen, maar denk eens even na.

  10.   
    Leon 2.0's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Wat is hier slecht aan van EA? Dit is toch gewoon logisch of niet soms? Ze betalen immers voor dat alleenrecht van Porsche. (Tenminste, dat neem ik aan).
    Het is alleen maar logisch en ze hebben alle recht om dit zo te doen. Je gaat toch geen tegenstanders helpen terwijl je zelf ook een spel probeert te verkopen.
    Sorry hoor mensen, maar denk eens even na. "

    Ik wilde iets vergelijkbaars typen. ๐Ÿ™‚ Waarom zou je je concurrent helpen. EA wil net als ieder ander bedrijf zo veel mogelijk winst maken en hun licenties volop benutten. Ik zie weinig reden voor EA om ze wel een sublicentie te geven.

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    desxeon schreef, "EA begint weer een beetje de Evil Company te worden als je het mij vraagt, kom op zeg EA laat gewoon Porsches in Forza 4 inplaats van die ruk NfS…"

    Need for Speed is van EA… Dus vind het niet heel gek dat daar wel Porsche’s in mogen.

  12.   
    mastertje's avatar

    Tsja aan de ene kant vrij sneu van EA, dat zij de enige zijn die moeilijk doen over rechten uitlenen. Maar aan de andere kant ook gewoon begrijpelijk.

  13.   
    fonsie2's avatar

    ik vind porsche toch altijd zoon auto van: NET NIET HE gwn er mist altijd iets bij prosche XD (mijn mening!)

  14.   
    fabiankok's avatar

    Als EA die rechten gewoon uitleent voor een redelijke prijs, wat is dan het probleem voor EA? Mensen kopen echt een andere race-game niet omdat ”porsche erin zit”

  15.   
    Neolite's avatar

    Iedereen die hier op EA loopt te zeuren snapt er dus werkelijk helemaal niks van. EA heeft grof geld betaald voor de rechten met toestemming van Porsche. Forza wil niet de prijs betalen die EA vraagt voor Sublicentie. Forza is hier de gene die niet bereid is te betalen voor iets wat eigendom is van EA.

  16.   
    DGonlag2's avatar

    fabiankok schreef, "Als EA die rechten gewoon uitleent voor een redelijke prijs, wat is dan het probleem voor EA? Mensen kopen echt een andere race-game niet omdat ”porsche erin zit”"

    Dat kan dus wel mooi zo zijn. Mijn vader bijvoorbeeld heeft GT5 (ook wel voor mij) gekocht onder andere omdat er een Prius in zat (die die net nieuw had in real life).

  17.   
    xHouse's avatar

    Gewoon geen Ferrari meer in elk EA game die ooit moet uitkomen dan maar? Als ze het zo gaan doen. ;_;
    Geen redenen om samen te werken? :’) Welke dan?

  18.   
    GBA43's avatar

    mr.black schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, "Wat is hier slecht aan van EA? Dit is toch gewoon logisch of niet soms? Ze betalen immers voor dat alleenrecht van Porsche. (Tenminste, dat neem ik aan).
    Het is alleen maar logisch en ze hebben alle recht om dit zo te doen. Je gaat toch geen tegenstanders helpen terwijl je zelf ook een spel probeert te verkopen.
    Sorry hoor mensen, maar denk eens even na. "

    Ik wilde iets vergelijkbaars typen. ๐Ÿ™‚ Waarom zou je je concurrent helpen. EA wil net als ieder ander bedrijf zo veel mogelijk winst maken en hun licenties volop benutten. Ik zie weinig reden voor EA om ze wel een sublicentie te geven."

    Klopt als een bus, niks meer aan toevoegen ๐Ÿ˜‰

  19.   
    Neolite's avatar

    xHouse schreef, "Gewoon geen Ferrari meer in elk EA game die ooit moet uitkomen dan maar? Als ze het zo gaan doen. ;_;
    Geen redenen om samen te werken? :’) Welke dan? "

    Waarom niet? Als EA wel wil voldoen aan de sublicentie van Turn10 dan is er toch niks aan de hand? Dat Forza niet wil betalen voor de sublicentie van EA betekent niet dat EA daar de schuldige van is? ๐Ÿ˜‰

  20.   
    ps3 gek's avatar

    Net als in Gran Turismo 5. Echter vind ik dit geen probleem. Ze mogen er wel het merk RUF instoppen. Gran Turismo heeft echt er geen รฉรฉn “premium-model” van RUF, en Forza 4 volgens mij wel. Ik hoop zo op DLC van GT5.. Of ze moeten FORZA OP PS3 uitbrengen.. ๐Ÿ˜‰

  21.   
    xHouse's avatar

    Neolite schreef, "

    ”xHouse” schreef, "Gewoon geen Ferrari meer in elk EA game die ooit moet uitkomen dan maar? Als ze het zo gaan doen. ;_;
    Geen redenen om samen te werken? :’) Welke dan? "

    Waarom niet? Als EA wel wil voldoen aan de sublicentie van Turn10 dan is er toch niks aan de hand? Dat Forza niet wil betalen voor de sublicentie van EA betekent niet dat EA daar de schuldige van is? ๐Ÿ˜‰ "

    Wel omdat het Porsche is! ;D Het is mijn lievelings merk, naast Mecerdes, dus het is gewoon een zonde dat er geen enkele Porsche inzit. Als het nu Renault of Peugot was zou het me geen moer schelen omdat ik die wagens niets vind, op enkele na.

    En dat ze niet willen betalen kan ik ergens begrijpen maar in NFS zijn er toch ook Ferrari’s?
    Het is gewoon jammer dat het zo moet gaan, zou jij het leuk vinden moest je lievelingsmerk van auto niet meer in een spel zit waar je naar uitkijkt? Ik denk niemand en dat is erg teleurstellend. ๐Ÿ™ Want Forza 4 heeft wel leuke dingen te bieden.

  22.   
    mees dg's avatar

    Das idd zeer triest, ik had het die paar mensen met een xbox wel gegund ๐Ÿ˜›

  23.   
    ianyo's avatar

    EA weet gewoon dat Forza 4 en Forza 3 beter zijn en Forza 3 beter is verkocht dan hun NFS Shift (2).
    Dit is gewoon tipisch kinderachtig…

  24.   
    See4urSelf's avatar

    Ik snap iedereens comment heel goed hoor, vanuit marketings perspectief. maar als je dit gaat generaliseren en bij je zelf gaat nadenken, waar eindigd dit? Dus de rijkste worder rijker en de armen armer systeem. Stel EA pomp al de winst van BF3 in autolicenties en tjakka er kunnen er heel veel niet meer gebruikt worden in andere games, dan ben je toch aan het monopolien? Dan sta je toch de creativiteit van de anderen in de weg odmat gamers toch alleen maar ‘ echte’ merken willen!? Noem het over drijven of te ver gaan, maar dit zijn zaken die nu de gamesbizz gaan domineren; geld; licensies en macht. Stel dat Activision de alle M’s (M16/M90 so on) gaat over kopen.. Dan wordt iedereen gek.

  25.   
    Leon 2.0's avatar

    See4urSelf schreef, "Ik snap iedereens comment heel goed hoor, vanuit marketings perspectief. maar als je dit gaat generaliseren en bij je zelf gaat nadenken, waar eindigd dit? Dus de rijkste worder rijker en de armen armer systeem. Stel EA pomp al de winst van BF3 in autolicenties en tjakka er kunnen er heel veel niet meer gebruikt worden in andere games, dan ben je toch aan het monopolien? Dan sta je toch de creativiteit van de anderen in de weg odmat gamers toch alleen maar ‘ echte’ merken willen!? Noem het over drijven of te ver gaan, maar dit zijn zaken die nu de gamesbizz gaan domineren; geld; licensies en macht. Stel dat Activision de alle M’s (M16/M90 so on) gaat over kopen.. Dan wordt iedereen gek. "

    De ontwikkelaar van Forza, Turn 10 Studios, is eigendom van Microsoft. Zoals iedereen weet heeft Microsoft genoeg geld om dergelijke licenties ook zelf te kunnen kopen. Ze kunnen nu wel EA bashen, maar blijkbaar is het ze niet genoeg waard om er geld aan uit te geven.

  26.   
    Neolite's avatar

    xHouse schreef, "Wel omdat het Porsche is! ;D Het is mijn lievelings merk, naast Mecerdes, dus het is gewoon een zonde dat er geen enkele Porsche inzit. Als het nu Renault of Peugot was zou het me geen moer schelen omdat ik die wagens niets vind, op enkele na.
    En dat ze niet willen betalen kan ik ergens begrijpen maar in NFS zijn er toch ook Ferrari’s?
    Het is gewoon jammer dat het zo moet gaan, zou jij het leuk vinden moest je lievelingsmerk van auto niet meer in een spel zit waar je naar uitkijkt? Ik denk niemand en dat is erg teleurstellend. ๐Ÿ™ Want Forza 4 heeft wel leuke dingen te bieden. "

    Natuurlijk heb ik er begrip voor dat je het niet leuk vind dat je lievelingsmerk er niet in zit. Echter moet je hier Microsoft/Turn 10 de schuld geven en niet EA. ๐Ÿ˜‰

    ianyo schreef, "EA weet gewoon dat Forza 4 en Forza 3 beter zijn en Forza 3 beter is verkocht dan hun NFS Shift (2).
    Dit is gewoon tipisch kinderachtig…"

    Als je wat berichten boven je leest, kan je opmaken dat de schuld geheel bij Microsoft/Turn10 ligt. EA vraagt gewoon geld voor een sublicentie waar zij grof voor betaald hebben.

  27.   
    Sub-Zeuro's avatar

    EA heeft wel liefde voor games, als het maar door hun is uitgegeven.(althans dat lijkt erop)..maar dit gaat eigenlijks te ver. Hoop dat er veel geklaagd wordt hierover, want dit is niet goed, voor geen-een partij. ๐Ÿ˜ฅ wat zou Porsche zelf hier van vinden? ๐Ÿ˜•

  28.   
    Neolite's avatar

    megasega schreef, "EA heeft wel liefde voor games, als het maar door hun is uitgegeven.(althans dat lijkt erop)..maar dit gaat eigenlijks te ver. Hoop dat er veel geklaagd wordt hierover, want dit is niet goed, voor geen-een partij. ๐Ÿ˜ฅ wat zou Porsche zelf hier van vinden? ๐Ÿ˜• "

    Als je het bericht had gelezen dan had je gezien dat mensen binnen Porsche Turn10 hebben ondersteund.

  29.   
    Carlzz's avatar

    RUF is ook goed hoor! 8)

  30.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Neolite schreef, "

    ”megasega” schreef, "EA heeft wel liefde voor games, als het maar door hun is uitgegeven.(althans dat lijkt erop)..maar dit gaat eigenlijks te ver. Hoop dat er veel geklaagd wordt hierover, want dit is niet goed, voor geen-een partij. ๐Ÿ˜ฅ wat zou Porsche zelf hier van vinden? ๐Ÿ˜• "

    Als je het bericht had gelezen dan had je gezien dat mensen binnen Porsche Turn10 hebben ondersteund."

    sorry die zin las ik net ff beter…” Ook ‘sleutelpersonen’ die te maken hebben met Porsche zijn benaderd, maar eveneens zonder effect.” ot: Ik denk dat Porsche dit niet zo leuk vind van EA. …

  31.   
    ShadyXL's avatar

    EA = Evil company. (Paar jaar geleden) Daarna werd het Activision. Nou lijkt het erop dat EA weer de evil company word. Sorry als ik dat nou fout heb, maar zo herinner ik het me.

  32.   
    DutchFreeze's avatar

    Neolite schreef, "

    ”xHouse” schreef, "Gewoon geen Ferrari meer in elk EA game die ooit moet uitkomen dan maar? Als ze het zo gaan doen. ;_;
    Geen redenen om samen te werken? :’) Welke dan? "

    Waarom niet? Als EA wel wil voldoen aan de sublicentie van Turn10 dan is er toch niks aan de hand? Dat Forza niet wil betalen voor de sublicentie van EA betekent niet dat EA daar de schuldige van is? ๐Ÿ˜‰ "

    Wie zecht dat Turn 10 niet wil betalen. Misschien vraagt EA wel zo’n absurd hoog bedrag…? Sommige mensen vragen extreem veel omdat ze zelf denken dat het het ook zo veel waard is, maar andere mensen vragen extreem veel omdat ze zo een boodschap over willen brengen en het niet op de originele manier van overleggen durven te doen… En ik heb zomaar het gevoel dat EA meer richting dat laatste zit.

    Ik vind EA sws geen fijn bedrijf meer. Klantenservice is ruk. Er stonden allemaal (spel)fouten op hun site, wat echt niet kan als je zo’n groot bedrijf bent. En ze spelen het spelletje gewoon vies tegenwoordig. Het is toch gewoon leuk om met andere bedrijven samen te kunnen werken. Daar krijg je ook wat voor terug hoor. Misschien niet in de vorm van geld, maar je krijgt er echt zat voor terug.

    Dus uiteindelijk, of je het nou eens bent met het hele Porsche gebeuren of niet. EA speelt gewoon vies tegenwoordig, daar kan zelfs de grote baas niet onderuitkomen.

  33.   
    MildBobbySauce's avatar

    Trieste lui van EA ๐Ÿ‘ฟ

  34.   
    FioranoJC's avatar

    Autospellen zouden gewoon gebruik moeten kunnen maken van alle merken auto’s die er op dit moment te koop zijn.
    Ben het er helemaal mee eens dat EA als bedrijf, zoveel mogelijk winst probeert te maken door licencies op te kopen.
    Maar op deze manier haal je er wel een soort serieusheid over een game heen. Zo van ”als je porsche wilt rijden in een spel, zal je ons spel moeten kopen”.. En dat vindt ik nogal LAME.

  35.   
    Aadb's avatar

    dan maar een ander merk erin pleuren ipv porsche. Aangezien EA toch sinds tijden geen echte goede racegame meer heeft neergezet moeten ze toch ergens mee klooien.

    misschien werkt EA wel aan een nieuwe NFS Porsche