Nu ook duurder: videogames!

Skull & Bones, je weet wel, die game waar eigenlijk niemand op zit te wachten, maar ja het varen in Assassin’s Creed 4: Black Flag was best wel vet, maar voornamelijk in de context dat je een piraat én een assassin was, die overigens hele vette dingen kon doen buiten het schip; bijvoorbeeld mensen afmaken met een hidden blade of duiken naar schatten of het daadwerkelijk enteren van andere schepen met gameplay in plaats van cutscenes, zonder dat je je hoefde te bekommeren of het moraal van je zeerovers wel goed was en of dat ze wel genoeg haaienvlees hadden, want wat boeit dat.

Die Skull & Bones zal bij de release in november 70 piek gaan kosten, dat heeft Ubisoft directeur Yves Guillemot laten weten aan Axios. En ja nu is het makkelijk om daar boos over te worden, want de energierekening is 400 euro en in principe is alles behalve condooms en koptelefoons (klaarblijkelijk) duurder geworden, maar meneer Guillemot heeft helemaal gelijk om de prijs van games te verhogen.

Want was het niet in de Nintendo 64-tijd dat een game 130 gulden kostte (ja.) en als we dat omrekenen naar het nu is dat ongeveer 60 euro en dus is de prijs van games al 25 jaar hetzelfde gebleven, terwijl ontwikkelteams zijn gegroeid en productietijd is toegenomen?

Sterker nog, zou een game als GTA 5 niet 100 euro moeten kosten, puur en alleen omdat je er zoveel gameplay-tijd uit haalt? En voor de liefhebbers van Assassin’s Creed: Valhalla die 540 uur in die wereld hebben besteed, is 60 euro dan geen koopje? Het antwoord is ja.

En of het nou 60 euro of 70 euro is, ik zal Skull & Bones niet kopen.

 1.   
  tijn80's avatar

  Piraten-tamagotchi 😉

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik snap je punt heel goed peter. En deels is dat zeker echt wel waar..
  Maar zoals gewoonlijk zijn er ook heel veel die gewoon lekker mee liften terwijl er verder geen extra onkosten zijn. [even buiten gas/electra prijs om dan]

  Bedoel als maker A 70 90 of mijn part 130 euro vraagt is het voor maker B natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ze ook die prijzen gaan hanteren. En het dus de nieuwe normaal word.

  Ik ben best bereid om [iets] meer uit te geven.. Maar ik krijg ook best vaak het gevoel dat ze je ondanks de prijs alsnog een niet volledige game geven. Kijk DLC is altijd mooi mee genomen. Maar als je op dag1 al extra’s aanbied voor een meerprijs dan krijg ik zelf het gevoel dat ze dat bewust uit de ”volledige” game te halen om zo nog meer winst te kunnen maken. Daar krijg ik dan toch een krom gevoel bij.

  En het is natuurlijk wel een feit dat als een game duurder word mensen die twijfelen dan niet sneller een game de KANS geven.. Of dus wachten langer zodat hij uiteindelijk eens in de uitverkoop/actiebakken ligt.

  Nja ieder zijn/haar/het ding uiteraard. je kunt niet bij iemand anders in de beurs kijken.
  en laten we dat vooral netjes en met respect behouden. Keur daar niemand op af want dat is kansloos.

  p.s. komende nacht is dr weer een playstation showcase he 😉 misschien slim dit eventjes te benoemen 😉 en volgens mij ook van nintendo..