PAS OP! Roken kan voice-over klussen veroorzaken

Roken is slecht voor je. Laten we dat even voorop stellen. Longkanker, emfyseem… het is het allemaal niet waard. Om nog maar te zwijgen over het regelmatig vervangen van je nicotine-bruine behang. Maar als roken nog ergens goed voor is, dan is het wel een carrière in voice acting bij Ubisoft, want daar houden ze wel van een stem met een rauw randje.

Vraag dat maar aan Shohreh Aghdashloo, wiens naam ook wel wat wegheeft van een verstokte rokersrochel. Shohreh heeft een zeer typerende stem en dat maakt haar perfect voor een voice-over klus in Assassin’s Creed Mirage. Heerlijk, die donkerbruine stem die me doet denken aan mijn tante die elke ochtend een handvol zware shag naar binnen werkt.

Zo zie je maar weer, elk nadeel heb z’n voordeel. En voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat Shohreh zich helemaal te pletter rookt om aan haar stemgeluid te geraken. Maar als je ook zo’n krakerige stem wilt die over de telefoon klinkt alsof je op het mobiele telefoonnetwerk van Baghdad zit, dan zijn daar opties voor. Nogmaals, niet aan te raden. Denk aan je vitrage gordijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren